Euro 2020 - Ολλανδία: Επιστρέφει δριμύτερη στις μεγάλες διοργανώσεις

Euro 2020 - Ολλανδία: Επιστρέφει δριμύτερη στις μεγάλες διοργανώσεις

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Ολλανδίας του Φρανκ Ντε Μπουρ εν όψει του Euro 2020

ne_003940
Τα επτά χρόνια εκτός μεγάλων διοργανώσεων έμοιαζαν αιώνες για την Ολλανδία. Μετά τις απουσίες που «έγραψε» στο Euro 2016 της Γαλλίας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 της Ρωσίας, οι «οράνιε» επιστρέφουν στη διεθνή σκηνή. Η ανανέωση που άρχισε με τον Ρόναλντ Κούμαν, μέχρι αυτός να αποχωρήσει για την Μπαρτσελόνα και να αφήσει στη θέση του τον Φρανκ Ντε Μπουρ, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα με την παρουσία στον τελικό του Nations League το 2019 και ακολούθησε με την πρόκριση στο Euro 2020.

Το ρόστερ της διαθέτει πολλή ποιότητα, με ονόματα όπως του Σίλεσεν στο τέρμα, των Ντε Λιχτ και Ντε Φράι στην άμυνα, Ντε Γιονγκ και Βαϊνάλντουμ στη μεσαία γραμμή, αλλά και τον Μέμφις Ντεπάι στην επίθεση να ξεχωρίζουν. Πάντως η απουσία του κορυφαίου αμυντικού του πλανήτη, Βέρτζιλ Φαν Ντάικ που ακόμη αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο ξεκίνημα της σεζόν, είναι μεγάλο πλήγμα.

Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Τιμ Κρουλ (Νόριτς), Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Άγιαξ), Μάρκο Μπίζοτ (Άλκμααρ).
Αμυντικοί: Ντάλεϊ Μπλιντ (Άγιαξ), Πάτρικ Φαν Άανχολτ (Κρίσταλ Πάλας), Νέιθαν Ακέ (Μάντσεστερ Σίτι), Ματάις Ντε Λιχτ (Γιουβέντους), Στέφαν Ντε Φράι (Ίντερ), Ντένζελ Ντάμφρις (PSV), Όουεν Βάινταλ (Άλκμααρ).
Μέσοι: Ράιαν Γκράβενμπερχ (Άγιαξ), Φρένκι Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), Ντάβι Κλάασεν (Άγιαξ), Τόιν Κουπμάιερς (Άλκμααρ), Μάρτεν Ντε Ρόον (Αταλάντα), Τζίνι Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ).
Επιθετικοί: Λουκ Ντε Γιονγκ (Σεβίλλη), Στίβεν Μπέργκχαους (Φέγενορντ), Μέμφις Ντεπάι (Λιόν), Κόντι Γκάκπο (PSV), Ντόνιελ Μάλεν (PSV), Κουίνσι Πρόμες (Σπαρτάκ Μόσχας), Γιούριεν Τίμπερ (Άγιαξ), Τζόελ Φέλτμαν (Μπράιτον), Βάουτ Βέγκχορστ (Βόλφσμπουργκ).

Κλείσιμο
Half-time lead is not enough | Germany vs. Netherlands 2-4 | Highlights | Euro Qualifiers


Πώς προκρίθηκε:
Ήταν δεύτερη στον τρίτο προκριματικό όμιλο με 19 βαθμούς, πίσω από τη Γερμανία που είχε 21 και αφήνοντας πίσω της Βόρεια Ιρλανδία, Λευκορωσία και Εσθονία. Εξασφάλισε εύκολα την πρόκριση έχοντας έξι νίκες, μία ισοπαλία (0-0 στη Βόρεια Ιρλανδία) και μία ήττα (3-2 από τη Γερμανία στο Άμστερνταμ) σε οκτώ αγώνες. Πάντως έδειξε τα δόντια της και στην πρώτη του γκρουπ, όταν πέρασε με 4-2 από το Αμβούργο.

Σχηματισμός:
Η χώρα που έχει… διδάξει στον ποδοσφαιρικό κόσμο το 4-3-3 δεν θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε άλλη διάταξη πλην αυτής, αν και ο Φρανκ Ντε Μπουρ πολλές φορές το μετατρέπει και σε 4-2-3-1. Το επιθετικό ποδόσφαιρο είναι στο DNA της Ολλανδίας και αυτό δεν αλλάζει ποτέ.
Κρουλ – Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ντάμφρις– Φ. Ντε Γιονγκ, Φαν Ντε Μπέικ, Βαϊνάλντουμ – Μάλεν, Ντεπάι, Λ. Ντε Γιονγκ.

Το αστέρι:
Φρένκι Ντε Γιονγκ. Ο 24χρονος μέσος μαζί με τον Λιονέλ Μέσι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Μπαρτσελόνα σε μια κατά τα άλλα άσχημη σεζόν. Τρέχει ακατάπαυστα στο κέντρο, προσφέρει ανασταλτικά και δημιουργικά, ενώ πατά πολλές φορές περιοχή και σκοράρει. Η πληθωρική του σεζόν αποτυπώθηκε στα 7 γκολ και τις 8 ασίστ που είχε σε 51 εμφανίσεις με τους «μπλαουγκράνα».

Αξίζει να τον δεις:
Ράιαν Γκράβενμπερχ. Ο 19χρονος κεντρικός μέσος είναι το νέο αστέρι του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Προϊόν της μεγάλης ακαδημίας του Άγιαξ, έχει γίνει ήδη στέλεχος της πρώτης ομάδας μετρώντας φέτος 47 συμμετοχές, 5 γκολ και 6 ασίστ. Ήδη τα δικαιώματά του διαχειρίζεται ο διάσημος ατζέντης, Μίνο Ραϊόλα, κάτι που λέει πολλά για την προοπτική του.

Προπονητής:
Φρανκ Ντε Μπουρ. Στα 51 του, ο θρύλος της ολλανδικής άμυνας (με 112 συμμετοχές και 13 γκολ) καλείται να υπηρετήσει πλέον τους «οράνιε» ως προπονητής. Έχοντας δουλέψει, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία είναι η αλήθεια, σε Άγιαξ (2010-2016), Ίντερ (2016), Κρίσταλ Πάλας (2017) και Ατλάντα Γιουνάιτεντ (2018-2020), πήρε τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο Ρόναλντ Κούμαν έφυγε για την Μπαρτσελόνα. Στα εννιά παιχνίδια που έχει καθίσει στον πάγκο έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Πιθανότητες κατάκτησης:
Οι στοιχηματικές εταιρείες φέρνουν την Ολλανδία μεταξύ έκτου και όγδοου φαβορί για την κατάκτηση του Euro. Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στα νοκ άουτ, που δεν είναι… αυτονόητη σε έναν «πονηρό» όμιλο με Ουκρανία, Αυστρία και Βόρεια Μακεδονία. Πάντως το γεγονός πως θα είναι οικοδέσποινα στο Άμστερνταμ τής δίνει ένα έξτρα πλεονέκτημα.

Το πρόγραμμα στον 3ο όμιλο
Ολλανδία-Ουκρανία (13/6, 22:00) Γιόχαν Κρόιφ Αρένα-Άμστερνταμ
Ολλανδία-Αυστρία (17/6, 22:00) Γιόχαν Κρόιφ Αρένα-Άμστερνταμ
Βόρεια Μακεδονία-Ολλανδία (21/6, 19:00) Γιόχαν Κρόιφ Αρένα-Άμστερνταμ

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση - Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ

Τομ Χιλ: Ο 25χρονος Βρετανός κόουτς που οδήγησε τη Σάκκαρη στις «4» του Roland Garros
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK