Γιώργος Αθανασιάδης: Ο Έλληνας «Κέρβερος» που «ταπείνωσε» τη Ρεάλ - Δείτε βίντεο με τις επεμβάσεις του MVP

Γιώργος Αθανασιάδης: Ο Έλληνας «Κέρβερος» που «ταπείνωσε» τη Ρεάλ - Δείτε βίντεο με τις επεμβάσεις του MVP

Τον αποθέωσε ο ισπανικός Τύπος - «Πούμα» τον χαρακτήρισε η Marca - Ποιος είναι ο 28χρονος Έλληνας τερματοφύλακας που αγωνίζεται στη Σέριφ δανεικός από την ΑΕΚ – Σε μεγάλη μέρα και ο Δημήτρης Κολοβός - Δείτε βίντεο με τους δύο Έλληνες να πανηγυρίζουν μέσα στο Μπερναμπέου

athanasiadis_sheriff_real2_xr
Ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο Έλληνας πορτιέρο πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποιώντας απίθανες επεμβάσεις και δείχνοντας τρομερό πάθος.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης ήταν πραγματικός «Κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια της μολδαβικής Σερίφ  «ταπεινώνοντας» τους σταρ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ της Ρεάλ Μαδρίτης και μαζί με τον Δημήτρη Κολοβό έφυγαν θριαμβευτές από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές έζησαν τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική βραδιά της καριέρας τους καθώς πήραν τους τρεις βαθμούς με την Σερίφ Τίρασπολ στην έδρα των «Μερένχες» χάρη στα γκολ των Γιακσιμπάεφ (25′) και Τιλ (89′).

Ο 28χρονος Έλληνας γκολκίπερ «λύγισε» μόνο με πέναλτι, με το οποίο είχε ισοφαρίσει προς στιγμήν ο Μπενζεμά για τους γηπεδούχους.

Δείτε όλες τις επεμβάσεις του στον θρίαμβο της Σερίφ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celtykd7oi2h-st)

Κλείσιμο
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες των Μολδαβών ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό, που μόλις είχαν καταφέρει.

Τα δύο δικά μας παιδιά, ο Αθανασιάδης, που αγωνίζεται στη Σερίφ δανεικός από την ΑΕΚ και ο Κολοβός, που πέρσι έπαιζε στον Παναθηναϊκό βίωσαν τα εντονότερα συναισθήματα της ζωής τους και μάλιστα ο φακός ζούμαρε πάνω τους την ώρα, που πανηγύριζαν αγκαλιά.

Οι δύο Έλληνες πανηγυρίζουν μέσα στο Μπερναμπέου

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-celtnw1j2fw1-st)


Τον αποθέωσε ο ισπανικός Τύπος

Άκρως εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια και τα άρθρα του μαδριλένικου Τύπου για τον Έλληνα τερματοφύλακα. «Η Σέριφ σόκαρε τη Ρεάλ μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου» και η Marca με την AS αποθέωσαν τόσο τους θριαμβευτές όσο και τον Γιώργο Αθανασιάδη.

Ο ισπανικός Τύπος επέλεξε ως πρώτο θέμα χθες βράδυ την ήττα της Ρεάλ από τη Σερίφ στο Champions League και όχι την εντυπωσιακή νίκη με ανατροπή στις καθυστερήσεις της Ατλέτικο επί της Μίλαν.

Η Marca έβαλε τίτλο στην ιστοσελίδα της το «η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τον Ινδιάνο με τη Σέριφ», κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα της μολδαβικής ομάδας.

Αθανασιάδης: Αποθέωση από Marca, τον αποκαλεί «πούμα»

Μάλιστα, στην ανασκόπηση του αγώνα αποκαλεί «πούμα» τον Γιώργο Αθανασιάδη για τις ηρωικές επεμβάσεις του.

Για την AS, ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε ηρωικό παιχνίδι, όπως έγραψε στο πρώτο θέμα της έπειτα από το πατατράκ των «μερένγκες».

as
marca


Ποιος είναι ο Γιώργος Αθανασιάδης: Από τον Εθνικό Σοχού στα σαλόνια του Champions League

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο Γιώργος Αθανασιάδης θα ήταν το απόλυτο πρόσωπο του Champions League και ότι ολόκληρη η Ευρώπη θα παραμιλούσε γι’ αυτόν; Ενδεχομένως ούτε ο ίδιος δεν θα φανταζόταν να έχει τέτοια πορεία, όταν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τον Εθνικό Σοχού. Το 2012, έπειτα κι από ένα πέρασμα από τις Ακαδημίες του Ηρακλή, ξεκίνησε η περιπέτεια το Αθανασιάδη στην πρώτη κατηγορία πρωταθλήματος Ελλάδος, μιας και μεταγράφηκε στον Πανθρακικό.

Με την ομάδα της Κομοτηνής, κατέγραψε 62 εμφανίσεις κι αυτές ήταν αρκετές για να πείσουν τους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης να τον αποκτήσουν το 2016. Στην Τρίπολη, ο Έλληνας κίπερ παρέμεινε για τρία χρόνια και υπερασπίστηκε 58 φορές την εστία των Αρκάδων. Από τους «κιτρινομπλέ» έμεινε ελεύθερος του 2019 και τότε η ΑΕΚ τον έκανε δικό της. Ωστόσο την πρώτη του σεζόν στην Ένωση δεν κατέγραψε κάποια συμμετοχή.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας κάθισε κάτω από τα δοκάρια της Ένωσης 21 φορές, έχοντας δεχθεί 32 τέρματα ενώ διατήρησε ανέπαφη την εστία του 5 φορές. Στην δεύτερη του χρονιά με τα «κιτρινόμαυρα» μοιράστηκε το ρόλο του βασικού τερματοφύλακα με τον Τσιντώτα, ωστόσο κανένας εξ αυτών δεν κατάφερε να καλύψει επάξια το κενό που άφησε ο Βασίλης Μπάρκας. Ετσι λοιπόν αποφασίστηκε φέτος να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην Σέριφ Τίρασπολ, στην Μολδαβία, μιας και η έλευση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς «γέμισε» τα γκολπόστ της Ένωσης.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ πάντως, βγαίνουν κερδισμένοι από τις εμφανίσεις του Αθανασιάδη και τις νίκες της Σερίφ στο Champions League, καθώς στη μεταξύ τους συμφωνία για τον δανεισμό του Αθανασιάδη είχε μπει και όρος για επιπλέον χρήματα προς τους «κιτρινόμαυρους», χωρίς ωστόσο να υπάρχει οψιόν αγοράς στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Όταν άρχισε το όνειρο στα αστέρια

Η μεγάλη έκπληξη του Champions League ήταν δίχως αμφιβολία η Σερίφ Τιρασπόλ. Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. O Αθανασιάδης αγωνίστηκε και στα οκτώ παιχνίδια για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του στα έξι από αυτά. Το έργο του Έλληνα κίπερ, δεν σταμάτησε εκεί καθώς συνέχισε και τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και στους ομίλους.

Αρχικά, κόντρα στην Σαχτάρ, της οποίας επικράτησε με 2-0 η Σέριφ στην έδρα της και τον Γιώργο Αθανασιάδη, να συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις. Απέναντι στην ομάδα της Ντονέτσκ, κατέγραψε 3 αποκρούσεις, έχοντας 40 επαφές με την μπάλα και 65% ακρίβεια στις πάσες του (22/34), διατηρώντας ανέπαφη την εστία του, στη νίκη της ομάδας του με 2-0. Η αποκορύφωση όμως ήρθε απέναντι στην Ρεάλ, σε μία ιστορική έδρα, όπως είναι το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο γκολκίπερ της Σέριφ έκανε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του και μάλιστα, τη συνδύασε με μία νίκη, την οποία θα θυμάται για όλη του τη ζωή. Οι δέκα επεμβάσεις του κόντρα στους Μαδριλένους, αποτελούν ξεχωριστό ρεκόρ στην ιστορία του Champions League, καθώς είναι οι περισσότερες ενός γκολκίπερ, ενώ η ομάδα του παίρνει τη νίκη! Ο τελευταίος που είχε πετύχει κάτι τέτοιο ήταν ο Ακινφέεφ το 2018, αλλά με οκτώ αποκρούσεις καταγεγραμμένες, ενώ το ίδιο είχε κάνει και ο Ντίντα, πίσω στο 2009.

Σύμφωνα με το Wyscout, ο Αθανασιάδης στα 97 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 55% επιτυχία στις αποκρούσεις του, λέγοντας «όχι» στα 12 σουτ που επιχείρησαν οι «μερένγκες» στην εστία του. Το αξιοσημείωτο όμως της υπόθεσης είναι ότι τα xCG, δηλαδή η μονάδα μέτρησης των πιθανοτήτων που έχει κάθε τελική προσπάθεια για να καταλήξει στα δίχτυα του, ήταν 2.96. Με λίγα λόγια ο Αθανασιάδης βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε η Ρεάλ θα έπρεπε να δεχθεί τρία τέρματα. Ωστόσο, με την εντυπωσιακή του εμφάνιση έβαλε φρένο στα όνειρα της παρέας του Μπενζεμά και είδε την εστία του να παραβιάζεται μόλις 1 φορά κι αυτή ήταν από την άσπρη βούλα.

Πηγή: sportime, gazzeta

Ειδήσεις σήμερα

Self test: Από σήμερα η διάθεσή τους για τους μαθητές από τα φαρμακεία

No Time To Die: Με... βασιλική λάμψη και πλήθος σταρ η πρεμιέρα του τελευταίου «Μποντ» του Ντάνιελ Κρεγκ

Μαρίζα Ρίζου: «Περίεργος και κακοποιητής δεν πρέπει να είναι κανείς σε κανένα χώρο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης