Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Αποφασίζουν για γήπεδα χωρίς φιλάθλους

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Αποφασίζουν για γήπεδα χωρίς φιλάθλους

Το Τόκιο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού – Κίνδυνος για αγώνες σε άδεια γήπεδα

flame-tokyo334
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα το Τόκιο η κυβέρνηση της Ιαπωνίας καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου η πανδημία της νόσου Covid-19.

Τα έκτακτα μέτρα θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων με τους διοργανωτές να προσανατολίζονται στην απαγόρευση όλων των θεατές από το μέγα αθλητικό γεγονός.

Η απόφαση αυτή αφορά μόνο τους Ιάπωνες που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο για τους αγώνες καθώς, λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές αποφάσισαν ότι η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε Ιάπωνες και όχι σε ξένους φιλάθλους.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ήδη θέσει όριο στους Ιάπωνες φιλάθλους για να μην ξεπερνούν το 50% της χωρητικότητας του σταδίου, δηλαδή να συμμετέχουν το πολύ 10.000 θεατές.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Tόμας Μπαχ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Τόκιο, θα ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών την τελική απόφαση για το αν θα παραστούν θεατές ή όχι στη διάρκεια των αγώνων.

Ο πρωθυπουργός Σούγκα διευκρίνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου.

Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 8 Αυγούστου, θα διεξαχθούν υπό καθεστώς έκτακτων μέτρων. Ο Σούγκα εξήγησε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν απαραίτητη για να «αποφευχθεί η επανεμφάνιση της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα».

Λιγότερο επικίνδυνη επιλογή θεωρούν οι ειδικοί την απουσία θεατών

Για τους ειδικούς, η απουσία θεατών στους Αγώνες θα ήταν η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή εν μέσω έντονης ανησυχία της κοινής γνώμης ότι η παρουσία χιλιάδων αθλητών και αξιωματούχων θα πυροδοτήσει νέο κύμα κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» και οι γιατροί κάνουν λόγο για ανεπαρκή αποθέματα οξυγόνου σε πολλά νοσοκομεία, οι αρχές δηλώνουν πανέτοιμες να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Νίκαια: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε εξάχρονο κοριτσάκι

Γκάλοπ MRB: 13 μονάδες προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

«Εγώ έβαλα τις τρεις φωτιές στην Κεφαλονιά» - Κτηνοτρόφος ο 34χρονος εμπρηστής - Σοκάρει η κατάθεσή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης