Ο γερμανικός Τύπος υποκλίθηκε στη Σάκκαρη: «Έπαιζε σαν να ήταν σε έκσταση»

Ο γερμανικός Τύπος υποκλίθηκε στη Σάκκαρη: «Έπαιζε σαν να ήταν σε έκσταση»

Με άκρως εγκωμιαστικά λόγια παρουσιάσαν τα κορυφαία γερμανικά Μέσα, την ιστορική νίκη της Μαρίας Σάκκαρη επί της Σφιόντεκ και την πρόκρισή της στις «4» του Roland Garros

sakkariphotoo
Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς χαρίζουν στην Ελλάδα μοναδικές στιγμές με τα απίστευτα κατορθώματα τους στο φετινό Roland Garros.

Μετά τη μεγάλη πρόκριση του Στέφανου στους 4 της διοργάνωσης, ακολούθησε και ο θρίαμβος για την απίθανη Μαρία! Η Σάκκαρη η οποία μόλις τη Δευτέρα (6/6) έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίθηκε σε προημιτελικό Grand Slam, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, αποκλείοντας την περσινή φιναλίστ Κενίν Σφιόντεκ και πλέον ονειρεύεται το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η ιστορική πορεία της στο Γαλλικό Όπεν δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τον γερμανικό Τύπο, που έσπευσε να αποθεώσει τον άθλο της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας.

«Ξαφνικά εμφανίστηκαν παντού προβλήματα για την Ίνγκα Σβίατεκ. Σε αγωνιστικό επίπεδο, η διεκδικήτρια και φέτος του τίτλου ξεκίνησε καλά. Στο πρώτο σετ κατάφερε και έκανε το 2:0 με μπρέικ στο σέρβις της Σάκκαρη. Αλλά η μυώδης Ελληνίδα τενίστρια, 18η στη διεθνή κατάταξη, δεν έδειξε να πτοείται. Απέδειξε ότι ακόμη και με τη γλώσσα του σώματος μπορεί να σηματοδοτήσει επιτυχίες.

Κάθε φορά που κέρδιζε πόντο, σήκωνε την γροθιά της στον αέρα, κινιούνταν με τέτοιο τρόπο στο τερέν, που σε κάποια στιγμή έπαιζε σαν να ήταν σε κατάσταση έκστασης.

Η 20χρονη Πολωνίδα, με 22 συνεχόμενες νίκες μέχρι τώρα στο Παρίσι, έδειξε ασυνήθιστα αδύνατα σημεία. Και στο τέλος έκανε αυτό που συνέβη στους προημιτελικούς του 2019, συνεχάρη την αντίπαλό της», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

«22 νίκες σερί είχε η περσινή νικήτρια του Roland Garros Ίνγκα Σβίατεκ, και μετά ήρθε η Ελληνίδα Μαρία Σάκκαρη» γράφει το Spiegel στη διαδικτυακή του σελίδα.

Τέλος, η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σημειώνει: «Η Σβίατεκ δεν μπόρεσε να βρει την πιο δυνατή επίδοσή της στο στάδιο του Roland Garros. Η Πολωνίδα ήταν τραυματισμένη στον μηρό και δεν έδειχνε τόσο δυναμική ως συνήθως. Αλλά και η Σάκκαρη κατάφερε μια πολύ δυνατή παρουσία, και έτσι, όπως και ο συμπατριώτης της Στέφανος Τσιτσιπάς, περνά στον ημιτελικό. Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ».

Ειδήσεις σήμερα:

Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση - Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ

Τομ Χιλ: Ο 25χρονος Βρετανός κόουτς που οδήγησε τη Σάκκαρη στις «4» του Roland Garros
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης