Europa Conference League, ΠΑΟΚ-Σλόβαν 1-1:Τα κατάφερε και... έμπλεξε - Δείτε τα γκολ

Europa Conference League, ΠΑΟΚ-Σλόβαν 1-1:Τα κατάφερε και... έμπλεξε - Δείτε τα γκολ

Αν και πήρε... κεφάλι στο σκορ πριν καν συμπληρωθεί το 10λεπτο, στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, ξόδεψε τις φάσεις του κι έδειξε κουρασμένος - Έτσι η Σλόβαν Μπρατισλάβας έφυγε με βαθμό (1-1) από την Τούμπα, βάζοντας δύσκολα στον Δικέφαλο στο δρόμο προς την πρόκριση για την επόμενη φάση του ECL

5388495
Η Σλόβαν αποδεικνύεται κακός δαίμονας για το ΠΑΟΚ  που παρά την προσπάθεια και την απόλυτη κατοχή έμεινε από δυνάμεις και στο 1-1 απέναντι στους Σλοβάκους, μη καταφέρνοντας να πάρει έναν αέρα έξι βαθμών, διατηρώντας απλά την απόσταση στους τρεις βαθμούς. Ακολουθούν οι δύο αγώνες (έξω-μέσα) με την Κοπεγχάγη για το «Δικέφαλο», όπου θα κρίνουν πολλά για την ευρωπαϊκή πορεία των «ασπρόμαυρων».

Τρεις αλλαγές από Λουτσέσκου

Δεν το λες εκτεταμένο rotation, αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ σε σχέση με το κυριακάτικο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Φανέλα βασικού πήραν οι Εσίτι, Μιτρίτσα, Άκπομ, την ίδια ώρα που οι Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι έμειναν στον πάγκο.




Ο Ρουμάνος τεχνικός επέμενε στο πλάνο με τους τρεις χαφ και τον Αουγκούστο σε ρόλο «δεκαριού», έχοντας στα δύο άκρα της επίθεσης τους Ζίβκοβιτς και Μιτρίτσα.

Κλείσιμο
Ο Βλάντιμιρ Βάις μπορεί να μην είχε διαθέσιμο τον γιο του και τον βασικό Ντε Μάρκο, αλλά παρέταξε την Σλόβαν στο χορτάρι με ένα 4-4-2 και τους Χέντι, Ντα Σίλβα να πιέζουν ψηλά τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Δύο γκολ στα πρώτα 15 λεπτά!

Ό,τι σχέδια είχαν οι προπονητές πήγαν περίπατο, καθώς τα δεδομένα άλλαξαν μέσα σε πέντε λεπτά κι ενώ δεν είχε συμπληρωθεί καλά-καλά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Αρχικά, οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν στο 9ο λεπτό το δρόμο προς στα δίχτυα, σ’ ένα… remake του γκολ που πέτυχε ο Άκπομ στο Γιβραλτάρ κόντρα στη Λίνκολν από την ασίστ του Τέιλορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cenglhn2k1bl-sf)


Όμως, οι Σλοβάκοι είχαν απάντηση στο γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Μιχάι με αργοπορημένη αντίδραση δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Χέντι, που σούταρε, ο Πασχαλάκης τον σταμάτησε, αλλά ήρθε ο Γκριν μέσα από τη μεγάλη περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cengq2s7y2ex-sf)


Χωρίς απάντηση στο γρήγορο ρυθμό




Η Σλόβαν από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι δεν είχε καμία διάθεση να «καθίσει» πίσω, φάνηκε από την αντίδραση της στο 1-0, με τον ΠΑΟΚ να έχει μια ευκαιρία με το «σόλο» και το άστοχο σουτ του Σβαμπ (17’), αλλά χωρίς τα τρεξίματα του Αουγκούστο, τη φιλότιμη προσπάθεια του Εσίτι και μια ακόμη καλή βραδιά του Σβαμπ, να μην μπορεί να κοντρολάρει το ρυθμό στον γρήγορο τέμπο που επέβαλαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 37’ χρειάστηκε η επέμβαση του Πασχαλάκη στο σουτ του Χέντι, κι άλλη μία πιο σημαντική στο «τετ α τετ» του με τον Ντράζιτς (44’).

Είχε την κατοχή, όχι όμως και την ουσία

Ο Λουτσέσκου έφερε σχετικά νωρίς στο β’ μέρος (57’) τον Μπίσεσβαρ από τον πάγκο στη θέση του Αουγκούστο (ένα λεπτό νωρίτερα χτύπησε στο γόνατο), με τον ΠΑΟΚ να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, αλλά να μην έχει ουσία στο παιχνίδι του. Νέα παρέμβαση του Ρουμάνου φέρνοντας από τον πάγκο αρχικά τους Βιεϊρίνια-Κούρτιτς και λίγο αργότερα τους Σφιντέρσκι-Κωνσταντέλια.

Στο 73’ ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Μιτρίτσα στον κενό χώρο, αλλά το πλασέ του Ρουμάνου ήταν άστοχο στην μοναδική καλή στιγμή του στο ματς, με το χρόνο να αρχίζει να πιέζει αφόρητα τους «ασπρόμαυρους», που είδαν τον μικρό της παρέας, τον Κωνσταντέλια, να βάζει το «στοπ» πάνω στον Μραζ και μαζί με τον Πασχαλάκη να σώζουν τον «Δικέφαλο». Το γκολ που τόσο πολύ προσπαθούσε να βρει η ομάδα του Λουτσέσκου δεν ερχόταν, όμως τα μακρινά σουτ δεν ήταν λύση.

MVP: Ο Γκριν πέρα από το γκολ ήταν ένας διαρκής πονοκέφαλος για το κεντρικό δίδυμο του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Όσο είχε δυνάμεις ο Σβαμπ ήταν καθοριστικός για τον ΠΑΟΚ, με τη βοήθεια του Εσίτι, ενώ και ο Μιχαηλίδης πήγε αρκετά καλά μέχρι να μείνει κι αυτός από… βενζίνη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μιχάι δεν είχε καθόλου καλή αντίδραση στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι που επανέλαβε λίγο αργότερα και στην ευκαιρία της Σλόβαν με τον Ντράζιτς.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την κάκιστη αντίδραση του Μιχάι στο μαρκάρισμα του Χέντι πριν η μπάλα καταλήξει στα πόδια του Γκριν κι από εκεί στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Πορτογάλος Ζοάο Πινέιρο θα μπορούσε να δείξει στο 43’ την κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη, στον Μεντβέντεβ.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ από νωρίς στη φάση των ομίλων ξέρει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες τέτοιες απώλειες, ειδικά μέσα στην Τούμπα, την ώρα που η Σλόβαν θα έχει λογικά δύο εύκολες βραδιές με τη Λίνκολν, εκείνος θα παίζει σχεδόν τα πάντα απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου, Κοπεγχάγη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Σίντκλεϊ (68’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (68’ Κούρτιτς), Εσίτι, Αουγκούστο (58’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (74’ Κωνσταντέλιας), Ακπομ (74’ Σφιντέρσκι)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ, Μπόζικοβ, Κάσια, Μεντβέντεβ (83’ Αμπένα), Γκριν (82’ Τσάβριτς) Κανκάβα, Ντε Καμπς (33’ Άγκμπο), Ντράζιτς (70’ Ζμρχάλ), Χέντι, Ντα Σίλβα (70’ Μραζ).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης