Euro 2020: Οι δεκατρείς μεγάλες απώλειες - Από τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Euro 2020: Οι δεκατρείς μεγάλες απώλειες - Από τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Λίγες ώρες μένουν για την σέντρα του Euro 2020 και από το μεγάλο ραντεβού θα απουσιάσουν ορισμένοι παίκτες «κλειδιά» για τις ομάδες τους

van-dijk-ibra
Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη σέντρα στο Euro 2020 έχει ξεκινήσει και οι ομάδες είναι έτοιμες για το μεγάλο ραντεβού. Οι προπονητές ήδη έχουν καταστρώσει τα σχέδιά τους ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πονοκεφαλιάζουν καθώς βλέπουν να στερούνται τις υπηρεσίες ακρογωνιαίων λίθων των ομάδων τους. Η Daily Star κατέγραψε τους επτά μεγάλους απόντες του τουρνουά.

Σέρχιο Ράμος

Ο Λουίς Ενρίκε παρατάσσει την Ισπανία χωρίς τον Σέρχιο Ράμος. Ο 35χρονος αμυντικός της Ρεαλ Μαδρίτης με τις 180 συμμετοχές με το εθνόσημο έχασε ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Η Ισπανία για πρώτη φορά από το 2004 θα παραταχθεί σε μεγάλη διοργάνωση χωρίς τον αρχηγό των «Μερένχες».

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Πρόκειται για τη μεγάλη απώλεια της Σουηδίας. Μπορεί τον Μάρτιο να αποφάσισε να επιστρέψει για μία τελευταία παράσταση με τα χρώματα της Σουηδίας ωστόσο o Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Μίλαν - Γιουβέντους. Αν και δεν χρειάστηκε να χειρουργηθεί ο χρόνος της αποθεραπείας του ήταν έξι εβδομάδες. Ο Ζλάταν αρνούμενος να αποδεχθεί ότι θα χάσει το τουρνούα έκανε ατομικές προπονήσεις με σκοπό να προλάβει το μεγάλο ραντεβού αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε.

Τρεντ - Αλεξάντερ Άρνολντ

Η αρχική απόφαση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν να αφήσει εκτός αποστολής της Αγγλίας τον Τρεντ - Αλεξάντερ Άρνολντ λόγω κακής φόρμας. Ωστόσο ο δεξιός αμυντικός της Λίβερπουλ βελτίωσε την απόδοσή του και κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής. Ωστόσο ένας τραυματισμός στο πόδι κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Αγγλίας - Αυστρίας οδήγησε στον αποκλεισμό του. Πάντως η Αγγλία στη θέση του δεξιού αμυντικού είναι πλήρης καθώς στην αποστολή βρίσκονται ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι, ο Κίεραν Τρίππιερ της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Κάιλ Γουόκερ της Μάντσεστερ Σίτι.

Μέισον Γκρίνγουντ

Παρά τη γεμάτη σεζόν που είχε ο Μέισον Γκρίνγουντ με 52 συμμετοχές και 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εν τέλει δεν θα βρίσκεται στην αποστολή των «τριών λιονταριών». Ο νεαρός επιθετικός ζήτησε να ξεκουραστεί ενόψει της επόμενης σεζόν. Πάντως ο Γκρίνγουντ είχε βρεθεί στο στόχαστρο μαζί με τον Φιλ Φοντέν καθώς τον Σεπτέμβριο του 2020 είχαν φέρει γυναίκες στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή των Άγγλων για τον αγώνα με την Ισλανδία. Μάλιστα οι δύο παίκτες είχαν αποβληθεί από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Βίρτζιλ Φαν Νταϊκ

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ωστόσο η φετινή χρονιά δεν πήγε όπως θα επιθυμούσε καθώς κατά τη διάρκεια σύγκρουσής του με τον Τζόρνταν Πίκφορντ στο ντέρμπι του Μέρσεσαιντ έπαθε ρίξη χιαστών. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει όλη τη χρονιά. Αν και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας επέλεξε να απέχει από το Euro έτσι ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. 

Σαούλ Νίγκεθ

Στη χρονιά που η Ατλέτικο κατέκτησε τον τίτλο στην Ισπανία, αφήνοντας πίσω τόσο τη Ρεάλ, όσο και την Μπαρτσελόνα ο Σαούλ δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο  Ο 26χρονος «θυσιάστηκε» στην τακτική προσέγγιση του Ντιέγκο Σιμεόνε. Έψαχνε τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, μιας και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγει το καλοκαίρι από την πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Φερλάν Μεντί

Το 2019 η Ρεάλ Μαδρίτης αγόρασε με το ποσό ρεκόρ των 52 εκατ. λιρών τον Φερλάν Μεντί από την Λυών. Μάλιστα ήταν αναπόσπαστο μέρος των επιλογών του Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος άφηνε στον πάγκο τον Βραζιλιάνο Μαρσέλο. Ωστόσο οι εμφανίσεις του δεν φαίνεται να ικανοποιούν τον ομοσπονδιακό προπονητή της Γαλλίας Ντιντιέρ Ντεσάμπ ο οποίος επιλέγει τον Λούκας Ντιν της Έβερτον και τον Λούκας Ερνάντες της Μπάγερν Μονάχου.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παίκτες που υπό άλλες συνθήκες θα βρίσκονταν κανονικά στις αποστολές για τη μεγάλη διοργάνωση. Ωστόσο για διαφορετικούς λόγους ο καθένας θα δουν τους αγώνες από τα σπίτι τους. Ο λόγος για τους:

Γέσπερ Σίλεσεν

Ο τερματοφύλακας της Βαλένθια Γέσπερ Σίλεσεν βρισκόταν στην προεπιλογή της Ολλανδίας. Ωστόσο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «Οράνιε» Φρανκ ντε Μπουρ να τον αποκλείσει από την τελική 26αδα. Στη θέση του κλήθηκε ο Μάρκο Μπιζότ της Άλκμααρ. Ο Ολλαδνός κίπερ όταν έμαθε τον αποκλεισμό του ήταν σε έξαλλη κατάσταση με τον ντε Μπουρ. 

«Δεν έχω αισθανθεί ποτέ τόσο άσχημα, τόσο αβοήθητος, αλλά και θυμωμένος. Είχαμε μιλήσει και τελικά έγιναν άλλα. Δεν γίνεται να λένε ότι δεν ήμουν σε καλή κατάσταση. Την πρώτη ημέρα είχα κάποια συμπτώματα και πλέον είμαι καλά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ντάγιο Ουμπαμεκάνο

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε βρήκε τον Ντάγιο Ουμπαμεκάνο να είναι αναπόσπαστο μέλος της Λειψίας. Ωστόσο ο Ντιντιέ Ντεσάν αποφάσισε να μην τον επιλέξει για του Euro. Πάντως το ταλέντο του δεν αμφισβητείται καθώς η Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της 42,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Τέο Ερνάντεζ 

Η χρονιά που έκανε με τη Μίλαν ήταν φανταστική και βοήθησε τη Μίλαν να επιστρέψει και πάλι στο Champions League. Ωστόσο παρά τη χρονιά που έκανε δεν φαίνεται ότι χωρούσε στα πλάνα του Ντιντιέ Ντεσάν. Ο Ερνάντεζ ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ στη Ρωσία το 2018.

Μάρκο Ρόϊς

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο Ματ Χούμελς όσο και ο Τόμας Μίλερ επέστρεψαν στα «Πάντσερ» για μία τελευταία παράσταση κάτι τέτοιο δεν συνέβη και με τον Μάρκο Ρόις. Ο ακραίος μεσοεπιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ αποφάσισε μόνος του να μείνει εκτός καθώς βαδίζει στα 32 ενώ η χρονιά που έκλεισε πριν λίγες μέρες ήταν ιδιαίτερα απαιτητική για τους Βεστφαλούς. 

Τζέσι Λίγκαρντ

Μέχρι τον Ιανουάριο ο Τζέσι Λίγκαρντ βρισκόταν σε απογοητευτική αγωνιστική κατάσταση. Αγωνίστηκε ελάχιστα με την Μάντσεστερ καθώς δεν φαινόταν να ταιριάζει στο πλάνο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ωστόσο στη μεταγραφική περιόδο του Ιανουαρίου έφυγε δανεικός για τη Γούεστ Χαμ. Αν και πραγματοποιήσει ικανοποιητικές εμφανίσεις με τους Λονδρέζους αυτό δεν ήταν αρκετό για να είναι στην αποστολή του Euro.

Ντομινίκ Σομποσλάϊ

O Ντομινίκ Σομποσλάϊ είναι ένας από τους παίκτες που θα μας απασχολήσουν έντονα τα επόμενα χρόνια. Αν και μόλις 18 ετών έχει ήδη καταγράψει τις πρώτες του συμμετοχές με την αυστριακή Σάλτσμπουργκ. Ωστόσο ένας τραυματισμός δεν τον αφήνει να δείξει τα αγωνιστικά του προσόντα στα γήπεδα του Euro. Μάλιστα λέγεται ότι το νέο αστέρι του μαγυάρικου ποδοσφαίρου βρίσκεται ένα βήμα πριν τη μεταγραφή του στη Λειψία.



Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 25-29 - Κλείστε το ραντεβού σας!

Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία: Καταιγίδες σήμερα σε Πελοπόννησο, Κρήτη και δυτική Αττική - Νέοι χάρτες του meteo

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης