ΑΕΚ-Απόλλων Λεμεσού 3-0: Ορεξάτη Ένωση με σούπερ Γκαρσία - Δείτε τα γκολ

ΑΕΚ-Απόλλων Λεμεσού 3-0: Ορεξάτη Ένωση με σούπερ Γκαρσία - Δείτε τα γκολ

Με τον «καυτό» Λιβάι Γκαρσία που πέτυχε δύο γκολ και είχε συμβολή στο τέρμα του Μάνταλου, η ΑΕΚ με ένα φορτσάτο πρώτο ημίχρονο επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Λεμεσού σε φιλικό παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο υπό το βλέμμα του Αραούχο

5342474
Το ζητούμενο για την ΑΕΚ μια βδομάδα πριν την πρώτη της ευρωπαϊκή αναμέτρηση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League ήταν να δείξει μια συνέχεια και μια συνέπεια των όσων δουλεύει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Και οι κιτρινόμαυροι το έκαναν πράξη επικρατώντας με 3-0 του Απόλλωνα Λεμεσού στη φιλική αναμέτρηση – πρόβα τζενεράλε στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση έβγαλε ωραίες συνεργασίες μπροστά, ανασταλτικά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ είχε και ένταση στο παιχνίδι της όταν χρειαζόταν να πιέσει για να ανακτήσει μπάλες. Λιβάι Γκαρσία και Πέτρος Μάνταλος στο 6' και στο 9' χρίστηκαν σκόρερς στο δυναμικό ξεκίνημα της ΑΕΚ στο ματς, ενώ ο 23χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, που ήταν εξαιρετικός, βρήκε και δεύτερο προσωπικό τέρμα με μια πολύ ωραία ενέργεια στο 51'.

Με 4-2-3-1 στην πρόβα τζενεράλε η ΑΕΚ
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα τους Λόπες, Τζαβέλλα, Νεντελτσιάρου και Μπακάκη, ενώ στον άξονα ξεκίνησε το δίδυμο των Σάκχοφ – Σιμάνσκι. Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Μάνταλος, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Αλμπάνης και Λιβάι Γκαρσία αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ανσαριφάρντ.

Μπήκε... φουριόζα η ΑΕΚ με σκόρερς Γκαρσία και Μάνταλο
Η ΑΕΚ ξεκίνησε εξαιρετικά, βγάζοντας ωραίες συνεργασίες και σημειώνοντας δύο γκολ μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο. Αρχικά στο 6' ο Σιμάνσκι άλλαξε όμορφα παιχνίδι στα αριστερά στον Μάνταλο, αυτός είδε τον Λόπες που είχε ανεβεί και ο τελευταίος γέμισε γλυκά μέσα στην περιοχή όπου ο Γκαρσία με αριστερό σουτ έκανε το 1-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cctxs8sot1vl-sf)


Τρία λεπτά αργότερα, στο 9', οι κιτρινόμαυροι διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε την κάθετη για τον Μάνταλο, αυτός νικήθηκε αρχικά από τον Γιοβάνοβιτς, όμως πήρε το ριμπάουντ, κατέβασε την μπάλα και σημάδεψε σωστά για το 2-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cctxs8suuuxd-sf)


Κλείσιμο
Η ΑΕΚ αναπτυσσόταν σωστά, πίεζε για την ανάκτηση της μπάλας ενώ δεν δεχόταν καμία απειλή στα μετόπισθεν (ο Τζαβέλλας καθοδηγούσε την αμυντική γραμμή), με τους κιτρινόμαυρους να παρουσιάζουν έναν οργανωμένο τρόπο παιχνιδιού δείχνοντας πως κάθε παίκτης ξέρει τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο. Στο 26' μάλιστα ένα δυνατό σουτ του Μάνταλου εκτός περιοχής, το εξουδετέρωσε ο Γιοβάνοβιτς, ενώ στο ριμπάουντ στην εξέλιξη της φάσης ο Αλμπάνης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η πρώτη φορά που η ΑΕΚ ανασταλτικά παρουσίασε δυσλειτουργία ήταν στο 34' όταν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει μια βαθιά μπαλιά στην άμυνά της, ο Τσιντώτας βγήκε από την εστία του, αλλά η λόμπα του Πίττα δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Ψύχα εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο, σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο η Ένωση είχε ρίξει ταχύτητα, δίνοντας χώρο στην κυπριακή ομάδα. Στο 40' ωστόσο ο Σιμάνσκι με μια νέα ωραία μπαλιά πήγε να φτιάξει το τρίτο κιτρινόμαυρο γκολ, ωστόσο ο Αλμπάνης που κατέβασε και πλάσαρε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος σταμάτησε και το γυριστό του Ανσαριφάρντ στο 45'.

Όμορφο γκολ Γκαρσία, 3-0 και έτοιμη για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μιλόγεβιτς προχώρησε σε δύο αλλαγές με τους Μήτογλου και Μιτάι να αντικαθιστούν Νεντελτσιάρου και Λόπες αντίστοιχα και την Ένωση να σκοράρει και τρίτο γκολ στο 51' έπειτα από μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία. Ο 23χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο «τρύπησε» την άμυνα του Απόλλωνα με την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία για το 3-0, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cctz5zhoq3ip-sf)


Στο 64' η Ένωση άγγιξε το τέταρτο γκολ όταν ο Ανσαριφάρντ είδε ωραία τον Αλμπάνη στα αριστερά, αλλά ο τελευταίος σε τετ-α-τετ πλάσαρε δίπλα από το κάθετο.
Ο Μιλόγεβιτς πέρασε στο ματς Σβάρνα και Τάνκοβιτς, αντί των Μπακάκη και Αλμπάνη, με τον Έλληνα στόπερ να παίζει ως δεξί μπακ. Η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά όταν έβρισκε χώρους απειλούσε, με τον Μάνταλο στο 73' με μια ωραία κίνηση να πλασάρει ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η τελική του Τάνκοβιτς πέρασε ψηλά άουτ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μιλόγεβιτς αντικατέστησε τον δραστήριο Λιβάι Γκαρσία, περνώντας τον Νταντσένκο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Σέρβος τεχνικός της Ένωσης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Ρουκουνάκη, Σαμπανάτζοβιτς, Ραντόνια και Κοσίδη με το 3-0 να διατηρείται ως το τέλος, παρά το λάθος του Τσιντώτα στις καθυστερήσεις όταν ο Έλληνας γκολκίπερ πάσαρε λανθασμένα στον Ίντζια, το πλασέ του οποίου πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Λόπες (46' Μιτάι), Τζαβέλλας (86' Ραντόνια), Νεντελτσιάρου (46' Μήτογλου), Μπακάκης (63' Σβάρνας), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (86' Ρουκουνάκης), Μάνταλος (86' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (65' Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (79' Νταντσένκο), Ανσαριφάρντ (86' Κοσίδης)

Απόλλων Λεμεσού (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Χαμάς (61' Ίντζια), Ουέλινγκτον (87' Φώτη), Κατελάρης, Φιλιώτης, Μάρκοβιτς (70' Παπουνασβίλι), Ντένιτς, Κυριάκου (87' Σπόλιαριτς), Ζράντι, Πίττας, Ψύχας (61' Μαλεκκίδης)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης