«Οι Αυστραλοί έψαχναν ευκαιρία να τα βάλουν με τον Τζόκοβιτς», υποστηρίζει ο προπονητής του Σέρβου

«Οι Αυστραλοί έψαχναν ευκαιρία να τα βάλουν με τον Τζόκοβιτς», υποστηρίζει ο προπονητής του Σέρβου

Ο Μάριαν Βάιντα μίλησε για το σοκ που έχει υποστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά από την απέλαση του, τα "χώνει" στους Αυστραλούς και περιγράφει τις ημέρες του Νόλε υπό κράτηση - «Δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη στο τένις», υποστηρίζει ο Βάιντα 

djokovic_diki_new_xr
Για την περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, για την ψυχολογική του κατάσταση αλλά και για το πως πέρασε τις ημέρες υπό κράτηση, μίλησε ο Μάριαν Βάιντα.

Ο προπονητής του Σέρβου τενίστα που απελάθηκε από την χώρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν' αγωνιστεί στο Australian Open τόνισε ότι οι Αυστραλοί περίμεναν μια τέτοια ευκαιρία και δηλώνει ότι ο Νόλε δεν θα το ξεπεράσει εύκολα όλο αυτό.

«Θέλαμε λίγο χρόνο να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να ηρεμήσουμε, γιατί ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί το έκαναν. Δεν μπόρεσα να το καταπιώ ακόμα. Τα media έπαιξαν μεγάλο ρόλο, με τη χειραγώγηση των πληροφοριών. Ειδικά οι Αυστραλοί, έψαχναν ευκαιρία να τα βάλουν με τον Τζόκβιτς. Όταν μάθαμε την απόφαση, ήταν ένα σοκ για μας. Μετά από τόση ταλαιπωρία. Δεν ξέρω καν πως θα το χειριζόμουν ψυχολογικά, αν βρισκόμουν εκεί. Ήμουν στην Μπρατισλάβα και παρόλα αυτά δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ο Νόβακ πήγε εκεί με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο του, είπε ο 56χρονος προπονητής από την Σλοβακία.

Εν συνεχεία περιέγραψε τις ημέρες και τις ώρες του Νόλε στην Μελβούρνη όπου τέθηκε υπό κράτηση: «Μιλούσαμε με μηνύματα. Δεν έκανε χρήση του τηλεφώνου σχεδόν καθόλου όλο αυτό το διάστημα που ήταν εκεί. Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω. Ήταν βάναυσο αυτό που έγινε. Υπέμεινε ταπεινά όλα τα μέτρα, αυτό που του έκαναν τον έχει σημαδέψει. Η απόφαση θα έχει σημαντικές συνέπειες και θα είναι δύσκολο να επανέλθει. Αισθάνεται πως παραβίασαν την ιδιωτική του ζωή και της οικογένειάς του. Ήταν άρρωστο όλο αυτό που συνέβη. Η κοινή γνώμη και η σχέση με τον Novak βοήθησαν να επιδεινωθεί η κατάσταση, ειδικά από τα MME.

Πουθενά δεν θα διαβάσετε πόσες νύχτες πέρασε ο Νόβακ στον υπολογιστή του, συζητώντας με πολλούς παίκτες για τις συνθήκες διαβίωσης και για το πως μπορούσε να τους βοηθήσει και να κάνει κάτι για όλους. Πολέμησε μέσα στην πανδημία για όλους. Πιστεύω πως και οι παίκτες δεν έχουν αρκετές πηγές πληροφόρησης και παραπλανούνται από τα MMΕ, που είναι κυρίως εναντίον του Τζόκοβιτς».

Αποκάλυψε ότι από την ημέρα που ο ανεμβολίαστος τενίστας επέστρεψε στην Σερβία δεν έχουν επικοινωνήσει και περιέγραψε την ψυχολογική του κατάσταση: «Δεν έχω επικοινωνήσει ακόμα μαζί του, από τότε που επέστρεψε στο Βελιγράδι. Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει. Σίγουρα θα κάνει δηλώσεις, είναι ξεκάθαρο όμως πως χτυπήθηκε ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Θα τον πονάει για καιρό και θα είναι δύσκολο να το βγάλει από το κεφάλι του. Γνωρίζω όμως πολύ καλά τον Νόλε. Είναι δυνατός, σταθερός και δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη στο τένις».

Κλείσιμο
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εθεάθη πριν από λίγες ημέρες έξω από εκκλησία στο Βελιγράδι και αναμένουμε την επιστροφή του στα κορτ τον Μάρτιο στις ΗΠΑ αν και ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.


Ειδήσεις σήμερα:

Την έβαζε να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον βιαστή με τα ράσα

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει ανωμοτί ο «διοργανωτής» του πάρτι Μάνος Παπαδόπουλος

Κορωνοϊός: Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα - Τι γνωρίζουμε για την «stealth Omicron»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης