Πενγκ Σουάι: Η Κινέζα τενίστρια εμφανίστηκε έπειτα από τρεις μήνες, για να δηλώσει ότι η σεξουαλική επίθεση που κατήγγειλε ήταν... παρεξήγηση!

Πενγκ Σουάι: Η Κινέζα τενίστρια εμφανίστηκε έπειτα από τρεις μήνες, για να δηλώσει ότι η σεξουαλική επίθεση που κατήγγειλε ήταν... παρεξήγηση!

Τρεις μήνες μετά την ανάρτησή της, με την οποία κατηγορούσε πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης για σεξουαλική επίθεση, η Κινέζα τενίστρια, με συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «L' Equipe», κάνει λόγο για... τεράστια παρεξήγηση!

peng_shuai
Στις 2 Νοεμβρίου η κινεζική έκδοση του twitter, Weibo, πήρε φωτιά όταν η διάσημη τενίστρια Πενγκ Σουάι με ανάρτηση της αποκάλυψε ότι είχε επί χρόνια παράνομη σχέση με τον άλλοτε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί.

Στην ανάρτηση της η Σουάι αποκάλυψε επίσης ότι πριν από τρία χρόνια ο Γκαολί την είχε καλέσει στο σπίτι του για να παίξουν τένις μαζί με τη σύζυγο του και εκεί της επιτέθηκε σεξουαλικά με την ίδια να τον αποφεύγει.

Η ανάρτηση της προκάλεσε σοκ και παρόλο που η κυβέρνηση την.. εξαφάνισε η ζημιά, ωστόσο η όλη ιστορία πήρε άλλες διαστάσεις όταν λίγες ημέρες αργότερα εξαφανίστηκαν τα ίχνη της...

Τότε προέκυψε παγκόσμια κατακραυγή με το κίνημα #WhereIsPengShuai να αποκτά τεράστια δυναμική καθώς μέχρι και ο ΟΗΕ ζήτησε εξηγήσεις

Κλείσιμο


Στις 21/11 ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ μίλησε μέσω βιντεοκλήσης μαζί της και πήρε τις διαβεβαιώσεις ότι είναι καλά στην υγεία της, ενώ την επόμενη μέρα το κινεζικό καθεστώς έδωσε στη δημοσιότητα 25λεπτο βίντεο στο οποίο η Πενγκ εμφανίζεται σε τουρνουά τένις για παιδιά.

Οι αμφιβολίες παρέμεναν ωστόσο σήμερα η Εκίπ φιλοξένησε την πρώτη της συνέντευξη σε ανεξάρτητο Μέσο με την Κινέζα αθλήτρια να διαψεύδει τον ίδιο της τον εαυτό!

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η συνέντευξη δόθηκε στο ξενοδοχείο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κίνας στο Πεκίνο, παρουσία ενός υψηλόβαθμου στελέχους της κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο οποίος είχε και το ρόλο του μεταφραστή, ενώ οι ερωτήσεις έγιναν αφότου πρώτα ελέγθχηκαν από την Κυβέρνηση και η συνέντευξη δημοσιοποιήθηκε στη λογική των ερωτοαπαντήσεων, χωρίς τη δυνατότητα περαιτέρω σχολιασμού!

Peng_Equipe


Αρχικά η Πενγκ ευχαρίστησε όλους όσοι νοιάστηκαν και νοιάζονται για την κατάσταση της ωστόσο εξέφρασε την απορία «γιατί υπήρχε τέτοια υπερβολή;»!

Η τενίστρια επανέλαβε αυτά που φέρεται να έχει δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι ποτέ δεν κατηγόρησε τον Γκαολί ή οποιονδήποτε άλλο για σεξουαλική επίθεση κι όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω πλέον να μην διαστρεβλώνει κανείς το νόημα αυτής της ανάρτησης και να μην δίνουμε περισσότερη δημοσιότητα σ' αυτό το θέμα. Ποτέ δεν είπα ότι κάποιος μου επιτέθηκε σεξουαλικά».

Ωστόσο αυτό που δεν είπε σίγουρα στη συνέντευξή της ήταν τι ακριβώς παρεξηγήθηκε δεδομένου ότι η ίδια είχε γράψει για σεξουαλική επίθεση και αποκάλυψε την παράνομη σχέση της...

Βέβαια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έκανε λόγο για «μπερδεμένα συναισθήματα», ενώ τόνισε πως η ίδια έσβησε το συγκεκριμένο ποστάρισμα και παράλληλα αποκάλυψε ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση γιατί «είμαι πλέον 35 χρονών και λόγω των τραυματισμών που είχα, δεν νομίζω ότι μπορώ να επανέλθω στο επίπεδο που ήμουν πριν».



Ειδήσεις σήμερα:

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και τις ποινές για την οπαδική βία

«Χαλάει» ο καιρός από σήμερα με συννεφιά και βροχές σε όλη τη χώρα - Χιονοπτώσεις στα ορεινά

Έως και 7 χρόνια στην ουρά για την επικουρική σύνταξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης