Super League 1, ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 3-0: Επιτέλους νίκησε και ηρέμησε - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 3-0: Επιτέλους νίκησε και ηρέμησε - Δείτε τα γκολ

Το πρώτο γκολ του Αραούχο έδιωξε το άγχος που είχαν δημιουργήσει οι καλές ευκαιρίες του Απόλλωνα κι από κει και πέρα όλα ήταν εύκολα για την ΑΕΚ Με δύο γκολ του Αργεντίνου κι ένα του Τσούμπερ η Ένωση επικράτησε 3-0 κι «αγόρασε» ηρεμία ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ - Κόκκινη στον Μοχαμάντι

5503175
Το κλίμα στην ΑΕΚ μετά από τρεις σερί εντός έδρας ήττες και τέσσερις συνολικά στα τελευταία έξι παιχνίδια είχε βαρύνει πολύ. Απέναντι στον Απόλλωνα η Ένωση έψαχνε νίκη για να φτιάξει λίγο την ψυχολογία της και να ηρεμήσει ενόψει μιας κρίσιμης εβδομάδας που έχει τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ να έδειχνε βραχυκυκλωμένη επιθετικά, όμως στο δεύτερο αφού ο Απόλλων δεν βρήκε γκολ σε δύο μεγάλες στιγμές με τον Σίγκνεβιτς, η Ένωση βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη. Με δύο γκολ του Αραούχο (52', 71') στην 100η του εμφάνιση με την κιτρινόμαυρη φανέλα και ένα τέρμα του Τσούμπερ (67') η Ένωση απλοποίησε τα πράγματα παίρνοντας τη νίκη με 3-0 επί του ουραγού Απόλλωνα και πλέον στρέφει την προσοχή της στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ που είναι γι' αυτήν όλη η σεζόν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chp1za1fqcwp-sf)


Έτσι ξεκίνησαν Γιαννίκης και Φέστα
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεδομένων και των απουσιών που είχε, παρέταξε την αναμενόμενη ενδεκάδα με σχηματισμό 4-2-3-1. Στην εστία της ΑΕΚ ήταν ο Τσιντώτας, το κέντρο της άμυνας αποτελούταν από τους Μήτογλου και Σβάρνα, με τον Μοχαμαντί να επιστρέφει στα αριστερά και τον Μισελέν στα δεξιά. Ο Λε Ταλέκ ήταν μαζί με τον Σιμάνσκι στον άξονα, με τον Γέβτιτς να επανέρχεται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία και ο Αραούχο στο 100ο του παιχνίδι με τη φανέλα της Ένωσης στην κορυφή φορώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Για τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Τζανλούκα Φέστα ξεκίνησε με 3-4-3. Στο τέρμα ο Βέρχουλστ, οι Γιακιμόφσκι, Λισγάρας και Ρόγκνε τριάδα στην άμυνα, Φατιόν και Τσίμπσαχ στο ντεμπούτο του οι δύο του άξονα της μεσαίας γραμμής, Βιτλής αριστερά, Νεντάκης δεξιά και στην επίθεση οι Παμλίδης και Τσιλούλης στα άκρα και ο Σίγκνεβιτς στην κορυφή.

Ανούσια η υπεροχή της ΑΕΚ
Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε πως ήθελε να πάρει τον ρόλο του «αφεντικού» στο ματς, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, χωρίς ωστόσο να βγάζει αυτοματισμούς μπροστά για να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενούμενων και να γίνει πραγματικά απειλητική. Πέρα από δύο σουτ του Λιβάι στο 5' και του Τσούμπερ στο 8' που πέρασαν άουτ δεν υπήρχε κάποια κλασική ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους με τον Απόλλωνα να περιμένει κυρίως στο δικό του μισό. Πάντως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε τη στιγμή της στο 20' όταν ο Ντεντάκης έβγαλε μια ωραία σέντρα και ο Τσίμπσαχ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχιζόταν, χωρίς όμως να έχει ουσία καθώς οι παίκτες του Γιαννίκη δεν διέθεταν ούτε φαντασία, ούτε σωστή τελική επιλογή. Ο Σιμάνσκι βρήκε σε ετοιμότητα τον Βέρχουλστ στο μακρινό σουτ που επιχείρησε στο 27', ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ρόγκνε έβαλε καθοριστική προβολή στο πλασέ του Αραούχο μέσα από την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 41' για να έρθει η πρώτη μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ όταν μετά από κόρνερ του Απόλλωνα ο Τσιντώτας έπαιξε γρήγορα στον Γέβτιτς, αυτός έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Αραούχο, αλλά ο Αργεντινός νικήθηκε με το πόδι από τον Βέρχουλστ ενώ στο ριμπάουντ ο Φατιόν έβαλε καθοριστική προβολή στο πλασέ του «Τσίνο». Στην εξέλιξη της φάσης μετά το κόρνερ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Μήτογλου, ωστόσο το γκολ σωστά δεν μέτρησε για φάουλ στον Ρόγκνε.

Με μπροστάρη τον Αραούχο στην 100η του εμφάνιση η ΑΕΚ έφτασε στο 3-0
Κλείσιμο
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Απόλλων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην ΑΕΚ όταν στο 47' το λάθος του Μήτογλου που δεν έδιωξε την μπάλα πήγε να το εκμεταλλευτεί ο Σίγκνεβιτς, αλλά το πλασέ του αλλοιώθηκε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο! Ο Απόλλων απείλησε εκ νέου τη ράθυμη ΑΕΚ στο 51' όταν έπειτα από ένα γέμισμα ο Σίγκνεβιτς έβαλε την προβολή και ο Τσιντώτας έσωσε αποκρούοντας με το ένα χέρι! Αν η ΑΕΚ έβρισκε κάτι μπροστά θα το έκανε λόγω ατομικής ποιότητας, κάτι που ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Στο 52' ο Λιβάι Γκαρσία με ωραία ενέργεια από τα δεξιά, γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Αραούχο βάζοντας το πόδι του τσίμπησε την μπάλα στέλνοντας τη στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για την Ένωση σκοράροντας στο 100ο του παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η ΑΕΚ βρίσκοντας τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» σαν να λύθηκε και στο 56' ο Αραούχο απείλησε ξανά, μετά από λάθος γύρισμα του Τσίμπσαχ, αλλά το σουτ του Αργεντινού πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Ο Φέστα προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές με Γιαννιώτα, Σλίβκα και Ιωαννίδη βάζοντας φρέσκα πόδια μεσοεπιθετικά, ενώ από την άλλη ο Γιαννίκης πέρασε αντί του Γέβτιτς τον Άμραμπατ. Και ο Μαροκινός στην επανεμφάνισή του σέρβριρε το γκολ για τον Τσούμπερ για το 2-0. Στο 67' ο Άμραμπατ έβγαλε την μπαλιά, ο Ντεντάκης έκανε το «τσαφ» και ο Τσούμπερ έγινε κάτοχος, πέρασε τον Βέρχουλστ και πλάσαρε στην άδεια εστία.

Ο Απόλλων είχε πλέον καταρρεύσει με την ΑΕΚ στο 71' να βρίσκει και τρίτο τέρμα, με τον Αραούχο να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Μισελέν γύρισε ωραία από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και ο Αραούχο πλάσαρε τον Βέρχουλστ για το 3-0. Ο Γιαννίκης κάπου εκεί προχώρησε σε τρεις αλλαγές για τη διαχείριση ενόψει ΠΑΟΚ περνώντας Τάνκοβιτς, Σάκχοφ και Ανσαριφάρντ στο ματς. Ο Τσιντώτας όποτε χρειαζόταν πάντως βρισκόταν σε ετοιμότητα καθώς στο 74' έπειτα από λάθος του Σβάρνα έσωσε ξανά στο τελείωμα του Ιωαννίδη αυτή τη φορά. Η ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινης του Μοχαμαντί, με το 3-0 να διατηρείται ως το σφύριγμα της λήξης του Ευαγγέλου.

MVP: Σέρχιο Αραούχο. Ο «Τσίνο» γιόρτασε την 100η του εμφάνιση με την κιτρινόμαυρη φανέλα σκοράροντας δύο τέρματα.

Στο ύψος τους: Ο Λιβάι Γκαρσία για την κίνησή του και την πάσα του στον Αραούχο στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ, το οποίο είναι κατά το ήμισυ δικό του, αλλά και ο Τσιντώτας για τη μεγάλη του απόκρουση πριν το 1-0 της ΑΕΚ. Καθοριστική επέμβαση που αν δεν γινόταν η εξέλιξη του ματς θα μπορούσε να ήταν διαφορετική.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σίγκνεβιτς καθώς έπρεπε τουλάχιστον τη μία από τις δύο μεγάλες στιγμές του Απόλλωνα πριν το πρώτο γκολ της ΑΕΚ να την κάνει γκολ.

Η γκάφα: Την είχε ο Ντεντάκης στο «τσαφ» που έκανε στη φάση του 2-0 της ΑΕΚ από τον Τσούμπερ.

Το στραγάλι: Ο Ευαγγέλου δεν είχε τη δύσκολη φάση στο ματς, ενώ μοίρασε σωστά τις κάρτες όποτε χρειάστηκε, αποβάλλοντας με δύο κίτρινες τον Μοχαμαντί. Σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Μήτογλου στο πρώτο μέρος για φάουλ στον Ρόγκνε.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ βρήκε ζόρια στο πρώτο μέρος καθώς δεν έβγαλε ούτε έναν αυτοματισμό ενώ της έλειπε και η φαντασία στην τελική τρίτη. Μάλιστα κινδύνευσε από τον Απόλλωνα με την έναρξη του δευτέρου μέρους, σε ένα διάστημα κατά το οποίο η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έκρουσε τον... κώδωνα του κινδύνου. Τελικώς αμέσως μετά η Ένωση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και με μπροστάρη τον Αραούχο έφτασε στη νίκη με 3-0. Μια νίκη που φυσικά δεν σημαίνει καμία απολύτως αντίδραση. Ήταν ένα τρίποντο που είχε ανάγκη η ΑΕΚ για να φτιάξει λίγο την ψυχολογία της μέσα σε ένα πολύ βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που είναι πλέον όλη η χρονιά. Ο Απόλλων παραμένει ουραγός και ποντάρει σε βαθμούς σε άλλα παιχνίδια προκειμένου να ξεκολλήσει από τον πυθμένα της βαθμολογίας όπου μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Σβάρνας, Μισελέν, Λε Ταλέκ (81' Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (62' Άμραμπατ), Τσούμπερ (72' Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (72' Σάκχοφ), Αραούχο (72' Ανσαριφάρντ)

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Βιτλής (72' Παπαγεωργίου), Γιακιμόφσκι, Λισγάρας, Ρόγκνε, Φατιόν, Τσίμπσαχ (58' Σλίβκα), Παμλίδης (58' Γιαννιώτας), Τσιλούλης (72' Μαρτίνες), Σίγκνεβιτς (58' Ιωαννίδης)

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Λήγει αύριο η παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού - Ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικες δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση

Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Χελμό

Η ιστορία της Έλενας και η φρίκη του σεξ τράφικινγκ: Πήγαινε με 20 άντρες τη μέρα, τη βρήκαν μισοπεθαμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης