Tour de France: Τεράστια «καραμπόλα» εξαιτίας θεατή που πόζαρε στις κάμερες - Δείτε βίντεο

Tour de France: Τεράστια «καραμπόλα» εξαιτίας θεατή που πόζαρε στις κάμερες - Δείτε βίντεο

Με την πινακίδα της έκλεισε τον δρομο στους ποδηλάτες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το ατύχημα που σημάδεψε το πρώτο ετάπ του Tour de France

tour
Με νικητή τον Ζουλιάν Αλαφιλίπ ολοκληρώθηκε το πρώτο ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας, γνωστότερου ως Tour de France.

Η διοργάνωση ωστόσο σημαδεύτηκε από δυο ατυχήματα που προκάλεσαν χάος στη διαδρομή Μπρεστ - Λαντερνό. Αιτία του πρώτου ατυχήματος, όπως μπορεί κανείς να δει στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ήταν μια γυναίκα θεατής, η οποία κρατούσε μια πελώρια πινακίδα και πόζαρε για τις κάμερες, με το κεφάλι της στραμμένο στην αντίθετη πλευρά από εκείνη που έπρεπε.

Η μεγάλη πινακίδα, που έγραφε  ένα μήνυμα προς τους παππούδες της γυναίκας, έκλεισε τον δρόμο στους συμμετέχοντες στο 1ο ετάπ του Tour de France και προκάλεσε την «καραμπόλα».



Σύμφωνα με τη New York Post, ο βετεράνος ποδηλάτης Τόνι Μάρτιν ήταν εκείνος που έπεσε πάνω στην πινακίδα και σωριάστηκε με το ποδήλατό του στο έδαφος, με αποτέλεσμα να παρασύρει και άλλους δεκάδες συμμετέχοντες στην κούρσα. Πολλά ποδήλατα έπαθαν ζημιές από την πτώση, ωστόσο δεν είναι σαφές ακόμα αν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί ή όχι.

Κλείσιμο
Διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες με αιμόφυρτους ποδηλάτες στον απόηχο του ατυχήματος.



Ο Μάρτιν επέστρεψε στη δράση μετά την καραμπόλα, όμως ο Τζάσα Σάτερλιν από τη Γερμανία αποσύρθηκε, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα. Η διοργάνωση ζήτησε από τους θεατές να σέβονται την ασφάλεια των ποδηλατών και να μη ρισκάρουν να τους παρεμποδίσουν, για να τραβήξουν μια φωτογραφία ή για να βγουν στην τηλεόραση!

Μια δεύτερη καραμπόλα, που επίσης περιλάμβανε δεκάδες συμμετέχοντες στην κούρσα (μαζί και τον 4 φορές πρωταθλητή του Tour, Κρις Φρουμ) σημειώθηκε κοοντά στην γραμμή του τερματισμού, όταν οι ποδηλάτες είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Ο Αλαφιλίπ έγινε ο τρίτος Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής που πήρε την κίτρινη φανέλα την πρώτη μέρα του αγώνα.







Ειδήσεις σήμερα

Παράνομη η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ - Κανονικά οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα

Παραιτήθηκε ο Ματ Χάνκοκ μετά από το σκάνδαλο με τα κρυφά φιλιά στη σύμβουλό του

«Αποκαλυπτικό» σόου της Μαντόνα για το Pride - Με διαφανές σύνολο και χωρίς στηθόδεσμο η ποπ σταρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης