Η ΔΟΕ απειλεί το ποδόσφαιρο με αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εάν το Μουντιάλ διεξάγεται κάθε 2 χρόνια

Η ΔΟΕ απειλεί το ποδόσφαιρο με αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εάν το Μουντιάλ διεξάγεται κάθε 2 χρόνια

Σύμφωνα με τους "Times"  εάν η FIFA προχωρήσει στην διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε διετία η ΔΟΕ είναι υπό σκέψη να βγάλει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το ποδόσφαιρο

BACH
Η Άρση Βαρών, η Πυγμαχία και το Μοντέρλο Πένταθλο δεν θα είναι όπως αποφάσισε η ΔΟΕ στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες αλλά οι "Times" βγάζουν εκτός και το ποδόσφαιρο! 

Όχι, δεν αποφάσισε κάτι τέτοιο η 139η σύνοδος της ΔΟΕ αλλά όπως γράφουν οι "Times" υπάρχει πρόβλημα με το δημοφιλές σπορ. Όπως αναφέρει μέλος της ΔΟΕ που δεν θέλησε ν' αποκαλύψει το όνομα του το ποδόσφαιρο θα κινδυνέψει έαν η FIFA αποφασίσει να διεξάγεται αντί για κάθε 4 κάθε 2 χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο. 

«Στη γλώσσα της ΔΟΕ, το μήνυμα προς τη FIFA είναι πολύ πιο ξεκάθαρο απ' όσο φαίνεται: αν θέλετε το ποδόσφαιρο να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγκαταλείψτε τα σχέδια για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια», θα πει ο "αθάνατος". 

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία θα προκαλούσε ανυπολόγιστη ζημιά και θα έθετε σε κίνδυνο τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ και πρέπει να κάνουν αποθεραπεία και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ως εκ τούτου, ζητώ να σταματήσει αυτή η προσπάθεια που είναι ασυμβίβαστη με τις Ολυμπιακές μας αξίες» είπε ο Αλγερινός πρόεδρος των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής, Μουσταφά Μπεράφ.

Ακόμη, ο Νοτιοκορεάτης πρωταθλητής του πινγκ πονγκ, Ριού Σέουνγκ-Μιν, μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ, σημειώνει:«Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεργάζεται με αλληλεγγύη με άλλα αθλήματα και διεθνείς ομοσπονδίες. Ο αθλητισμός είναι για όλους και χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ του αθλητισμού».

Ειδήσεις σήμερα:

Διεκόπη η δίκη του «ψευτογιατρού» - Θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη

Ο εμβολιασμός απέτρεψε σχεδόν 20.000 θανάτους μέχρι τα τέλη του 2021, δείχνει νέα μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα

Η Άρτεμις Αλεξανδράτου θύμισε στους followers πόσο σέξι είναι στην πίστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης