Stoiximan Basket League, Άρης - Ολυμπιακός 76-87: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό

Stoiximan Basket League, Άρης - Ολυμπιακός 76-87: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης στο δεύτερο, αλλά τελικά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που νίκησαν με 76-87 για τη Basket League - Το μυαλό των φιλοξενούμενων στην Αναντολού Εφές (10/02)

5504804
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη με 76-87 παίζοντας καλό μπάσκετ μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Παρά την απουσία του Κέλι, ο Χάνλαν διέλυσε την «ερυθρόλευκη» άμυνα με 35 πόντους και έτσι οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί στο δεύτερο 20λεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι «μουδιασμένες». Ο Ολυμπιακός έπαιζε καλή άμυνα κι εμπόδιζε τον αντίπαλό του να βρει τον δρόμο προς το καλάθι, ωστόσο δεν το κεφαλαιοποιούσε αυτό αφού ήταν άστοχος στην επίθεση (5-7, 5'). Η διακοπή του τάιμ άλλαξε άλλαξε πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός με τους Βεζένκοβ και Φαλ να κυριαρχούν έδωσαν πολύ γρήγορα διψήφια διαφορά πόντων (7-18, 8') την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος της περιόδου.

Με το σκορ στο 17-27 (13') οι γηπεδούχοι γύρισαν την άμυνά τους σε ζώνη θέλοντας να προβληματίσουν τους Πειραιώτες, ωστόσο Ουόκαπ, ΜακΚίσικ και Μάρτιν μετέτρεψαν το σκορ σε 20-40 (17'). Ο Χάνλαν αποτελούσε τη μοναδική πηγή παραγωγής σκορ του Άρη, ωστόσο ήταν μόνος και έτσι ο πλουραλισμός των «ερυθρόλευκων» έστειλε τις ομάδες στο ημίχρονο με το ταμπλό να γράφει 33-51.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chpxs0rffeih-sf)


Ο Άρης με κύριους εκφραστές τους Χάνλαν και Ουίλιαμς κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 14 πόντους (43-57, 25') αφού οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν κάποιες κακές αποφάσεις στην επίθεσή τους και δεν βρήκαν σκορ. Γενικά η εικόνα των γηπεδούχων ήταν πολύ καλύτερη από αυτή των αντιπάλων του στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο σκορ (50-62, 30').

Το τελευταίο δεκάλεπτο με την διαφορά να πέφτει στους 9 πόντους μετά από τρίποντο του Χάνλαν και το παιχνίδι πήρε μια διαφορετική μορφή μιας και ο Καναδός δεν είχε σταματημό (62-73, 35'). Ο Ολυμπιακός στην επίθεση είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στην άμυνα των γηπεδούχων και τα βιαστικά σουτ του με αποτέλεσμα να γίνει το 68-75 (37'). Η διαφορά δεν έπεσε πιο χαμηλά πάντως και έτσι οι φιλοξενούμενοι πρόσθεσαν μία ακόμη νίκη στο ρεκόρ τους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό στο πρώτο πεντάλεπτο μέχρι να βρει ουσιαστικά ο Ολυμπιακός. Στη συνέχεια οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έτρεξαν, βρήκαν εύκολα καλάθια και μετέτρεψαν το 5-7 σε 7-18 σε διάστημα τριών λεπτών.

Ο Άρης μείωσε στο 37' στους 7 πόντους, αλλά επί της ουσίας δεν αμφισβητήθηκε ο τελικός νικητής του παιχνιδιού.

Κλείσιμο
O MVP: Κανονικά είναι ο Χάνλαν, αλλά έχασε η ομάδα του. Ο Bεζένκοβ ολοκλήρωσε με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν βοήθησε ο Κάουαν τον Άρη αφού είχε μόλις 2/9 σουτ, 5 ασίστ και 4 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο ΜακΚίσικ πρόσφερε 17 πόντους ενώ ο Πρίντεζης ολοκλήρωσε με 7 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Χάνλαν μετά τον Παναθηναϊκό σκόραρε 35 πόντους και κόντρα στον Ολυμπιακό άλλους τόσους με 4/10 δίποντα, 7/11 τρίποντα και 6/6 βολές.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διακοπή του 19ου λεπτού όταν και όλοι, παίκτες και προπονητές άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού του οποίου η φανέλα υπήρχε σε ένα σημείο του γηπέδου.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε με σοβαρότητα και συγκέντρωση την αναμέτρηση παρά την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Σίγουρα η απουσία του Κέλι αποδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τους Θεσσαλονικείς. Εύκολη νίκη με αρκετό τρέξιμο κι ελεύθερο μπάσκετ για τους νικητές.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-25, 33-51, 50-62, 76-87.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τις ποινές για την οπαδική βία

«Χαλάει» ο καιρός από σήμερα με συννεφιά και βροχές σε όλη τη χώρα - Χιονοπτώσεις στα ορεινά

Έως και 7 χρόνια στην ουρά για την επικουρική σύνταξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης