Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε όχι μόνο ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή του ΝΒΑ, όχι μόνο έφερε το πρωτάθλημα στους Μιλγουόκι Μπακς για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, όχι μόνο βγήκε MVP των τελικών αλλά πέτυχε ένα ακόμα ρεκόρ.
Με τους 50 πόντους που πέτυχε στο νικητήριο ματς απέναντι στους Φοίνιξ Σανς, τα 10 ριμπάουντ και τα πέντε μπλοκς, είναι ο πρώτος και ο μόνος παίκτης που έχει επιτύχει αυτές τις επιδόσεις σε παιχνίδι τελικού στο ΝΒΑ.
Ο Έλληνας σούπερ σταρ πήρε τους Μπακς από το χέρι και τους έστειλε στην κορυφή του κόσμου στους φετινούς τελικούς κόντρα στους Φοίνιξ Σανς! Συγκεκριμένα αγωνίστηκε 42 λεπτά στον 6ο τελικό και είχε 50 πόντους με 15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 5 τάπες και 2 ασίστ!
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).