Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Οι αθλητές καλούνται να μην χρησιμοποιήσουν τα 160.000 προφυλακτικά

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Οι αθλητές καλούνται να μην χρησιμοποιήσουν τα 160.000 προφυλακτικά

Οι διοργανωτές δίδουν τα προφυλακτικά ως… σουβενίρ για να τα πάρουν οι αθλητές μαζί τους - Κάλεσαν τους αθλητές να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μορφές επαφής

tokyo_olympics
Έκκληση στους αθλητές να μην προχωρήσουν σε επαφές πέραν των απολύτως απαραίτητων, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο απευθύνουν οι διοργανωτές, που ζητούν να αποφευχθεί το «ασφαλές σεξ» αλλά και κάθε μορφή οικειότητας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επανέλαβε τις συστάσεις προς τους διαμένοντες στο Ολυμπιακό Χωριό, προκειμένου να τηρήσουν τα πρωτόκολλα για να αποφευχθεί τυχόν έξαρση του κορωνοϊού, ενώ διεμήνυσε ότι προβλέπονται σειρά από κυρώσεις, με τελευταία αυτή του αποκλεισμού.

Οι αθλητές, σύμφωνα με τα μέτρα δημόσιας υγείας που αναφέρονται στις τελευταίες οδηγίες πρέπει «να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μορφές φυσικής επαφής».

Κάτι τέτοιο προκάλεσε ερωτήματα στην Ιαπωνική πλευρά για την μοίρα των 160.000 προφυλακτικών που παραδοσιακά δίνονται στους αθλητές. Σε κάθε Ολυμπιακούς, διανέμονται εκατοντάδες χιλιάδες δωρεάν προφυλακτικά ήδη από το 1988 στη Σεούλ, προκειμένου να ενθαρρύνουν το ασφαλές σεξ μεταξύ αθλητών.

Ωστόσο, η φετινή χρονιά θα είναι πολύ διαφορετική για τους 15.000 αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων, που καλούνται να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πολλοί θεώρησαν ότι η διανομή των προφυλακτικών δίνει ασαφή μηνύματα. Ωστόσο οι διοργανωτές αποφάσισαν να εξηγήσουν ότι η χορήγηση τους δεν γίνεται για χρήση στο ολυμπιακό χωριό, αλλά για να τα πάρουν μαζί τους και να τα χρησιμοποιήσουν για να δείξουν ευαισθητοποίηση για τον HIV και το AIDS.


Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο πιλότος ισχυρίσθηκε ότι έπαιζε θέατρο για το παιδί του

Συγκλόνισε η ομιλία του Γιαννάκη στο Hall Of Fame: «Θα συνεχίσω να φυλάω τις δικές μου Θερμοπύλες, το μπάσκετ»

Επιτροπή Βιοηθικής: «Έσχατη λύση» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός γιατρών και νοσηλευτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης