Πού βρίσκονται σήμερα τα «καυτά» ταλέντα του Euro 2016: Από τον Τζόσουα Κίμιχ στον Ρενάτο Σάντσες

Πού βρίσκονται σήμερα τα «καυτά» ταλέντα του Euro 2016: Από τον Τζόσουα Κίμιχ στον Ρενάτο Σάντσες

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του σήκωσαν το 2016 το βαρύτιμο τρόπαιο - Στο τουρνουά υπήρξαν αρκετοί νεαροί παίκτες που ξεχώρισαν

kimmich-sanches-0
Ένα 24ωρο απομένει για την πρώτη σέντρα του Euro 2020 και η προσμονή για τις ομάδες που συμμετέχουν είναι τεράστια. Οι κάτοχοι του 2016 Πορτογάλοι θα κάνουν το παν για να διατηρήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο σε μία προσπάθεια να ακολουθήσουν τα χνάρια της Ισπανίας που κέρδισε δύο συνεχόμενα Euro (2008, 2012). 

Σε πολλές διοργανώσεις κατά το παρελθόν υπήρξαν παίκτες που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με το εθνόσημο και έμελλε να κάνουν σπουδαία καριέρα, όπως για παράδειγμα ο Λούκα Μόντριτς και ο Γουέιν Ρούνει.

Ας δούμε όμως τι συνέβη με τα «καυτά» ταλέντα που εμφανίστηκαν στο Euro 2016 και που βρίσκονται σήμερα:

Ρενάτο Σάντσες

Το 2016 ήταν μόλις 18 χρονών και του απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη του Euro 2016. Σκόραρε για πρώτη φορά στον προημιτελικό απέναντι στην Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Παράληλλα έπαιξε σημαντικό ρόλο τόσο στον αγώνα με την Ουαλία όσο και με τη Γαλλία. Μάλιστα έγινε ο πρώτος νεαρός φιναλίστ καθώς τότε ήταν 18 ετών και 326 ημερών. Αμέσως μετά το τουρνουά έγινε παίκτης της Μπάγερν ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει βασικού καθώς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Έτσι μετά από έναν δανεισμό στη Σουόνσι το καλοκαίρι του 2019 αποκτήθηκε από τη Λιλ, με την οποία φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας.

Τζόσουα Κίμιχ

Ο πολυσύνθετος παίκτης της Μπάγερν Μονάχου Τζόσουα Κίμιχ ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των Γερμανών και επιλέχθηκε στην αποστολή από τον Γιοακίμ Λεβ σε ηλικία 20 ετών. Αρχικά ο Κίμιχ κλήθηκε να αναπληρώσει το κενό του Χέβεντες στο δεξί άκρο της άμυνας των «πάντσερ». Ωστόσο με την απόδοσή του στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων εδραίωσε τη θέση του στην εντεκάδα της Γερμανίας. Από τότε αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο τέλος της Μπάγερν Μονάχου.

Ράφαελ Γκερεϊρο

Ο τότε 22χρονος αριστερός αμυντικός Ράφαελ Γκερέιρο ήταν ένα από τα βασικά γρανάζια του Φερνάντο Σάντος στην πορεία της Πορτογαλίας προς την κορυφή. Μετά το τέλος του τουρνουά υπέγραψε στη Μπορούσια Ντόρτμουντ όπου και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Αλβάρο Μοράτα

Ο Ισπανός επιθετικός Αλβάρο Μοράτα μέχρι και τους 16 όπου και η Ισπανία αποκλείστηκε από την Ιταλία είχε σκοράρει τρία τέρματα.  Μετά το τέλος του τουρνουά πήρε μεταγραφή για τη Ρεαλ Μαδρίτης και στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά σε Τσέλσι, στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στη Γιουβέντους.


Ειδήσεις σήμερα:

Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση - Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ

Τομ Χιλ: Ο 25χρονος Βρετανός κόουτς που οδήγησε τη Σάκκαρη στις «4» του Roland Garros
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης