Βίτορ Περέιρα: Από νταμπλούχος με τον Ολυμπιακό, αντίπαλός του με τη Φενέρ

Βίτορ Περέιρα: Από νταμπλούχος με τον Ολυμπιακό, αντίπαλός του με τη Φενέρ

Ο 53χρονος Βίτορ Μανουέλ Ντε Ολιβέιρα Λόπες Περέιρα, άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού, θα βρεθεί αντίπαλός του την προσεχή Πέμπτη με τη Φενέρ. Θυμηθείτε όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνον

vitor_pereira_xr
Είναι από αυτές που τις περιπτώσεις που ένας προπονητής πέρασε και δεν άφησε τόσο έντονο το στίγμα του στον Ολυμπιακό παρότι κατέκτησε και πρωτάθλημα και Κύπελλο μαζί του.

Ο Βίτορ Περέιρα (και όχι ο Βίτορ Μέλο Περέιρα ο Πορτογάλος άλλοτε αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ που τώρα συνεχίζει την καριέρα του στο ίδιο πόστο στη Ρωσία) είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό στις αρχές Γενάρη του 2015 και αποχώρησε πριν καλά καλά φτάσουμε στις 15 Ιουνίου του ίδιου έτους. Ένα εξάμηνο δηλαδή (153 ημέρες για την ακρίβεια) στο οποίο όμως πήρε το νταμπλ και βίωσε και ντέρμπι με μεγάλες εντάσεις όπως με Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Μάλιστα μετά τον Ολυμπιακό ανέλαβε τη Φενερμπαχτσέ, άρα αυτή η θητεία που διανύει τώρα - και βρίσκεται υπό αμφισβήτηση - είναι η 2η του στην τουρκική ομάδα. Στον Ολυμπιακό ο Περέιρα έκανε ντεμπούτο σε ένα ματς με τη Ξάνθη για το πρωτάθλημα (1-3) και τελείωσε τη θητεία του με τον νικηφόρο τελικό Κυπέλλου με την Ξάνθη. Είχε 27 αγώνες με 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες με γκολ 66 υπέρ και 18 κατά και στην Ευρώπη αποκλείστηκε από τη Ντνίπρο. Στην τροπαιοθήκη του πάντως εκτός το ένα ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει και δύο Super Cup Πορτογαλίας, δύο πρωταθλήματα Πορτογαλίας, ένα πρωτάθλημα Κίνας και ένα κινεζικό Super Cup.

Τα δύο ντέρμπι που τον σημάδεψαν

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε στο επίκεντρο σε δύο ντέρμπι εκείνη τη χρονιά, το 2014-2015. Το ένα ματς ήταν το ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου η κατάσταση έγινε δύσκολη. Μετά από μία κίνηση του Περέιρα προς το πέταλο των οργανωμένων υπήρξε είσοδος των οπαδών του Παναθηναϊκού στο γήπεδο για να στραφούν προς τον τεχνικό του Ολυμπιακού μαζί με όλα τα μέλη της αποστολής που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γήπεδο, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Νικοπολίδης και κάποιοι παίκτες.

Κλείσιμο
Μεγάλη ένταση όμως είχε και το ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο Κύπελλο. Μετά την επίτευξη του γκολ του Χάρα οι Κασάμι και Περέιρα βρέθηκαν στο επίκεντρο και ενώ υπήρξε ένταση στην εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ (αλλά και είσοδος οπαδών στο γήπεδο) μετά τους πανηγυρισμούς αυτούς (κυρίως τον πανηγυρισμό του Ελβετού).

Πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Πορτογάλος πάντως μιλώντας σε αντιπροσωπεία οπαδών που είχαν βρεθεί στον Ρέντη είχε πει πως «εμείς κι εσείς είμαστε ένα, μια οικογένεια και αύριο αυτό που θα κάνουμε είναι να παλέψουμε για τον Ολυμπιακό. Δεν φοβόμαστε κανέναν: μόνο τον Θεό».

Σχετικά με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε σχολιάσει πως είχε φοβηθεί για τα καλά για τη σωματική του ακεραιότητα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «εγώ πήγα για να κάνω τη δουλειά μου. Βγήκα στον αγωνιστικό χώρο για να δω το χορτάρι και να ελέγξω κάποια πράγματα, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που ήταν εκεί δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει οι Αρχές να κάνουν κάτι με αυτό. Σίγουρα το ντέρμπι της Φενέρ με τη Γαλατά είναι σημαντικό, αλλά αντίστοιχη ατμόσφαιρα είχα ζήσει στα παιχνίδια Πόρτο - Μπενφίκα, αλλά και στο ντέρμπι των 'αιωνίων'».

Γιατί οδηγήθηκε στην έξοδο

Ο Ολυμπιακός γενικότερα δεν έδειξε τη διάθεση να θέλει να κρατήσει τον Πορτογάλο. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια ο Βίτορ Περέιρα ταξίδεψε στην Γλασκώβη για τη Ρέιντζερς (στις αρχές Ιουνίου) και φυσικά για να κάνει επαφές με την ομάδα αυτή πριν ακόμα τελειώσει η σεζόν του με τον Ολυμπιακό, μιας και μετά από μερικές μέρες υπήρχε ο τελικός με την Ξάνθη! Αυτό ήταν και το κερασάκι στην τούρτα για να αποχωρήσει και επίσημα από τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο ζήτημα Περέιρα υπήρχε καιρό πριν το ταξίδι του στη Σκωτία. Γιατί; Για πολλούς λόγους: από τον τρόπο με τον οποίο έκανε διαχείριση του ρόστερ και το πως κατέβαζε ενδεκάδες, από το πως αντιμετώπιζε ή εάν θέλετε... διάβαζε μεγάλα ματς όπως την πρώτη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, από το ότι απέτυχε στην πλειοψηφία των ντέρμπι που έδωσε, για την έλλειψη πλάνου που τον διακατείχε, για το γεγονός πως δεν έπαιξε καλή μπάλα και φυσικά για το ότι δεν παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα συγκριτικά με τον Μίτσελ αλλά και ότι δεν βελτίωσε κανέναν ποδοσφαιριστή του...

Υπήρχε δε και η εξής εικόνα: μόλις έχει τελειώσει ο τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και κανένας παίκτης δεν πάει πρώτα πάνω στον Βίτορ Περέιρα για να τον αγκαλιάσει και τον συγχαρεί ή για να πανηγυρίσουν τελοσπάντων μαζί. Αντίθετα ο Πορτογάλος είναι εκείνος που πηγαίνει στους ποδοσφαιριστές μετά από λίγη ώρα για να τους αγκαλιάσει και να επικροτήσει την προσπάθειά τους. Αυτό κάλλιστα λέει πολλά από μόνο του...

Και εκτός των άλλων ανήμερα του νταμπλ και των πανηγυρισμών έθεσε και θέμα μπάτζετ για τις επιλογές των παικτών. Και όλα αυτά ενώ όταν είχε έρθει στον Ολυμπιακό είχε σταθεί στο πόσο καλή ομάδα είχε, στο τι καλό υλικό διέθετε και στην εξαιρετική δουλειά του Μίτσελ... Εάν αναλογιστεί κανείς ο Περέιρα ουδέποτε ανέλαβε δημόσια την όποια ευθύνη του αναλογούσε. Αντίθετα δεν είχε ποτέ πρόβλημα στο να κατηγορήσει τους παίκτες ή το... πρόγραμμα των αγώνων ή να επιρρίψει ευθύνες σε διαιτητές.

Πλέον φτάνουμε στο σήμερα. Ο Βίτορ Περέιρα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό την προσεχή Πέμπτη (19.45) στην Κωνσταντινούπολη. Σε μία περίοδο που δέχεται πίεση στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ και σίγουρα αυτή η... συνάντηση θα έχει ενδιαφέρον από κάθε άποψη.


ΠΗΓΗ:https://www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης