Λεοπόλδο Λούκε: Με λυγμούς ο γιατρός του Μαραντόνα εξηγεί γιατί δεν ευθύνεται για τον θάνατό του (βίντεο)

Λεοπόλδο Λούκε: Με λυγμούς ο γιατρός του Μαραντόνα εξηγεί γιατί δεν ευθύνεται για τον θάνατό του (βίντεο)

Ποιος είναι ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε που κατηγορείται από τα παιδιά του «θεού της μπάλας» για ιατρική αμέλεια - Δείτε τον σε βίντεο να υπερασπίζεται τον εαυτό του

giatros-maradona
Οικογενειάρχης, διακεκριμένος νευρολόγος, συγγραφέας πολλών ιατρικών επιθεωρήσεων, ο γενειοφόρος άνδρας με το αβίαστο χαμόγελο, Λεοπόλδο Λούκε είναι ο προσωπικός γιατρός του «θεού της μπάλας». Τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στο στόχαστρο των παιδιών του Μαραντόνα που τον κατηγορούν για «ιατρική αμέλεια».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής, ο προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα και επικεφαλής της ομάδας που ανέλαβε την χειρουργική του επέμβαση, είναι ένας καταξιωμένος νευροχειρουργός, ειδικός σε θέματα χειρουργικής εγκεφάλου. Μαζί με τους καθηγητές Άριελ Σέιντς και Σαντάγκο Έρις, διευθύνουν την κλινική «Columna Baires», που ειδικεύεται στην παθολογία του εγκεφάλου, της σπονδυλικής στήλης και της θεραπείας πόνου.

Maradona's doctor claims innocence over soccer star’s death after police investigation


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, Μαραντόνα και Λούκε είχαν αναπτύξει στενή σχέση, με τον θρύλο του ποδοσφαίρου να τον εμπιστεύεται τυφλά. Η σχέση τους μάλιστα γινόταν και πιο δυνατή με το πέρασμα του χρόνου.

Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας του Σαν Ισιντόρο, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπουένος Αϊρες, έχει ξεκινήσει έρευνα κάνοντας φύλλο και φτερό τον φάκελό του, αμαυρώνει την εικόνα του διακεκριμένου επιστήμονα. Τα τελευταία 24ωρα έγιναν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την αστυνομία της Αργεντινής στο σπίτι και το ιατρείο του, σε αναζήτηση στοιχείων για ενδεχόμενη αμέλεια.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του πάντως, ο νευροχειρουργός Δρ. Λούκε, που έκανε στις αρχές Νοεμβρίου την πολύ λεπτή επέμβαση για να αφαιρέσει το αιμάτωμα στον εγκέφαλο του «Ντιεγκίτο», σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Αργεντινής μίλησε για πρώτη φορά για όλα όσα συνέβησαν με τον Μαραντόνα το τελευταίο διάστημα. «Ο Ντιέγκο με πετούσε έξω από το σπίτι του πολλές φορές και μετά με καλούσε. Η σχέση μου μαζί του, ήταν σχέση πατέρα-γιου. Αν δεν ήμουν εγώ, ο Ντιέγκο δεν θα έκανε το παραμικρό για την υγεία του...Ο Ντιέγκο σιχαινόταν τους γιατρούς, σιχαινόταν τους ψυχολόγους. Με εμένα ήταν διαφορετικά γιατί εγώ ήμουν γνήσιος. Είχε πολλά προβλήματα προτού με γνωρίσει».

Πηγές των ΜΜΕ της Αργεντινής, που επικαλούνται την κατάθεση μιας νοσοκόμας, αναφέρουν ότι ο Μαραντόνα λογομάχησε έντονα στις 19 Νοεμβρίου με τον Λεοπόλδο Λούκε και μάλιστα ο Αργεντινός «άσσος» τον έσπρωξε. Η εφημερίδα «Ole» μάλιστα, έγραψε πως ιατροδικαστές έχουν πάρει δείγματα από το άψυχο σώμα του Μαραντόνα, για να εξετάσουν την πραγματική ώρα που έφυγε από τη ζωή και να διασταυρώσουν με τα υπόλοιπα στοιχεία, κατά πόσο οι νοσηλευτές τήρησαν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο στην αλλαγή της βάρδιας.

Μιλώντας για την έρευνα που ξεκίνησε σε βάρος του, ο Δρ. Λούκε απάντησε: «Ήρθε η αστυνομία με τρόπο που κανείς δεν περιμένει. Με τη σύζυγό μου και την οικογένειά μου τους ανοίξαμε και τους δώσαμε ό,τι πληροφορίες ήθελαν. Ανοίξαμε τα κινητά τηλέφωνα, όλα. Πήραν ότι ζήτησαν. Είναι δουλειά τους, ακολουθούν νόμιμες διαδικασίες τις οποίες δεν θα κριτικάρω. Ξέρω τι έκανα, ξέρω πώς το έκανα. Τι έκανα με τον Ντιέγκο και για τον Ντιέγκο μέχρι την τελευταία στιγμή. Είμαι απολύτως σίγουρος πως έκανα το καλύτερο για τον Ντιέγκο, το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει».

Πάντως, ο Μαραντόνα είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον προσωπικό του γιατρό ουκ ολίγες φορές μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram, όπου οι δύο εμφανίζονται μαζί:«Ευχαριστώ πολύ τον γιατρό μου, @ Doctor.Luque, που πάντα με φροντίζει, σαν να είμαστε οικογένεια.»

Ο Λούκε είναι ειδικός στη νευροχειρουργική του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, καθώς και του Κολεγίου Νευροχειρουργικής της Αργεντινής, με ειδίκευση επίσης στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει διαφορετικά επιστημονικά έργα. Ήταν μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Νευροχειρουργικής της Αργεντινής. Έχει παρουσιάσει συνολικά 82 άρθρα συγγραφέων σε συνέδρια κι έχει κάνει διάφορες δημοσιεύσεις σε εθνικά και διεθνή περιοδικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Χόρευε μόνη στο σπίτι όταν ξαφνικά εισέβαλε ο άγνωστος «stalker» της - Δείτε τη σοκαριστική σκηνή

Πιθανόν και σήμερα το εξιτήριο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου 

Παρακινδυνευμένη η άρση του lockdown - Σε επιφυλακή σήμερα στην Πάτρα λόγω Αγ. Ανδρέα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης