Η προετοιμασία της Σάκκαρη στο Costa Navarino πριν το Γουίμπλεντον

Η προετοιμασία της Σάκκαρη στο Costa Navarino πριν το Γουίμπλεντον

«Μετά τον ημιτελικό στο Παρίσι, θέλω να διατηρήσω ψηλά τον πήχη και να συνεχίσω να βελτιώνομαι», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις -  Αναβλήθηκε για αύριο, λόγω βροχής, η πρεμιέρα της Μαρίας με τη Ρους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
sakkari33_2
Mεσσηνία, Ιούνιος 2021. Η Μαρία Σάκκαρη, αμέσως μετά τη μεγάλη εμφάνιση στο Ρολάν Γκαρός, συνδύασε ολιγοήμερες διακοπές με προπόνηση σε ένα μοναδικό σκηνικό που περιελάμβανε τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις τένις με την υπογραφή του Πάτρικ Μουράτογλου στο εβληματικό «Costa Navarino» και θέα το απέραντο γαλάζιο.

Tα επόμενα μεγάλα ραντεβού για τη μεγάλη Ελληνίδα τενίστρια είναι το Γουίμπλεντον, που πραγματοποιείται από τις 28 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, και εν συνεχεία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Η ίδια θέτει πολύ υψηλούς στόχους, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά στο «ΘΕΜΑ»: «Προφανώς, μετά τους ημιτελικούς στο Παρίσι θέλω να διατηρήσω ψηλά τον πήχη και να συνεχίσω να βελτιώνομαι, έστω και αν πολλές φορές είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει. Προχωρώ ένα βήμα τη φορά και κάθε αγώνας είναι για μένα διαφορετικός. Φυσικά, θα ήθελα να φτάσω στη δεύτερη εβδομάδα του Γουίμπλεντον, κάτι που δεν είχα την ευκαιρία να πετύχω ακόμη στην καριέρα μου. Οσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το Τόκιο και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τη χώρα μου εκεί».

Στο ερώτημα ποια θεωρεί τη δυσκολότερη αντίπαλο και επιπλέον ποιο είναι -ενδεχομένως- το πρότυπό της, η ίδια δεν θεωρεί ότι έχει πραγματικά ένα πρότυπο στο τένις. «Η μητέρα μου ήταν επαγγελματίας τενίστρια, οπότε είχα πάντα μια πολύ καλή εικόνα για το τι χρειάζεται ώστε να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο και ο παππούς μου ήταν αυτός που με εισήγαγε στο άθλημα. Υπάρχουν βέβαια πολλοί παίκτες που σέβομαι, πρωταθλήτριες όπως η Σερένα Γουίλιαμς, αλλά και πολλές άλλες αθλήτριες που σημειώνουν μεγάλες επιτυχίες». Η συμβουλή προς τους γονείς της νέας γενιάς παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν με το τένις, βλέποντας τη μέχρι σήμερα πορεία της και έχοντας ως πρότυπο την ίδια και τον Στέφανο Τσιτσιπά, είναι «να αφήσουν τα παιδιά τους να ερωτευτούν αυτό το υπέροχο άθλημα. Να μην τους ασκήσουν πίεση παρά μόνο να τα αφήσουν να ανακαλύψουν την ομορφιά αλλά και τις προκλήσεις του τένις και αν το… ερωτευτούν, δεν θα σταματήσουν ποτέ!»

M--Sakkari_MTC_Costa-Navarino-_2__2
Η Μαρία Σάκκαρη προπονείται σε ένα από τα γήπεδα του Mouratoglou Tennis Center στο «Costa Navarino»
Το τένις στην Ελλάδα

Η Μαρία Σάκκαρη εκτιμά ότι οι συνθήκες για το τένις στην Ελλάδα σταδιακά ωριμάζουν, ήδη έχουν βελτιωθεί «και πραγματικά πιστεύω ότι μόνο προς το καλύτερο μπορεί να πηγαίνουν από εδώ και πέρα. Υπάρχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον για το τένις τα τελευταία χρόνια και είναι πραγματικά εκπληκτικό για μένα να βλέπω να εξελίσσεται το άθλημά μου στη χώρα μου. Το γεγονός ότι ένα όνομα όπως ο Πάτρικ Μουράτογλου επέλεξε τη Μεσσηνία ως την πρώτη ευρωπαϊκή τοποθεσία για το Mouratoglou Tennis Center, δημιουργώντας υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, δείχνει ακριβώς αυτό και μόνο όφελος μπορεί να υπάρξει τόσο για το άθλημα όσο και για την ίδια τη χώρα από μια τέτοια εξέλιξη».

Κλείσιμο
Και πράγματι, η Costa Navarino στην Πελοπόννησο, που έχει κάνει από μόνη της προορισμό τη Μεσσηνία την τελευταία δεκαετία και ο Πάτρικ Μουράτογλου, προπονητής της κατόχου 23 Grand Slam Σερένα Γουίλιαμς και του 4ου πλέον στην παγκόσμια κατάταξη Στέφανου Τσιτσιπά, δημιούργησαν το πρώτο Mouratoglou Tennis Center στην Ευρώπη, το οποίο λειτουργεί από αυτό το καλοκαίρι στο πολυτελές συγκρότημα που διαχειρίζεται και αναπτύσσει συνεχώς με νέες επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου. Με 16 υπερσύγχρονα γήπεδα τένις, 12 εκ των οποίων δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, η Costa Navarino θέλει να ενισχύσει με αυτόν τον τρόπο τη θέση της ανάμεσα στους καλύτερους αθλητικούς προορισμούς παγκοσμίως, προσφέροντας παράλληλα μια κορυφαία εμπειρία στους λάτρεις του τένις, σε συνδυασμό ταυτόχρονα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία της Mouratoglou Academy. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες παίκτες μπορούν να συνδυάσουν ψυχαγωγία και κορυφαίου επιπέδου προπόνηση με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα και με την καθοδήγηση των κορυφαίων προπονητών, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στα ξενοδοχεία «The Westin Resort Costa Navarino» και «The Romanos, a Luxury Collection Resort», στο Navarino Dunes.
navarino-1-web_2
Γενική άποψη του πολυτελούς συγκροτήματος «Costa Navarino»

Στα γήπεδα του συγκροτήματος υπάρχουν και οι 3 τύποι επιφάνειας αγώνων (χώμα, σκληρό, γρασίδι). Είναι μάλιστα εφάμιλλα των γηπέδων όπου διεξάγονται τα τουρνουά Grand Slam. Ποια επιφάνεια, όμως, προτιμά η Μαρία Σάκκαρη; «Mπορώ να πω ότι μπορώ να αγωνιστώ εξίσου καλά σε όλους τους τύπους των γηπέδων. Ενδεχομένως να διάλεγα περισσότερο τη χωμάτινη γιατί είχα τις περισσότερες επιτυχίες σε αυτή. Πάντως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, όπως το Mouratoglou Tennis Center στο “Costa Navarino”, όπου είχα κι εγώ η ίδια τις προηγούμενες ημέρες μια πραγματικά φανταστική εμπειρία».

Κοιτώντας μπροστά και παρακολουθώντας τη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει προκειμένου η Ελλάδα να μπει πιο δυνατά στο κομμάτι της φιλοξενίας διεθνών τουρνουά, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δηλώνει ότι η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις έστω και αν είναι εύλογο ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από τη μία στιγμή στην άλλη, δεδομένου ότι χρειάζονται οι κατάλληλες υποδομές και φυσικά τα κεφάλαια: «Χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια για να “χτιστεί’’ κάτι τέτοιο. Ωστόσο η βασικότερη αιτία για την οποία θεωρώ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μπει στον χορό των μεγάλων διοργανώσεων είναι η επόμενη γενιά. Τα μεγάλα γεγονότα έχουν στόχο να εμπνεύσουν τις νέες γενιές και θα αισθανόμουν πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλο προνόμιο αν είχα ποτέ την ευκαιρία να παίξω σε ένα τουρνουά στη χώρα μου».

Επισημαίνεται εδώ ότι το εμβληματικό συγκρότημα της Πελοποννήσου είναι η πρώτη ευρωπαϊκή τοποθεσία που φιλοξενεί ένα Mouratoglou Tennis Center και μάλιστα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο με θέα στο Ιόνιο πέλαγος και δυνατότητα εξυπηρέτησης άνω των 600 επισκεπτών.

Tennis_149
Μία ακόμη οπτική των άρτιων προπονητικών εγκαταστάσεων

Η Mouratoglou Academy γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια και είναι η πιο γνωστή ακαδημία τένις στον κόσμο. Ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της, Πάτρικ Μουράτογλου, βοήθησε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες τένις στον κόσμο, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Κόκο Γκοφ και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, να πετύχουν τους στόχους τους, ενώ σήμερα είναι προπονητής της Σερένα Γουίλιαμς. Με Ελληνα πατέρα, ο Πάτρικ Μουράτογλου ήθελε να αποκτήσει παρουσία στη χώρα καταγωγής του, ενώ δεν αποκλείεται μελλοντικά να υπάρξει και συνέχεια στη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο λόγος αυτή τη φορά για ένα αντίστοιχο εγχείρημα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου στο Μαρούσι, όπου επίκειται διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό των γηπέδων τένις. Επί του παρόντος, ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου (μέσω της ΤΕΜΕΣ) μαζί με τον κ. Γιάννη Στασινόπουλο του ομίλου Viohalco έχουν αναλάβει, κατόπιν του σχετικού διαγωνισμού παραχώρησης, το δικαίωμα εκμετάλλευσης 16 γηπέδων αντισφαίρισης μαζί με τους βοηθητικούς τους χώρους εντός του ΟΑΚΑ. Για τα γήπεδα τένις ετοιμάζεται masterplan και θα υπάρξει δημόσιος διαγωνισμός για την περαιτέρω αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των εν λόγω εγκαταστάσεων με στόχο τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Τένις και στο Ελληνικό

Το εγχώριο επιχειρείν πάντως φαίνεται ότι βλέπει συνολικά μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά στο κομμάτι του αθλητισμού, με το τένις ειδικά να αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, πεδίο δόξης λαμπρό στα μελλοντικά πλάνα των μεγάλων παικτών της αγοράς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται στο mega project εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, δρομολογούνται -και μάλιστα άμεσα- ηχηρές συνεργασίες για ακαδημίες τένις (όπως επίσης και για αντίστοιχες μπάσκετ και ποδοσφαίρου). Στην πρώτη πενταετία των έργων για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, ο επενδυτής, η Lamda Development, σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, συνολικά 250 στρέμματα σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα είναι έτοιμες για κατοίκους και επισκέπτες το 2023 -ενδεχομένως και προς το τέλος του 2022-, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται το φθινόπωρο. Η εταιρεία, όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου, επιδιώκει συνολικά για το project συνέργειες με εκτόπισμα «με τους πλέον ειδικούς που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία» έχοντας ήδη ανακοινώσει μάλιστα δύο συνεργασίες με την ΤΕΜΕΣ στον κλάδο της φιλοξενίας και με τη Fourlis στο εμπορικό κομμάτι και έπονται άμεσα -ως το τέλος του 2021- συνεργασίες σε τρεις ακόμη τομείς, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και την υγεία - ευεξία.

Ειδήσεις σήμερα

Αντικειμενικές: Δείτε την αξία του ακινήτου σας με ένα κλικ

Στα 362 τα νέα κρούσματα - 215 οι διασωληνωμένοι, 8 θάνατοι

Λονδίνο: Μεγάλη φωτιά σε σταθμό του μετρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης