Tour de France: Η αστυνομία ψάχνει τη γυναίκα με την πινακίδα που προκάλεσε την καραμπόλα με τα δεκάδες ποδήλατα!

Tour de France: Η αστυνομία ψάχνει τη γυναίκα με την πινακίδα που προκάλεσε την καραμπόλα με τα δεκάδες ποδήλατα!

Η γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους για πρόκληση ατυχήματος με τραυματίες - Δείτε πώς πόζαρε... ανέμελα στις κάμερες, κλείνοντας τον δρόμο με την πινακίδα της στους συμμετέχοντες στην κούρσα

tour
Έρευνα για τον εντοπισμό της γυναίκας θεατή του Tour de France, που προκάλεσε εξαιτίας της απρόσεκτης συμπεριφοράς της μία τεράστια «καραμπόλα», έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες Αρχές στη Βρετάνη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η γυναίκα θεατής που έκλεισε με την πινακίδα τους τον δρόμο σε ποδηλάτες που συμμετείχαν στο πρώτο ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας, προκειμένου να ποζάρει χαμογελαστή στις κάμερες, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ένα σοβαρό ατύχημα με αρκετούς τραυματίες, δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα. Εάν συλληφθεί, είναι πολύ πιθανό να ασκηθεί δίωξη εις βάρος της για «εσκεμμένη παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας και πρόκληση τραυματισμού ατόμων που μπορεί να τα εμποδίσουν να εργαστούν έως και τρεις μήνες». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η ανώτερη ποινή που προβλέπεται από τη γαλλική νομοθεσία για αυτό το αδίκημα είναι ένας χρόνος στη φυλακή και χρηματικό πρόστιμο που αγγίζει τις 15.000 ευρώ.

Το ατύχημα που σημάδεψε το πρώτο ετάπ του Tour de France (όπου νικητής αναδείχθηκε τελικά ο Ζουλιάν Αλαφιλίπ) προκάλεσε χάος στη διαδρομή Μπρεστ - Λαντερνό. Το κακό έγινε όταν μια γυναίκα θεατής, η οποία κρατούσε μια πελώρια πινακίδα και πόζαρε για τις κάμερες, με το κεφάλι της στραμμένο στην αντίθετη πλευρά από εκείνη που έπρεπε, έκλεισε τον δρόμο στους ποδηλάτες και προκάλεσε την «καραμπόλα».

Κλείσιμο


Ο βετεράνος ποδηλάτης Τόνι Μάρτιν ήταν εκείνος που έπεσε πάνω στην πινακίδα και σωριάστηκε με το ποδήλατό του στο έδαφος, με αποτέλεσμα να παρασύρει και άλλους δεκάδες συμμετέχοντες στην κούρσα, δημιουργώντας ένα τρομακτικό «ντόμινο». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημεριδα, αρκετοί ποδηλάτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της ανευθυνης συμπεριφοράς της γυναίκας και ένας από αυτούς, ο Τζάσα Σάτερλιν, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό. Συνολικά η «καραμπόλα» καθυστέρησε 100 ποδηλάτες, κι όλα αυτά επειδή η ενθουσιώδης φαν της διοργάνωσης ήθελε διακαώς να δείξει την πινακίδα της (που έγραφε ένα μήνυμα προς τον παππού και τη γιαγιά της) στις κάμερες.

«Η θεατής που προκάλεσε το ατύχημα εγκατέλειψε το σημείο προτού φτάσουν εκεί οι ερευνητές. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την εντοπίσουμε. Φορούσε γυαλιά, μπλε τζιν παντελόνι, μια μπλούζα με ρίγες και ένα κίτρινο τζάκετ» δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής χωροφυλακής.



Ο Πιερ Υβ Θουό, αναπληρωτής διευθυντής του Tour de France, ανακοίνωσε ότι οι διοργανωτές σκοπεύουν να μηνύσουν τη γυναίκα. «Είναι τελείως απαράδεκτη συμπεριφορά. Υπάρχουν κανονισμοί ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται. Οι θεατές δεν διασχίζουν τον δρόμο ούτε τραβάνε σέλφις. Ειλικρινά, ο τρόπος που φέρθηκε είναι παρανοϊκός. Η διοργάνωση είναι για τους ποδηλάτες, όχι για τους θεατές που θέλουν να βγουν στην τηλεόραση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης