Ντιέγκο Μαραντόνα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι επτά εμπλεκόμενοι στον θάνατό του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι επτά εμπλεκόμενοι στον θάνατό του

Σε ανθρωποκτονία από πρόθεση μετέτρεψε η Εισαγγελία του Σαν Ιζίντρο την κατηγορία για τους επτά κατηγορουμένους, που εμπλέκονται στον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα - Από οκτώ έως 25 χρόνια ποινή φυλάκισης, εφόσον βρεθούν ένοχοι

diego_diegoto_maradona_main
Από την πρώτη στιγμή του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα υπήρχαν βάσιμες υποψίες, τις οποίες υποστήριζε και η οικογένειά του, πως ο Ντιέγκο θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Έτσι, είχε ξεκινήσει έρευνα και αφορούσε όλους τους εμπλεκόμενους με την αποθεραπεία του Μαραντόνα και το αν υπήρχαν εκ μέρους τους λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Μάλιστα, εμπειρογνώμονες είχαν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν τις συνθήκες θανάτου και το πόρισμά τους ανέφερε πως ο Μαραντόνα είχε «εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη θεραπεία οδήγησε σε αργή αγωνία».

Έτσι, η Εισαγγελία του Σαν Ιζίντρο αποφάσισε να μετατρέψει το κατηγορητήριο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση για τους εμπλεκόμενους. «Μετά από τόση αδικία, το πιο σημαντικό είναι η αλλαγή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), μέλος της εισαγγελικής αρχής του Σαν Ιζίντρο και υπεύθυνος για την έρευνα.

Οι επτά κατηγορούμενοι είναι ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, ένας ψυχολόγος, δύο νοσοκόμες (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρίσκονταν στο πλευρό του Μαραντόνα, ο επόπτης αυτών των νοσοκόμων και ο συντονιστής ιατρός για νοσηλεία στο σπίτι.

Ο Ντιέγκο έφυγε από την ζωή στις 25 Νοεμβρίου του 2020 από καρδιακή προσβολή κι ενώ ανάρρωνε στο σπίτι του, έπειτα από επέμβαση στον εγκέφαλο.

Κλείσιμο
Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Με το πρόσχημα ότι θα τους πλήρωναν, άδειασαν δύο λογαριασμούς στην Δράμα!

«Ανησυχίες» των Τούρκων: «Οι ΗΠΑ θέλουν στρατιωτική βάση και στην Σαμοθράκη»

«Ανταρσία» Ρεπουμπλικανών σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εισβολή στο Καπιτώλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης