Έγκριση FIFA στη μελέτη για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Έγκριση FIFA στη μελέτη για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Εγκρίθηκε από τη FIFA - με 166 ψήφους υπέρ και 22 κατά - η διενέργεια έρευνας για την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας να διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο (ανδρών και γυναικών) κάθε δύο χρόνια

prokrimatika_mundial
Η πρόταση της Σαουδικής Αραβίας να διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο (ανδρών και γυναικών) κάθε δύο χρόνια - αντί για τέσσερα που ισχύει - συζητήθηκε στο 71ο Συνέδριο της FIFA και μάλιστα εγκρίθηκε - με 166 ψήφους υπέρ και 22 κατά - η διενέργεια έρευνας για τη βιωσιμότητα της πρότασης.

«Η πρόταση της Σαουδικής Αραβίας είναι να γίνει μελέτη για τον αντίκτυπο που θα είχε η διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια και πώς θα μπορούσε να προσαρμοστεί και ν' αναθεωρηθεί σε αυτήν την περίπτωση το διεθνές καλεντάρι. Θα μπορούσαμε με αυτόν τον τρόπο να είχαμε λιγότερα ματς εθνικών ομάδων, αλλά με μεγαλύτερη αξία», τόνισε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας της αραβικής χώρας, Γιάσερ Αλ-Μίσιχαλ.

Η FIFA θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες τη διενέργεια της μελέτης, εστιάζοντας στα οφέλη και τον αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2022 και οι ΗΠΑ-Καναδάς-Μεξικό του 2026.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος για 22χρονη: Γνωρίστηκαν στο Facebook, βγήκαν ραντεβού και... την βίασε!

Πρίγκιπας Χάρι: Η Μέγκαν μου είπε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν το έκανε για χάρη μου

Μπιλ Γκέιτς: Γιατί φορά ακόμα τη βέρα του παρά την ανακοίνωση διαζυγίου με τη Μελίντα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης