Euro 2020, Φάση των 16, Βέλγιο-Πορτογαλία 1-0: Εκθρόνισε την Πορτογαλία και ονειρεύεται το στέμμα - Δείτε το γκολ

Euro 2020, Φάση των 16, Βέλγιο-Πορτογαλία 1-0: Εκθρόνισε την Πορτογαλία και ονειρεύεται το στέμμα - Δείτε το γκολ

Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι στα νοκ άουτ ματς του Euro 2020 είχαμε την εκθρόνιση της βασίλισσας Πορτογαλίας από το Βέλγιο που απέδειξε ότι δικαιολογημένα θεωρείται μέσα στους διεκδικητές του τίτλου - Ο Θόργκαν Αζάρ στο 42' το μοναδικό γκολ του αγώνα με τον Τιμπό Κουρτουά να κατεβάζει ρολά, ενώ στο 83' η Πορτογαλία είχε δοκάρι

24375574
Μία βασιλεία που δεν κράτησε τέσσερα, μα πέντε χρόνια. Η Πορτογαλία όμως δεν θα μπορέσει να παλέψει για να κρατήσει το στέμμα της. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το παρέδωσε, δίχως ακόμα βέβαια να γνωρίζουμε τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης.

Αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι Βέλγοι, οι οποίοι δεν ήταν καλοί επιθετικά, στάθηκαν και τυχεροί και με τη νίκη τους 1-0, προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Euro 2020 και πάνε για ακόμα μία τεράστια κόντρα, αυτή με την Ιταλία την ερχόμενη Παρασκευή στο Μόναχο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccepdbg0hs6h-sf)

Αλλαγή αγωνιστικών ρόλων
Ηταν μία παράδοξη αναμέτρηση, καθώς οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν ο ένας με τη λογική του άλλου. Το Βέλγιο περιμέναμε να είναι φουλ επιθετικό, αλλά συνέβη το αντίθετο. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έστησε την ομάδα του ανασταλτικά, να δίνει χώρους, να περιμένει και να βγαίνει όποτε μπορεί σε μακρινά σπριντ. Οπότε, φάσεις δεν έχτισε, αλλά και μέχρι το φινάλε, όταν οι Πορτογάλοι τα έδωσαν όλα, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Ο Ζότα ήταν εκείνος που στο 6' και στο 58' είχε κάποια καλά σουτ, μα το καλύτερο τελείωμα του ματς ανήκε στον Τοργκάν Αζάρ. Ο μικρός αδερφός του Εντέν, που τον ξεπέρασε κιόλας σε γκολ στη διοργάνωση (2-1), έπιασε μία βολίδα έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα, ξεγέλασε τον Ρουί Πατρίσιο και αυτό ήταν το μοναδικό και αναπάντητο τέρμα του αγώνα.

Πίεσε έκανε 24 τελικές, είχε δοκάρι αλλά γκολ δεν βρήκε
Κλείσιμο
Στο δεύτερο ημίχρονο το Βέλγιο έχασε μόλις στο 47' τον Ντε Μπρόινε (είχε χτυπήσει από μαρκάρισμα του Παλίνια στο πρώτο μέρος) και έδωσε χώρο στην Πορτογαλία αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα. Η απώλεια του Ντε Μπρόινε και η είσοδος των Φερνάντες, Φέλιξ έδωσε μια πνοή στην Πορτογαλία που άρχισε να πιέζει και να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή έχοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ζότα να πλασάρει άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

Στο τελευταίο 20λεπτο το ματς απέκτησε σκληράδα και άγρια ομορφιά με το Βέλγιο να οπισθοχωρεί ακόμη περισσότερο, ωστόσο ο συγκλονιστικός Κουρτουά ήταν ανίκητος κάνοντας σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά-δυναμίτη του Ρούμπεν Ντίας στο 82' και στο επόμενο λεπτό είδε την τύχη να του χαμογελά... Ο Γκερέρο σούταρε με τη μία η μπάλα πέρασε από δίπλα του και κατέληξε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του για να διώξουν οι αμυντικοί.

Οι Πορτογάλοι σταμάτησαν στις 24 τελικές, αλλά μη βρίσκοντας δίχτυα αναγκάστηκαν πολύ νωρίς να παραδώσουν το στέμμα τους και ποιος ξέρει ίσως οι επόμενοι κάτοχοι του είναι οι Βέλγοι που το βράδυ της Παρασκευής αντιμετωπίζουν στο Μόναχο την Ιταλία, αλλά μέχρι τότε θα ζουν με την αγωνία της πορείας των τραυματισμών Ντε Μπρόινε, Αζάρ .

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Τίλεμανς, Βίτσελ, Μενιέ, Τ. Αζάρ (90'+5 Ντεντόνκερ), Ε. Αζάρ (87' Καράσκο), Ντε Μπρόινε (47' Μέρτενς), Λουκάκου

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Νταλότ, Γκερέιρο, Παλίνια (78' Ντανίλο), Ζοάο Μουτίνιο (56' Μπρούνο Φερνάντες), Ρενάτο Σάντσες (78' Ολιβέιρα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπ. Σίλβα (56' Ζοάο Φέλιξ), Ζότα (70' Αντρέ Σίλβα).

Το πλήρες πρόγραμμα για τη φάση των 16
Σάββατο 26/6
Ουαλία-Δανία 0-4
Ιταλία-Αυστρία 2-1

Κυριακή 27/6
Ολλανδία-Τσεχία 0-2
Βέλγιο-Πορτογαλία 0-1

Δευτέρα 28/06
Κροατία-Ισπανία (19:00, “Πάρκεν”, Κοπεγχάγη)
Γαλλία-Ελβετία (22:00, “Αρένα Νασιοναλά”, Βουκουρέστι)

Τρίτη 29/6
Αγγλία-Γερμανία (19:00, “Γουέμπλεϊ”, Λονδίνο)
Σουηδία-Ουκρανία (22:00, “Χάμπτεν Παρκ”, Γλασκώβη)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης