Δείτε τα γκολ του Champions League: Προβάδισμα για Παρί και Τσέλσι

Δείτε τα γκολ του Champions League: Προβάδισμα για Παρί και Τσέλσι

Η σαρωτική Παρί με τον Νεϊμάρ να σερβίρει και τον Εμπαπέ να «εκτελεί», έσπασε το αήττητο 19 αγώνων της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν στο Champions League και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Παρίσι (2-3) - Στο άλλο ματς, η Τσέλσι χωρίς να ιδρώσει πήρε μεγάλο προβάδισμα (0-2) επί της Πόρτο με γκολ των Μάουντ και Τσίλγουελ

kiliangoal
Γεμάτο γκολ θέαμα και συγκινήσεις ήταν και το δεύτερο πιάτο των αναμετρήσεων για τα προημιτελικά του Champions League! Με τον Νεϊμάρ να σερβίρει και τον Εμπαπέ να «εκτελεί», η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε με 3-2 την Μπάγερν των χαμένων ευκαιριών στον Μόναχο και... βλέπει ημιτελικά. Στο άλλο ματς, τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους «4» πήρε η Τσέλσι επικρατώντας 2-0 της τυπικά γηπεδούχου Πόρτο στη Σεβίλλη.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την live περιγραφή των αναμετρήσεων

Μπάγερν-Παρί 2-3: Οδοστρωτήρας Εμπαπέ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cahsqmp3m40h-sf)


Στο α' μέρος η Μπάγερν μέτρησε 16 τελικές. Στο φινάλε είχε χαθεί πραγματικά το μέτρημα, το ίδιο και στις επεμβάσεις του Κέιλορ Νάβας. Και ενώ οι Βαυαροί δεν έβαζαν τα δικά τους, η Παρί έφτασε να σκοράρει τρεις φορές σε τέσσερις ευκαιρίες. Και στις δύο εξ αυτών πρωταγωνιστής ήταν ο συνήθης ύποπτος πλέον. Ο Κιλιάν Μπαπέ χτύπησε δύο φορές και οδήγησε την ομάδα του στο χορταστικό 2-3 στο απρόσμενα χιονισμένο Μόναχο.

Οι Βαυαροί μπήκαν πολύ δυνατά και είχαν δοκάρι σε μία περίεργη κεφαλιά του Τσούπο-Μότινγκ (2’). Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης, δηλαδή μόλις στα 148 δευτερόλεπτα, Ντι Μαρία και Νεϊμάρ έπαιξαν το 1-2 και έβγαλαν γρήγορη κόντρα, με τον Μπαπέ να σουτάρει από κοντά και τον Νόιερ να δέχεται το γκολ ανάμεσα στα πόδια του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν τρελά, αλλά στο 28’, ο Νεϊμάρ έκανε γέμισμα για τη 2η ασίστ του στο ματς και ο Μαρκίνιος μόνος του στην πλάτη της άμυνας κατέβασε με την άνεσή του για να πλασάρει εύστοχα το 8ο γκολ του στον θεσμό.

Η απάντηση ήρθε με κεφαλιές. Στο 37’ ο Τσούπο-Μότινγκ σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του και στο 60’ τον ακολούθησε ο Μίλερ με το 48 τέρμα του στον θεσμό. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως η Παρί έβαλε κι άλλο. Σε γρήγορη αντεπίθεση (68’), ο Μπαπέ έκανε τέλεια κίνηση και βρήκε δίχτυα για έκτη φορά σε τρία ματς των φετινών νοκ άουτ (4 με Μπαρτσελόνα).

Κλείσιμο
Κάπως έτσι η Παρί απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα και πήρε μίνι εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό. Εχασε όμως τον αρχηγό της, Μαρκίνιος με τράβηγμα. Η Μπάγερν πάλι των τεράστιων επιθετικών απουσιών, έδειξε ότι έχει πρόβλημα χωρίς τον Λεβαντόφσκι μπροστά, αλλά και κενά στην άμυνα και μοιραία ηττήθηκε έπειτα από 19 αγώνες στο Champions League (Μάρτιος 2019 το 1-3 από τη Λίβερπουλ).

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Αλάμπα, Ζίλε (42’ Μπόατενγκ), Παβάρ, Ερναντές, Γκορέτσκα (33’ Ντέιβις), Κίμιχ, Σανέ, Κομάν, Μίλερ, Τσούπο-Μότινγκ

Παρί (Μαουρίτσο Ποτσετίνο): Κέιλορ Νάβας, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος (30’ Ερέρα), Ντιαλό (46' Μπάκερ), Νταγκμπά, Γκουέγ, Ντανίλο, Ντράξλερ, Ντι Μαρία (71' Κεν), Νεϊμάρ, Μπαπέ.


Πόρτο-Τσέλσι 0-2: Οι Μπλε του Τούχελ αγκαλιά με τα ημιτελικά

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cahsm1dcwee1-sf)


Το 2-5 από τη Μπρομ και τα επεισόδια στα αποδυτήρια δεν επηρέασαν την Τσέλσι, η οποία παρουσιάστηκε έτοιμη για πρόκριση στο Σάντσες Πιχθουάν. Η Πόρτο είχε τις φάσεις, αλλά οι Μπλε την ποιότητα, τον τρόπο και τα… γκολ! Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-0 και βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Champions League.

Ο Μάουντ έκανε τη διαφορά!
Η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πιο επιθετική προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην Πόρτο. Ωστόσο, η ομάδα του Κονσεϊσάο μετά το νωχελικό πρώτο δεκάλεπτο, πήρε μέτρα στο γήπεδο, έβρισκε πιο εύκολα χώρους και στο 12ο λεπτό είχε την πρώτη ευκαιρία, αλλά το ωραίο σουτ του Ουρίμπε κατέληξε άουτ. Η Τσέλσι προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της, αλλά δεν την ουσία για να φανεί απειλητική. Οι «Δράκοι» ήταν πιο επικίνδυνοι, ανάγκαζαν τους Μπλε στο εύκολο λάθος, ενώ στο 24' πλησίασαν στο γκολ. Ο Οτάβιο λίγο έλειψε να νικήσει τον Μεντί από το... κόρνερ, ενώ στη συνέχεια ο Ζαϊντού από κοντά... κατάφερε να αστοχήσει!

Η Πόρτο δεν μπόρεσε να βρει το γκολ, κάτι που έκανε η Τσέλσι! Στο 32΄ ο Μάουντ ξέφυγε υπέροχα και με εντυπωσιακό τελείωμα πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League. Mάλιστα, στα 22 του χρόνια έγινε ο νεαρότερος παίκτης των Λονδρέζων που σκοράρει σε νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Η Πόρτο τις φάσεις, η Τσέλσι το γκολ!
Η Πόρτο μπήκε αποφασισμένη να βρει δίχτυα και στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους είχε δυο μεγάλες στιγμές. Στο 51' ο Μαρεγκά βγήκε στην πλάτη του Ρούντιγκερ, αλλά ο Μεντί με το δεξί γόνατο έδιωξε σωτήρια, ενώ στο 57' η σουτάρα του Ντίας πέρασε άουτ. Ο Τούχελ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με Πούλισικ, Ζιρού, η Τσέλσι έγινε πιο κινητική μπροστά, ενώ με την είσοδο του Καντέ έκλεισε και όλους τους χώρους για την Πόρτο. Στο 84' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη, αλλά η σουτάρα του Πούλισικ τράνταξε το δοκάρι. Η Πόρτο δεν είχε συγκέντρωση και το λάθος του Κορόνα στο 85' ήταν μοιραίο... Ο Τσίλγουελ έκλεψε τη μπάλα, πέρασε και τον γκολκίπερ, διαμόρφωσε το 2-0 και ουσιαστικά έστειλε ουσιαστικά την Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League.

Πόρτο: Μαρκεσίν, Πέπε, Μπεμπά, Μαναφά (83' Κονσεϊσάο), Ζαϊντού, Ουρίμπε, Οτάβιο (83' Βιεϊρά), Γκρούιτς, Κορόνα, Μαρεγκά (83' Μαρτίνες)

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Τσίλγουελ, Τζέιμς (80' Τιάγκο Σίλβα), Κόβασιτς (90' Εμερσον), Ζορζίνιο, Μάουντ (80' Καντέ), Χάβερτς (65' Ζιρού), Βέρνερ (65' Πούλισικ)


Στο χθεσινό πρώτο πιάτο των αναμετρήσεων των προημιτελικών:

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1 (27', 65' Βινίσιους, 36' Ασένσιο - 51' Σαλάχ)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cagy14d0pbtl-st)


Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ 2-1 (19' Ντε Μπρόινε, 90' Φόντεν - 84' Ρόις)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cagy14cc4u01-st)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Αδελφός Ράιαν Γκιγκς: Η πρώην μου δεν με απάτησε μόνο μαζί του αλλά και με άλλους... 9 ποδοσφαιριστές!

Αυγενάκης: Μaster plan για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ

ΑΕΚ: «Όταν το ποδόσφαιρο νίκησε τον πόλεμο!» (pic)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης