Ισπανία – Ελλάδα και… φύγαμε για το Μουντιάλ του 2022!

Ισπανία – Ελλάδα και… φύγαμε για το Μουντιάλ του 2022!

H Εθνική Ελλάδας ξεκινά την περιπέτεια για το Μουντιάλ του 2022 στην αφιλόξενη Ισπανία (25/03, 21:45), αναζητώντας μια εμφάνιση σαν εκείνη που… απογείωσε την ομάδα για το Euro 2004!

5188245
Προκριματικά Μουντιάλ με εκατοντάδες ειδικά. Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα. |21+

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2003. Η Ελλάδα έδινε τη μάχη της στα προκριματικά για το Euro 2004 κι έπειτα από τις νίκες με Αρμενία και Βόρεια Ιρλανδία, ταξίδεψε στην έδρα του φαβορί του ομίλου, της Ισπανίας, η οποία είχε νικήσει 0-2 στη Λεωφόρο. Η «Ρόχα» του Σάεθ δεν ήταν το μεγαθήριο, στο οποίο εξελίχθηκε τα επόμενα χρόνια, κυριαρχώντας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με δύο Euro και ένα Μουντιάλ. Ωστόσο, αποτελούσε ήδη μια ισχυρή ομάδα, με τεράστιες προσωπικότητες και ποδοσφαιριστές ικανούς ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη ζημιά.



Η Εθνική μπήκε στο γήπεδο χωρίς φόβο και με ένα γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου, τον οποίο ο Ότο Ρεχάγκελ είχε βάλει να παίξει στα αριστερά, βρήκε το γκολ που τόσο αναζητούσε. Κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος και το ματς εκείνο την έβαλε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, της έδωσε εντελώς διαφορετική ψυχολογία και για πολλούς ήταν το παιχνίδι που... γύρισε τον διακόπτη στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης! Η επόμενη ήττα της σε επίσημο ματς ήρθε στην τελική φάση από τη Ρωσία (1-2).

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Ισπανία - Ελλάδα; Τα σπουδαιότερα ματς της ημέρας με Build A Bet. |21+

Το κρίσιμο ματς του Φαν'τ Σχιπ
Μια αντίστοιχη εμφάνιση και -γιατί όχι;- αποτέλεσμα, αναζητά η «γαλανόλευκη» του Τζον Φαν'τ Σχιπ, στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο 2022 στο Κατάρ. Η «γαλανόλευκη», μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες πρόκρισης στο Euro 2020 και κατάληψης της πρώτης θέσης του ομίλου της στο Nations League, τοποθετήθηκε στον δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ, μαζί με τη «Ρόχα», τη Σουηδία, το Κόσοβο και τη Γεωργία. Υπενθυμίζεται πως, μόνο ο πρώτος κάθε ομίλου περνά απευθείας στα τελικά, ενώ οι δεύτεροι θα κληθούν να δώσουν αγώνες μπαράζ για τα εναπομείναντα εισιτήρια.

Ποιος θα επικρατήσει στο Ισπανία - Ελλάδα; Στη bwin το ζεις με ειδικά στοιχήματα σε κάθε φάση. |21+

Φυσικά, με την ομάδα εκείνη του 2003 τη χωρίζει χάος, όμως η σειρά αυτών των αγώνων αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Ολλανδού τεχνικού, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από τον Ιούλιο του 2019, έχοντας κάνει αρκετές δοκιμές και έχοντας δει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα. Και όπως τότε, που ο προπονητής θα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο σε περίπτωση ήττας, έτσι συμβαίνει και τώρα με τον Φαν'τ Σχιπ, ο οποίος τελικά δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά.
Κλείσιμο
Με νέο αίμα, κυρίως στην επιθετική γραμμή, ο Ολλανδός φιλοδοξεί να βρει τη μαγιά που θα δώσει τις νίκες στα πρώτα κρίσιμα ματς και θα χτίσει τον κορμό για τη συνέχεια. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις επιθετικοί που θα ταξιδέψουν στην Ισπανία είναι οι Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ), Τάσος Δουβίκας (Βόλος), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ) και Γιώργος Γιακουμάκης Φίτεσε), με μέσο όρο ηλικίας τα 22 έτη, αλλά και 66 γκολ φέτος! Καπίνο, Μαυροπάνος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Ανδρούτσος αποτελούν τα νέα πρόσωπα, ενώ εκτός έμεινε, μεταξύ άλλων και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, στον οποίο ο Φαν'τ Σχιπ έχει δείξει ότι πιστεύει, αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους κοιλιακούς τον έχει κάνει να χάσει πολύ έδαφος φέτος.

bwin - Το παιχνίδι στα προκριματικά του Μουντιάλ αλλάζει με ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο Live! |21+

Η παράδοση με την Ισπανία
Η Ιβηρική, συνολικά, φέρνει πολλές χαρούμενες μνήμες στην Εθνική ομάδα, καθώς πέραν της μεγάλης νίκης με το γκολ του Γιαννακόπουλου στη Σαραγόσα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το Euro 2004 και την κατάκτηση του τροπαίου στην Πορτογαλία. Από την αναμέτρηση του «Ρομαρέδα», οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ακόμα τρεις φορές, με κοινό τόπο το γεγονός ότι σκόραραν αμφότερες!
Πέρα από το μεγάλο διπλό του 2003 και μία ισοπαλία στον όμιλο του EURO 2004, η Ελλάδα δεν έχει να επιδείξει κάτι παραπάνω κόντρα στην Ισπανία. Συνολικά, στις πέντε τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της, η Εθνική μετρά τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, δείχνοντας ότι έχει βρει τον τρόπο να αποκτήσει τη νοοτροπία που απαιτείται. Φυσικά, απέναντι σε αντίπαλους μικρότερου βεληνεκούς.

Ζήσε την επόμενη φάση του παιχνιδιού με το app της bwin. Αμέτρητα πρωταθλήματα, χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές! |21+

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ρόχα» μετράει μόλις μία ήττα από τον Νοέμβριο του 2018. Ήταν τον Οκτώβριο του 2020, στην έδρα της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του Nations League. Στο πιο πρόσφατο ματς της επικράτησε 6-0 της Γερμανίας, ωστόσο πριν από αυτό είδε πέντε σερί παιχνίδια της να ολοκληρώνονται με λιγότερα από τρία συνολικά γκολ!

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.
*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης