Team Future: Ο ελληνικός αθλητισμός που επιμένει και αντιστέκεται!

Team Future: Ο ελληνικός αθλητισμός που επιμένει και αντιστέκεται!

Η ομάδα της bwin αποτελείται, πλέον, από 18 ταλαντούχους αθλητές, οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους το αθλητικό μέλλον της χώρας μας.

b-cen
Στην Ελλάδα, όπου ο αθλητισμός ήταν ήδη σε οριακό επίπεδο, η πανδημία δημιούργησε δυσκολίες, oι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις έμοιαζαν ανυπέρβλητες. Αθλητές είδαν τα όνειρά τους να κρέμονται από μια κλωστή και η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και των υπόλοιπων αγωνιστικών δραστηριοτήτων, έθεσε εν αμφιβόλω όλη τους την πορεία. Σε πείσμα των καιρών, η bwin όχι μόνο έμεινε στο πλευρό των αθλητών που υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, αλλά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την ομάδα της, δημιουργώντας... το μέλλον!

Η Team Future της bwin απαρτίζεται από 18 ταλαντούχους αθλητές ατομικών αγωνισμάτων, οι οποίοι αποτελούν την ελίτ της νέας γενιάς και δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες να ονειρεύονται μαζί τους για μια πιο δυνατή αθλητική παρουσία της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο. Με την υποστήριξη της bwin, οι αθλητές αυτοί αλλάζουν επίπεδο και μπορούν πλέον να παλεύουν υπό διαφορετικούς όρους στις αντίξοες συνθήκες που βιώνει ο αθλητισμός στη χώρα μας. Το όνειρο της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες έρχεται πιο κοντά στην πραγματοποίηση, καθώς αλλάζουν οι συνθήκες προπόνησης, έχουν πρόσβαση σε καλύτερο εξοπλισμό και μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε τουρνουά και διοργανώσεις, για τη συμμετοχή και το ταξίδι στις οποίες το κόστος ήταν δυσβάσταχτο. Παιδιά που τώρα κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία, ίσως να είχαν παρατήσει την αθλητική τους καριέρα χωρίς την υποστήριξη αυτή.

Παράλληλα, μέσω του νέου τους «συμπαίκτη», αλλάζει η καθημερινότητα και η ψυχολογία τους, γνωρίζοντας πως ακόμα και τώρα, σε συνθήκες αβεβαιότητας, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν στο ταλέντο και στα όνειρά τους. Κάποιοι, που θέλουν τον ελληνικό αθλητισμό πρωταγωνιστή και στηρίζουν τις ελπίδες του!

Eίναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της ΔΟΕ, Σπύρου Καπράλου, όταν τον Οκτώβριο του 2020 η bwin είχε προσθέσει πέντε νέα μέλη στην ομάδα της: «Aισθανόμαστε μεγάλη ανακούφιση που μία εταιρεία όπως η bwin στέκεται στο πλευρό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και στο πλευρό των αθλητών που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε».
Πολλοί θυμούνται τους αθλητές μόνο στις επιτυχίες, μόνο όταν έρθει κάποιο μετάλλιο. Η bwin βρίσκεται στο πλευρό τους σε όλη την πορεία, χωρίς να νοιάζεται για την κατάληξη...

Γνωρίστε τη 18άδα της bwin!



Βύρων Κοκκαλάνης | Windsurfing

Κλείσιμο
Βυρων_Κοκκαλανης

Ο Βύρων Κοκκαλάνης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σέρφερ στην ιστορία της χώρας μας. Αν και ξεκίνησε στα Mistral, το 2004 μεταπήδησε στα RSX και η ιστορία ξεκίνησε να γράφεται διαφορετικά. Κατέκτησε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και την έκτη σ’ αυτούς του Λονδίνου. Πλέον, έχοντας στο πλευρό του τον «γιο του ανέμου», Νίκο Κακλαμανάκη, αλλά και την bwin, σαλπάρει για τους Αγώνες του Τόκιο με τον πήχη ψηλά και το βάθρο ως μεγάλο στόχο!


Οδυσσέας Μουζενίδης | Σφαιροβολία

Οδυσσεας_Μουζενιδης


Ο Οδυσσέας Μουζενίδης ανήκει στη «θαυματουργή» ομάδα τoυ Κενταύρου Νέας Καλλικράτειας, ενός συνόλου αθλητών που με προπονητή τον Γιώργο Μποσκαριώφ έχει πετύχει πολύ σημαντικές διακρίσεις, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές. Ο Οδυσσέας είναι κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ εφήβων και μυήθηκε στη σφαιροβολία από τον αδερφό του. Ανέβηκε στο βάθρο του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος στίβου εφήβων-νεανίδων του Γκροσέτο στην Ιταλία, ενώ κυριάρχησε και στην Ελλάδα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αποτελούν το μεγάλο του όνειρο!


Εβελίνα Παπάζογλου | Συγχρονισμένη κολύμβηση και Ευαγγελία Πλατανιώτη | Συγχρονισμένη κολύμβηση

Παπαζογλου-_Πλατανιωτη


Η Εβελίνα Παπάζογλου μπήκε στην πισίνα όταν ήταν 4.5 χρονών, εμπνευσμένη από τη μεγάλη αδερφή της. Αφού έμαθε να κολυμπάει καλά, εντάχθηκε στο τμήμα της συγχρονισμένης κολύμβησης κι από τότε δεν κοίταξε ποτέ πίσω.  Κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ συνεχίζει την εντατική προετοιμασία για να ταξιδέψει και στο Τόκιο!

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη λάτρεψε από μικρή το νερό και το χορό, οπότε η συγχρονισμένη κολύμβηση ήταν ο ιδανικός προορισμός. Δείχνοντας αξιοσημείωτη διάρκεια και συνεχή βελτίωση, ταξίδεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο, ενώ το 2019 νίκησε στο σόλο τη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου, τη Ρωσία και δύο χρόνια αργότερα πήρε ευρωπαϊκό μετάλλιο. Πλέον, θέλει να λάμψει στους Αγώνες του Τόκιο!


Άννα Ντουντουνάκη | Κολύμβηση

Αννα_Ντουντουνακη


Όταν στα πέντε της βουτούσε στις πισίνες, δεν φανταζόταν ούτε η ίδια ότι 15 χρόνια αργότερα θα εκπροσωπούσε τη χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Άννα Ντουντουνάκη αποτελεί μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες κολυμβήτριες. Στα 100 μέτρα γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έγραψε νέο εθνικό ρεκόρ με χρόνο 58. 27 και το 2019 ανέβηκε στο βάθρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ενώ θέλει να κάνει το ίδιο και στο Τόκιο, καθώς έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Πέραν της αθλητικής της καριέρας, η Άννα ξεχωρίζει και για τις ακαδημαϊκές της επιδόσεις.


Απόστολος Παπαστάμος | κολύμβηση

Αποστολος_Παπασταμος


Ο Απόστολος μεγάλωσε στις πισίνες και παρότι αρχικά ξεκίνησε με ύπτιο, ο προπονητής του τον έπεισε να επικεντρωθεί στη μικτή ατομική. Και είχε δίκιο! Στα 19 του, ο Παπαστάμος κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στα 400μ. μικτή ατομική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, πετυχαίνοντας και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 4:11:93. Παράλληλα, διακρίθηκε και στα 200μ. του απαιτητικού αυτού αγωνίσματος, κατακτώντας το Χάλκινο Μετάλλιο. Έχει ήδη κερδίσει την πρόκριση για το Τόκιο.


Δώρα Γκουντούρα | Ξιφασκία

Δωρα_Γκουντουρα


Μια πρωταθλήτρια, που όταν ήταν μικρή ονειρευόταν απλά να γίνει καλός άνθρωπος. Η Δώρα Γκουντούρα έμαθε να χαμογελά παρά τις δυσκολίες και με την bwin στο πλευρό της, χαράζει ένα διαφορετικό δρόμο στον πρωταθλητισμό. Ξεκίνησε την ξιφασκία στα 12 και εξελίχθηκε γρήγορα σε πρωταθλήτρια. Εν μέσω πανδημίας, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας «Acropolis», παρότι αγωνίστηκε σε όλο το τουρνουά με βρογχίτιδα, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ψυχής της. Έχει «σφραγίσει» το εισιτήριο για το Τόκιο.


Στέφανος Δημητριάδης | Κολύμβηση

Στεφανος_Δημητριαδης


Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κολυμβητές που έχει αναδείξει ποτέ η Ελλάδα και οι διακρίσεις του μιλούν από μόνες τους. Ο Στέφανος Δημητριάδης έχει στεφθεί 12 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, έχει λάβει μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ κατέχει το Πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών στα 200 μέτρα πεταλούδα. Ανήκει στην ομάδα του Ολυμπιακού τα τελευταία 10 χρόνια και όταν αποσυρθεί από τις πισίνες, θέλει να αφοσιωθεί στην επιστημονική υποστήριξη αθλητών, μιας και έχει σπουδάσει διαιτολόγια – διατροφολογία. Η ζωή του περιστρέφεται γύρω από τον αθλητισμό!


Κατερίνα Δαλάκα | 400μ. εμπόδια

Κατερινα_Δαλακα


Η Κατερίνα δεν σταματά ποτέ να βελτιώνεται και το απέδειξε με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στα 60μ. γυναικών, σε διαφορετικό, δηλαδή, αγώνισμα από αυτό που μας έχει συνηθίσει! Ενεργό μέλος της Εθνικής Ομάδας από το 2008, η Δαλάκα έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις, ενώ έδειξε από μικρή το ταλέντο της: Το 2007 έκανε πανελλήνιο ρεκόρ Παγκορασίδων Α’ στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου Γυμνασίων-Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου, στα 300 εμπόδια με επίδοση 45.02.


Ελένη Κελαϊδίτη | Ρυθμική Γυμναστική

Ελενη_Κελαιδιτη


H Ελένη αποτελεί μέλος της παγκόσμιας ελίτ της ρυθμικής γυμναστικής και είναι από τις σημαντικότερες αθλήτριες της Ελλάδας στο άθλημα αυτό. Παλεύει καθημερινά, με ατελείωτες ώρες προπόνησης, για να καταφέρει να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο, ενώ για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, κλήθηκε να ζήσει μόνη της στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, προκειμένου να αφοσιωθεί στους στόχους της. Το 2018 αναδείχθηκε δεύτερη στο σύνθετο ατομικό στους Μεσογειακούς Αγώνες και τρίτη στις κορίνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


Δημήτρης Παπαδημητρίου | Ιστιοπλοΐα

Δημητρης_Παπαδημητριου_2


Ο πρωταθλητισμός έδινε ανέκαθεν κίνητρο στον Δημήτρη, ο οποίος το 2014 κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας και από τότε δεν ξανακοίταξε πίσω. Το 2015 βγήκε δεύτερος στο Ευρωπαϊκό και το 2016 πήρε την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο, μέσα σε δύο εβδομάδες! Το 2017, αναδείχθηκε, επίσης, Παγκόσμιο Πρωταθλητής. Από τα 6 του, όταν και πρωτομπήκε στο σκαφάκι, Ο Δημήτρης είχε μεγάλο όνειρο μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό!


Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης | Windsurfing

Αλεξανδρος_Καλπογιαννακης


Το χόμπι του πατέρα έγινε όνειρο για τον γιο και ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης ξεκίνησε να «πετά» στις θάλασσες από ηλικία 7 ετών! Έβαλε σε ράγες την αγωνιστική του καριέρα στα 12, συνδυάζοντας τις σκληρές προπονήσεις με το σχολείο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2018 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ την επόμενη χρονιά ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει! Στα δύσκολα, βρίσκει πάντα τρόπο να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.


Κωνσταντίνος Ζήκος | 60μ. και 100μ.

Κωνσταντινος_Ζηκος


Η ταχύτητα ήταν ανέκαθεν το μεγάλο του προσόν, όμως ο Κωνσταντίνος Ζήκος μέχρι τα 16 έδειχνε πως προτιμά το ποδόσφαιρο. Ο στίβος τον κέρδισε σε σχετικά μεγάλη ηλικία, αλλά γρήγορα κατάφερε να αποδείξει πως… κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Ο Ζήκος έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό τελικό ανδρών στα 60 μ., ύστερα από 19 χρόνια, τερματίζοντας στην 5η θέση. Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.


Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης | καράτε

Κωνσταντινος_Μαστρογιαννης


Το γεγονός ότι αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης Κ-21 με σπασμένο χέρι, αποδεικνύει πολλά για την επιμονή και την κλάση του. Ο Κωνσταντίνος ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με το καράτε και τον πρωταθλητισμό, μένοντας συγκεντρωμένος σ’ αυτό και βρίσκοντας τρόπο να ξεπερνά όλα τα εμπόδιο. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και όντας 100% αφοσιωμένος στον αθλητισμό, προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις επιτυχίες του μέλλοντος.


Τάσος Λατιφλάρι | σφαιροβολία

Αναστασιος_Λατιφλαρι


Αποτελεί τον εταίρο «Διόσκουρο» της ελληνικής σφαιροβολίας και μαζί με τον Οδυσσέα Μουζενίδη κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία! Ο Τάσος ανήκει, επίσης, στην ομάδα της Νέας Καλλικράτειας και από μικρός ερωτεύτηκε τη σφαιροβολία, το αγώνισμα τον δυνατών. Η μεγαλύτερή του διάκριση ήρθε πριν από έναν χρόνο (2020), όταν αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στον κλειστό στίβο. Μάλιστα, στον ίδιο αγώνα, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ κατά 10 εκατοστά (19,10), ενώ στον ανοιχτό στίβο η καλύτερή του επίδοση είναι 19.45. Είναι μαχητής τόσο εντός, όσο κι εκτός στίβου!


Ελίνα Τζένγκο | Ακοντισμός

Ελινα_Τζενγκο


Αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2018, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Παρότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, δεν μπορούσε να πάρει την υπηκοότητα και το γεγονός αυτό την έφερε στα όριά της. Ωστόσο, βγήκε από αυτή τη δυσκολία πιο δυνατή, απαντώντας με επιτυχίες και ακόμα περισσότερη δουλειά. Είναι και η ίδια περήφανο μέλος του Α.Σ Κένταυρος της Νέας Καλλικράτειας και δεν τα παρατά ποτέ.


Αναστασία Ντραγκομίροβα | Πένταθλο

Αναστασια_Ντραγκομιροβα


Ανήκει στη νέα γενιά του ελληνικού στίβου και ήδη έχει θέση τον πήχη ψηλά! Η Αναστασία Ντραγκομίροβα είναι μόλις 18 ετών, ωστόσο με τις επιδόσεις της έχει κάνει τους πάντες να καταλάβουν ότι το μέλλον της ανήκει. Είναι χαρακτηριστικό πως, πέραν του ότι έχει πετύχει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στο πένταθλο, έχει επιτυχίες τόσο στο έπταθλο, όσο και στις σφαιροβολία και σε άλλα αγωνίσματα του στίβου. Η Νταγκομίροβα είναι μέλος του Α.Σ Κενταύρου και το γεγονός ότι έκανε προπονήσεις στο... τσιμέντο, δεν την πτόησε. Είναι, άλλωστε, μαθημένη στα δύσκολα!


Σοφία Κεσσίδη | Δισκοβολία

Σοφια_Κεσσιδη


Γεννημένη το 2003, είδε τον κλασικό αθλητισμό να την κερδίζει αμέσως και τον Α.Σ Κενταύρου να της προσφέρει τις προκλήσεις που αναζητούσε. Το 2018 αναδείχθηκε χρυσή πρωταθλήτρια στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο, ενώ βγήκε έκτη στους Ολυμπιακούς Νέων. Ένας τραυματισμός την άφησε για λίγο εκτός αγώνων, αλλά η Σοφία απέδειξε την τεράστια θέλησή της, όταν με ένα μήνα αγώνων ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών, ενώ αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια από τον ΣΕΓΑΣ. Το ατομικό της ρεκόρ είναι στα 49.47 και είναι σίγουρη ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα από εκείνη!

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης