Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε και ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας

Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε και ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας

Ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου στη Νις και θα ολοκληρωνόταν στις 19 Ιουλίου, στο Παρίσι

coronavirus_france_bi
Το 2020 είναι η χρονιά που ο κόσμος σταμάτησε να λειτουργεί και η πραγματικότητα άλλαξε... Ο παραδοσιακός ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας προστέθηκε στη λίστα με τις αθλητικές διοργανώσεις που δεν θα διεξαχθούν λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η γαλλική ποδηλατική ομοσπονδία.

Μετά το διάγγελμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και την παράταση της καραντίνας στη χώρα μέχρι τις 11 Μαΐου, ο παραδοσιακός ποδηλατικός γύρος, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά event επί χρόνια στη Γαλλία, αλλά και με παγκόσμια εμβέλεια, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί, παρ' ότι η οργάνωσή του είχε φτάσει στο τελικό της στάδιο.

Ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου, όμως οι εξελίξεις και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή του.

Το event θα ξεκινούσε στη Νις και θα κατέληγε, τρεις εβδομάδες μετά, στις 19 Ιουλίου, στο Παρίσι και στο Champs-Elysées. Θα ήταν η 107η διοργάνωση, ενός θεσμού που αγκαλιάστηκε από αθλητές και ταξιδιώτες σε όλον τον πλανήτη.

Στη Γαλλία, όμως, των 15 χιλιάδων και πλέον νεκρών από τον νέο κορωνοϊό, και ενώ η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει απρόβλεπτη, ο σχεδιασμός οποιασδήποτε διοργάνωσης και δη σε καθεστώς καραντίνας, φαντάζει ουτοπία.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής ποδηλατικής ομοσπονδίας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή είναι αδύνατη η διεξαγωγή της διοργάνωσης, όμως αναζητούμε ήδη νέες ημερομηνίες».

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Γαλλία: Διαμαρτυρία στον Κινέζο πρέσβη για την κριτική στη διαχείριση της κρίση

Κορωνοϊός: Το βρετανικό κοινοβούλιο σχεδιάζει την «ψηφιακή» επιστροφή του

Σταϊκούρας: «Τις προσεχείς ώρες» στις αγορές με 7ετές ομόλογο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης