«Χορός» εκατομμυρίων στο ποδόσφαιρο: Από τον Μέσι, στον «γαλαξία» της Premier League και την αστρονομική ρήτρα του Μπενζεμά

«Χορός» εκατομμυρίων στο ποδόσφαιρο: Από τον Μέσι, στον «γαλαξία» της Premier League και την αστρονομική ρήτρα του Μπενζεμά

Ζάλη προκαλούν τα εκατομμύρια που έχουν δαπανήσει το φετινό καλοκαίρι οι ομάδες της Αγγλίας ενόψει της νέας σεζόν, καθώς και η Παρί Σεν Ζερμέν που έχει καταφέρει να μετατρέψει το Παρίσι σε ένα μικρό «Πριγκιπάτο του ποδοσφαίρου» - Αυτές είναι οι μεταγραφές που τίναξαν τη μεταγραφική μπάνκα

pofosfairistes34
Τα ποσά που διακινούνται στο χρηματιστήριο του σύχρονου ποδοσφαίρου έχουν αναμφίβολα εκτροχιαστεί, με ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι να συναγωνίζονται για το ποια θα βγάλει από τα ταμεία της τα περισσότερα εκατομμύρια.

Κι αν κάποτε 15 εκατομμύρια ευρώ αρκούσαν για να κάνει μια ομάδα δικό της τον Ρονάλντο -το φαινόμενο- με τους όρους της σημερινής αγοράς κάτι τέτοιο φαντάζει ως απατηλό όνειρο...

Παρί Σεν Ζερμέν ή αλλιώς... το  «Πριγκιπάτο του ποδοσφαίρου»

Αν μη τι άλλο αυτό που δεν μπορεί κανείς να καταλογίσει στους διοικούντες την Παρί Σεν Ζερμέν και τον πρόεδρο της Νασέρ Αλ Κελαϊφί είναι το γεγονός πως δεν φείδεται χρημάτων! Η γαλλική πρωτεύουσα και δη το «Παρκ ντε Πρενς» έχει καταφέρει να μετατραπεί σε έναν μικρό γαλαξία αστέρων... Τον χορό των μεταγραφών στο Παρίσι άνοιξαν οι Βαϊνάλντουμ, Σέρχιο Ράμος, Ντοναρούμα και Χακίμι που μετακόμισαν στη Γαλλία υπογράφοντας χρυσά συμβόλαια, για να ακολουθήσει μετά από ένα μεταγραφικό θρίλερ, ο Αργετινός άσος, Λιονέλ Μέσι



Στη σχετική λίστα που αναφέρουν τα γαλλικά δημοσιεύματα, ο Μέσι θα αμείβεται με περίπου 31,5 εκατ. ευρώ ετησίως, γεγονός που τον καθιστά στη θέση νούμερο ένα στο μισθολόγιο. Αφαιρώντας τους φόρους, η καθαρή αμοιβή του 34χρονου ποδοσφαιριστή κυμαίνεται στα 25 εκατ. ευρώ ανά έτος. Ή αλλιώς σε 481.000 ευρώ ανά εβδομάδα ή 68.682 ευρώ ανά ημέρα, 2.862 ευρώ ανά ώρα, 47,69 ευρώ ανά λεπτό ή 0,80 ευρώ ανά δευτερόλεπτο. Φυσικά, όλα τα παραπάνω ισχύουν, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα μπόνους και οι χορηγίες.

Κλείσιμο
Ακολουθεί ο Νεϊμάρ, με 30 εκατομμύρια ευρώ καθαρές αποδοχές, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο νεαρός Γάλλος άσος και διακαής πόθος της Ρεάλ,  Κιλιάν Μπαπέ, με 24 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ στο ρόστερ συνεχίζουν οι ακριβοπληρωμένοι:

Μάρκο Βεράτι και Μαρκίνιος: 15 εκατομμύρια ευρώ

Άνχελ Ντι Μαρία: 14 εκατομμύρια ευρώ

Σέρχιο Ράμος, Τζίτζι Ντοναρούμα και Κέιλορ Νάβας: 12 εκατομμύρια ευρώ

Μάουρο Ικάρντι: 10 εκατομμυρίων ευρώ

Ασράφ Χακίμι: 8 εκατομμύρια ευρώ






Στην Premier League τα κλαμπ έβαλαν... βαθιά το χέρι στην τσέπη


Τη φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο το πρωτάθλημα της Premier League απέδειξε πως είναι όχι μόνο πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού, αλλά και στα χρήματα τα οποία ξοδεύει προκειμένου να ενισχύσει το αγωνιστικό της προφίλ.

Συγκεκριμένα, έχει φτάσει ήδη στο 1,02 δισεκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές, τη στιγμή που το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο ποσό είναι αυτό της Serie A με 446,6 εκατομμύρια ευρώ! Ακολουθεί η Bundesliga με 340,3 εκατομμύρια και η LaLiga με 152,3 εκατομμύρια.




Ρομέλου Λουκάκου: Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας του Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος ολιγάρχης, Ρομάν Αμπράμοβιτς, έχει αποδείξει πολλάκις πως όταν επιθυμεί να αποκτήσει έναν παίκτη τίποτε δεν μπορεί να αναχαιτήσει τα σχέδια του. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του Ρομέλου Λουκάκου, του 28χρονου πρώην φορ της Ίντερ που άρπαξε από τον ιταλικό σύλλογο αντί 115 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που τον καθιστά την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 80 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Κάι Χάβερτς από τη Λεβερκούζεν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ουσιαστικά ο Λουκάκου επιστρέφει στην ομάδα του Λονδίνου έπειτα από οκτώ χρόνια. Η Τσέλσι τον είχε αγοράσει το 2011 αντί 15 εκατομμυρίων ευρώ, παραχωρήθηκε κατά σειρά δανεικός σε Γουέστ Μπρομ και Έβερτον, η οποία τον αγόρασε το 2014 αντί 35,3 εκατομμυρίων ευρώ.






Τζακ Γκρίλις, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Premier League


Η Μάντσεστερ Σίτι υπέγραψε τον Άγγλο μέσο, Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα, με συμβόλαιο διάρκειας έξι ετών, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη (5/08) από κοινού οι δύο σύλλογοι της Premier League.

Η μεταγραφή του 25χρονου εξτρέμ κόστισε 117,5 εκατομμύρια ευρώ στους Πολίτες για να τον κάνουν δικό τους από τους «χωριάτες», σπάζοντας  το ρεκόρ της προηγούμενης πιο ακριβής μεταγραφής, αυτής του Πολ Πογκμπά από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2016 με το ποσό που δαπανήθηκε από τους κόκκινους διαβόλους να πλησιάζει τα 110 εκατ. ευρώ.



Τζέιντον Σάντσο: Από την Ντόρτμουντ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 90 εκατ. ευρώ

Η Ντόρτμουντ καρπώθηκε 85.000.000 ευρώ για την παραχώρησή του Σάντσο στους κόκκινους διαβόλους, ενώ μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων, το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 90.000.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ο 21χρονος άσος θα λάβει 15.000.000 ευρώ ετησίως, δίχως να υπολογίζονται τα μπόνους.




Ραφαέλ Βαράν: Από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 50 εκατ. ευρώ

Οι «κόκκινοι διάβολοι», λίγες μέρες μετά την απόκτηση του Σάντσο, ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Γάλλου στόπερ αντί ενός ποσού κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Ο 28χρονος Γάλλος σέντερ μπακ αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από δέκα χρόνια, για να γίνουν οι Red Devils ο τρίτος σταθμός της σπουδαίας καριέρας του μετά από τους Ισπανούς και τη Λανς, στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.





Το διετές συμβόλαιο του Μπενζεμά με ρήτρα αποδέσμευσης 1 δισ. ευρώ!

Ο 33χρονος επιθετικός της Ρεάλ, Καρίμ Μπενζεμά,  υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του με του Μαδριλένους για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Γάλλος άσος αποτελεί αναμφίβολα βασικό πυλώνα της ομάδας -ειδικότερα μετά την αποχώρηση του Ρονάλντο από το κλαμπ- έχοντας σημειώσει στα 12 χρόνια του στη Μαδρίτη, 281 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το στοιχείο ωστόσο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το ύψος της ρήτρας αποδέσμευσής του! Κι αυτό διότι αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει πως καμία ομάδα δεν θα καταφέρει να τον «κλέψει» από τις τάξεις της Ρεάλ, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.




Πλαφόν στις αμοιβές ποδοσφαιριστών και φόρο πολυτελείας σχεδιάζει η UEFA, μετά την αστρονομική αμοιβή του Μέσι



Ο θόρυβος που προκλήθηκε από τη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν έχει εγείρει όπως ήταν φυσικό αρκετά ερωτήματα, αναφορικά με το Financial Fair Play, την ώρα που η Μπαρτσελόνα φέρεται να έχασε τον παίκτη λόγω του salary cap της La Liga.

Μάλιστα, δημοσίευμα των Times αναφέει πως η UEFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εισάγει παρόμοιο περιορισμό για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, αντικαθιστώντας το FFP!

Συγκεκριμένα, τονίζει πως τα νέα μέτρα θα υποχρεώνουν τις ομάδες να ξοδεύουν μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσοστό των εσόδων τους σε μισθούς - πιθανότατα γύρω στο 70% - με τα κλαμπ που... ξεφεύγουν να καλούνται να καταβάλουν φόρο πολυτελείας.

Οι εν λόγω αλλαγές βέβαια αναμένεται να προταθούν επισήμως τον Σεπτέμβριο.

Ειδήσεις  σήμερα: 

Κέντρο υποδοχής 1.000 Αφγανών προσφύγων θα λειτουργήσει στην Ισπανία

Πορνό... «γιοκ» στο OnlyFans: Η πλατφόρμα απαγορεύει το σεξουαλικό περιεχόμενο!

Η οικονόμος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς ισχυρίζεται ότι η ποπ σταρ τη χτύπησε πάνω σε έναν καβγά!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης