Euro 2020, Φάση των 16, Ουαλία-Δανία 0-4: Τρομοκράτες Βίκινγκς! - Δείτε τα γκολ

Euro 2020, Φάση των 16, Ουαλία-Δανία 0-4: Τρομοκράτες Βίκινγκς! - Δείτε τα γκολ

Τα νοκ άουτ ματς στο Euro 2020 ξεκίνησαν με μια τρομερή εμφάνιση από τη Δανία που σκόρπισε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα την απογοητευτική Ουαλία και πήρε το εισιτήριο για τους 8 - Ο εξαιρετικός Ντόλμπεργκ στην πρώτη του εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα έβαλε τις βάσεις πρόκρισης με τα γκολ στο 27' και σ το 48', ενώ ο  Μέλε στο 88' και ο Μπρέιθγουεϊτ στο 90'+4' διαμόρφωσαν το τελικό σκορ

oualia-dania2
Είχαν περάσει 29 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που δήλωσε παρών σε νοκ-άουτ Euro. Ήταν η χρονιά του πιο όμορφου παραμυθιού της ιστορίας της. Έκτοτε είτε απείχε, είτε αποκλειόταν άδοξα, χωρίς καν να σκοράρει. Η φετινή Δανία, όμως, έχει αλλάξει το σκηνικό. Και με τον τρόπο που παίζει, κόντρα σε ισοδύναμους ή μεγαλύτερους αντιπάλους, πιστοποιεί ότι έχει τα φόντα για μια πορεία εφάμιλλη του 1992. Όπως έκανε και απέναντι στην κατώτερη των προσδοκιών Ουαλία, την οποία «θρυμμάτισε» με 4-0, με όπλο τον εκπληκτικό Κάσπερ Ντόλμπεργκ και όλο το σύνολο του Κάσπερ Γιούλμαντ βγαλμένο από όνειρο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccdr4pkyqf5d-sf)


Ουαλία για 20' και... δανική κυριαρχία
Αν είχε δικαιώμα να πάρει κάτι από το ματς, η Ουαλία το εξάσκησε μόνο στο πρώτο 20λεπτο. Διάστημα στο οποίο κατάφερε να κλείσει σταδιακά τους Δανούς στο δικό τους αμυντικό μισό και να επιτεθούν οργανωμένα, με τον Γκάρεθ Μπέιλ πανταχού παρών. Από τα πόδια του σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, άλλωστε, σημειώθηκε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία και η μεγαλύτερη των Ουαλών στο ματς, με ένα σουτ εκτός περιοχής που πήρε αντίθετα φάλτσα κι έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Σμάιχελ. Με εξαίρεση και ένα συρτό, ακίνδυνο σουτ του Τζέιμς, η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ δεν απείλησε ξανά στην εστία στο υπόλοιπο 90λεπτο.

Διότι πολύ απλά το μομέντουμ του αγώνα πέρασε οριστικά στα χέρια των Δανών από το 20' και μετά. Μετά από πολιορκία με διαδοχικές στημένες φάσεις, η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαντ άνοιξε τον δρόμο προς τον θρίαμβο με έναν συνονόματο, την «έκπληξη» του ομοσπονδιακού για το αρχικό σχήμα.

Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ, ο οποίος είχε παίξει μόνο για 30' ως αλλαγή κόντρα στη Ρωσία, πήρε τη θέση του Πόουλσεν στο αρχικό σχήμα και έκανε εμφάνιση καριέρας με το εθνόσημο, στο γνώριμό του Άμστερνταμ λόγω της θητείας του στον Άγιαξ.

Με το 30ο του τέρμα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» (είχε 29 σε 55), ένα φοβερό πλασέ συστημένο στη γωνία του Γουόρντ, ο 23χρονος φορ έγραψε το 1-0 και προσέθεσε ένα ακόμη γκολ εκτός περιοχής για τους Σκανδιναβούς (3, τα περισσότερα στο φετινό Euro).

Από εκείνη τη στιγμή και μετά η Δανία δεν κοίταξε πίσω. Όλα έγιναν πιο εύκολα από τη στιγμή που βρήκε το 2-0 άμεσα στο δεύτερο μέρος, ξανά με σκόρερ τον φορ της Νις, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ξανά στο 32' με πανέξυπνο τακουνάκι.

Από το παιδικό λάθος του Νέκο Γουίλιαμς της Λίβερπουλ, ο οποίος γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής, ο Δανός είπε «ευχαριστώ» και έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει δύο φορές σε νοκ-άουτ ματς του Euro μετά τον Μπαλοτέλι από τον ημιτελικό Ιταλία-Γερμανία του 2012!

Κλείσιμο
Αφού αποχώρησε στο 69' εν μέσω αποθέωσης, η σκυτάλη πέρασε στους αντίστοιχα εξαιρετικούς συμπαραστάτες του. Με την Ουαλία παραδομένη, ανήμπορη να πιέσει ή έστω να κλείσει τους χώρους, το σκορ ήταν θέμα χρόνου να διευρυνθεί.

Αυτό ήταν δουλειά των Μέλε και Μπρέιθγουεϊτ, οι οποίοι στο 88' και το 90+4' διαμόρφωσαν με υπέροχες ατομικές προσπάθειες μέσα στη διαλυμένη άμυνα των Δράκων το τελικό 0-4, πριν οι τελευταίοι μείνουν και με 10 παίκτες από την ανόητη, πλην όμως αυστηρή απευθείας κόκκινη που αντίκρισε ο Γουίλσον.

Αποτέλεσμα που με τον τρόπο που ήρθε στέλνει με ακόμη καλύτερη ψυχολογία τους Δανούς στο Μπακού, για να κοντράρουν στους «8» μία εκ των Ολλανδίας ή Αυστρίας.

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς (40' Γουίλιαμς), Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Μόρελ, Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς (78' Μπρουκς), Μουρ (78' Ρόμπερτς)

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Μέλε, Βέστεργκααρντ, Κιάερ (77' Άντερσεν), Κρίστενσεν, Λάρσεν (77' Μπόιλεσεν)Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (60' Γιένσεν), Ντάμσγκααρντ (59' Νόργκααρντ), Ντόλμπεργκ (70' Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ

Το πλήρες πρόγραμμα για τη φάση των 16
Σάββατο 26/6
Ουαλία-Δανία (19:00, “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”, Αμστερνταμ)
Ιταλία-Αυστρία (22:00, “Γουέμπλεϊ”, Λονδίνο)

Κυριακή 27/6
Ολλανδία-Τσεχία (19:00, “Πούσκας Αρένα”, Βουδαπέστη)
Βέλγιο-Πορτογαλία (22:00, “Λα Καρτούχα”, Σεβίλλη)

Δευτέρα 28/06
Κροατία-Ισπανία (19:00, “Πάρκεν”, Κοπεγχάγη)
Γαλλία-Ελβετία (22:00, “Αρένα Νασιοναλά”, Βουκουρέστι)

Τρίτη 29/6
Αγγλία-Γερμανία (19:00, “Γουέμπλεϊ”, Λονδίνο)
Σουηδία-Ουκρανία (22:00, “Χάμπτεν Παρκ”, Γλασκώβη)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης