NBA Finals: Ώρα στέψης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς

NBA Finals: Ώρα στέψης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς

Μία νίκη μακριά από τον τίτλο του NBA είναι οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που υποδέχονται στο Fiserv Forum τους Φοίνιξ Σανς - Τζάμπολ στις 04:00 (ώρα Ελλάδας)

antetokounmpo-game6-arthro
Η πιο μεγάλη ώρα για τον «Greek Freak» και τους συμπαίκτες του είναι τώρα!

Μετά από σχεδόν επτά χρόνια, όταν και έγινε το draft του, ο Giannis εκπλήρωσε τις περισσότερες από τις προσδοκίες όσων τον εμπιστεύτηκαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και τώρα απομένει να βάλει... το κερασάκι στην τούρτα με το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία των Ελαφιών, μετά το 1971.

Έχοντας κάνει το break στην σειρά κόντρα στους Φοίνιξ Σανς χάρη και στο εντυπωσιακό alley-oop του Αντετοκούνμπο, στο δεύτερο σερί παιχνίδι που clutchαρε ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού μετά την εντυπωσιακή άμυνα και το μπλοκ στον Ντέβιν Μπρούκερ χάρη στην οποία επήλθε η ισοφάριση της σειράς, οι Μπακς αναμένεται να τα δώσουν όλα μπροστά και στο κοινό τους, με το «κλειστό» να περιμένει περί τις 18.000 κόσμου αλλά και άλλους 65.000 οι οποίοι θα βρίσκονται απ' έξω, μετά και τις τροποποιήσεις που έγιναν από τον σύλλογο στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο δρόμος για τους NBA Finals

Στην ιδιαίτερη φετινή σεζόν οι Μπακς ολοκλήρωσαν την κανονική της διάρκεια με ρεκόρ 46-26 τερματίζοντας στην 3η θέση της ανατολικής περιφέρειας και έχοντας την καλύτερη επίδοση σε πόντους ανά παιχνίδι (PPG) με Μ.Ο 120.1, αλλά και την δεύτερη καλύτερη όσον αφορά τα ριμπάουντ (RPG) με Μ.Ο 48.1. Φυσικά οι δύο υψηλές πτήσεις τους οφείλονται κατά πολύ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος σε 33 αγωνιστικά λεπτά (κατά Μ.Ο) σημείωσε 28.1 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ.

Για να βρεθούν στους τελικούς χρειάστηκε να πετάξουν εκτός κατά σειρά τους Μαϊάμι Χιτ, τους Μπρούκλιν Νετς και τους Ατλάντα Χοκς. «Σκούπισαν» τους πρώτους (4-0), πάλεψαν με τον Κέβιν Ντουράντ και τους «δικούς του» σε μια μάχη μέχρις εσχάτων (4-3), και ξεπέρασαν το εμπόδιο των Αετών στους τελικούς της περιφέρειας με το άγχος για το εάν θα έχουν διαθέσιμο τον Αντετοκούνμπο - ο οποίος παραλίγο να... κόψει το πόδι του σε άσχημη προσγείωση στο παρκέ κατά το τέταρτο παιχνίδι της σειράς αλλά κατάφερε να χάσει μόλις τα επόμενα δύο.

Η γραμμή του Ντουράντ, η 40αρα του Γιάννη και 4-3

Η μεγαλύτερη κόντρα τον Μπακς, εξαιρουμένων των NBA Finals, ήταν αυτή κόντρα στον ημιτελικό της περιφέρειας με τους Νετς. Η ομάδα του Μπρούκλιν με μπροστάρη τον Ντουράν προηγήθηκε 2-0 επικρατώντας αρκετά άνετα (ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι), με αυτή του Giannis να απαντά με back-to-back νίκες και να ισοφαρίζει σε 2-2. Οι Νετς βρήκαν τα αποθέματα για το νέο προβάδισμα, αλλά το Μιλγουόκι είχε και πάλι την απάντηση, για να οδηγήσει τη σειρά στο 7ο και τελευταίο ματς. Εκεί, έγιναν σχεδόν τα πάντα.

Γιάννης και Ντουράντ αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι για τις ομάδες τους στα επτά παιχνίδια, δίνοντας από μία προσωπική παράσταση έκαστος και στο Game 7. Ενώ πέφτουν κορμιά, απομένουν έξι δευτερόλεπτα για το τέλος της σειράς με τους Μπακς στο +2, όταν η μπάλα από την επαναφορά πλάγιας γραμμής πάει στον KD, που παίζει στο ένας-εναντίον-ενός τον Τάκερ, τον κερδίζει κατά κράτος και ευστοχεί, πατώντας ωστόσο τη γραμμή με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση.

Κλείσιμο




Το δίποντο του Ντουράν και οι καλύτερες στιγμές του Αντετοκούνμπο στο Game 7

Ο τραυματισμός του Γιάννη

Ενώ το μεγάλο εμπόδιο έχει ξεπεραστεί και παρά τις ορέξεις του Τρέι Γιανγκ, το Μιλγουόκι γυρνάει το εις βάρος του 1-0 σε 2-1 και θεωρητικά είναι ακόμη στην διεκδίκηση για το 3-1, αλλά χάνει τον Αντετοκούνμπο. Ενώ ο Γιανγκ έχει τραυματιστεί επίσης (από το Game 3) στην αντίπερα όχθη, ο «Greek Freak» πατάει άσχημα το πόδι του κατά την προσγείωσή του στο παρκέ και αναγκάζεται να περάσει εκτός περίπου στα μισά του τρίτου 12λεπτου. Τα ριπλέι κάνουν τους περισσότερους να φοβούνται για πολύ σοβαρή ζημιά που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για μήνες, ωστόσο οι μετέπειτα εξετάσεις κάνουν λόγο για υπερέκταση.

Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ κάνουν ό,τι μπορούν στα επόμενα δύο παιχνίδια, παίζουν και για τον συμπαίκτη τους, και έτσι οι Μιλγουόκι είναι στους τελικούς.

Αντετοκούνμπο, η επιστροφή

Ο Giannis είναι εκεί για να δώσει το «παρών» από τον πρώτο κιόλας τελικό, όντας συνεπής με το ραντεβού του στην πρώτη παρουσία της ομάδας του μετά από 50 χρόνια στους NBA Finals. «Δεν ένιωσα πόνο», η δήλωση του δις MVP σε κανονική διάρκεια μετά το πρώτο παιχνίδι, κατά το οποίο έχει σκοράρει 20 πόντους και έχει μαζέψει 17 ριμπάουντ για το μεγαλοπρεπέστατο double-double, το οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την ήττα.

Το πήρε πάνω του ο Έλληνας διεθνής στα επόμενα δύο και τερματίζοντας στην κορυφή τόσο της λίστας πόντων όσο και αυτής των ριμπάουντ (42π-12ρ στον δεύτερο τελικό και 41π-13ρ στον τρίτο) αλλά η νίκη ήρθε στον τρίτο τελικό, πριν η σειρά επιστρέψει στο Μιλγουόκι (2-1) για να γίνει στο αμέσως επόμενο το break (2-2) και το Fiserv Forum ανοίξει και πάλι τις θύρες του. Κοινός παρονομαστής στα δύο τελευταία ματς και πάλι ο Αντετοκούνμπο που -όπως προαναφέρθηκε- έκανε διαδοχικά ΑΥΤΗΝ την τάπα και αυτό το κάρφωμα. Δείτε τις δύο φάσεις.



Η τάπα στον Έιτον



Το alley-oop κάρφωμα και το poster στον Κρις Πολ, που προσπάθησε να κάνει τα πάντα για να μην φάει το κάρφωμα η ομάδα του

Ένα... κι άλλο κανένα

Ευχή όλων είναι η σειρά να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (τζάμπολ στις 04:00, τηλεοπτική μετάδοση COSMOTE SPORT 4 HD) και ο Γιάννης να γίνει ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά το δαχτυλίδι μετά τον μικρότερο αδερφό του, Κώστα, ο οποίος βέβαια δεν είχε τον ίδιο πρωταγωνιστικό ρόλο στους Λος Άντζελες Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς.

Αν δεν τα καταφέρουν απόψε οι Μπακς, τότε το Game 7 στο Φοίνιξ θα είναι και αυτό που θα καθορίσει τον φετινό πρωταθλητή του NBA.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης