Europa League, Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Με οδηγό τον «άθλο» τον περσινό

Europa League, Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Με οδηγό τον «άθλο» τον περσινό

Οι σκέψεις του Μαρτίνς χωρίς Σεμέδο και με αμφίβολο τον Μπα - Ο μονόδρομος της Άρσεναλ και τα πλάνα του Αρτέτα - Μοιρασμένη η προϊστορία - Δείτε βίντεο

ΕΛ_ΑΡΑΒΙ
Με στόχο να επαναλάβει τον περσινό του «άθλο» και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απόψε στις 22:00 (CosmoteSport1HD), στο πρώτο παιχνίδι τους για τους «16» του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι έχοντας «κλειδώσει» το φετινό πρωτάθλημα της Super League και την πρόκρισή τους ημιτελικά του Κυπέλλου, επιδιώκουν να κρατήσουν και το… τρίτο καρπούζι κάτω από τη μασχάλη όσο δύσκολο και να φαντάζει και να κάνουν απόψε μια ημέρα μετά τη συμπλήρωση των 96 χρόνων του συλλόγου το πρώτο βήμα πρόκρισής στα προημιτελικά του θεσμού.

Το αρνητικό για τους Πειραιώτες είναι ότι θα παραταχθούν απεναντι στους Λονδρέζους «πληγωμένοι», ειδικά στα μετόπισθεν όπου θα απουσιάσει ο τραυματίας Ρούμπεν Σεμέδο (θα μείνει εκτός για ενάμισι μήνα), με τον Πέδρο Μαρτίνς να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή την παρουσία του Ουσεϊνού Μπα στην ενδεκάδα.

Μαρτίνς: «Μπορούμε να περάσουμε και φέτος την Άρσεναλ»

Βέβαιος πως ο Ολυμπιακός μπορεί και φέτος να αποκλείσει την Άρσεναλ δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού πρώτου αγώνα για τους «16» του Europa League. Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός ευχήθηκε με νόημα να γίνει ένα καλό παιχνίδι από τις δύο ομάδες αλλά και από τους διαιτητές, ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του Μπα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις του)

Παπασταθόπουλος: «Μεγάλοι παίκτες οι Ομπαμεγιάνγκ-Λακαζέτ, αλλά θα νικήσει ο Ολυμπιακός»

Με επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά και πίστη ότι μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας στόπερ παραδέχθηκε ότι θα είναι περίεργο το συναίσθημα ν’ αντιμετωπίσει την προηγούμενη ομάδα του, ωστόσο το χαρακτήρισε πρόκληση.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι οι Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ είναι μεγάλοι παίκτες (και υπάρχει ως ενδεχόμενο ο ίδιος να έχει ως παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας τον Εμβιλά), δήλωσε αισιόδοξος ότι θα εξουδετερωθούν και το ματς θα το πάρει η δική του ομάδα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις του)


Κλείσιμο



Τα πλάνα του Μαρτινς

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού θα περιμένει σήμερα το πρωί να δει σε τι κατάσταση είναι ο Μπα που έγινε αναγκαστικά αλλαγή στο παιχνίδι με τη Λαμία την περασμένη Κυριακή (07/03) με έντονες ενοχλήσεις στη μέση. Αν είναι καλά ο Αφρικανός αμυντικός θα βρεθεί στο πλευρό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Αν όχι αλλάξουν άρδην τα πλάνα του Μαρτίνς τόσο στη «δομή» της ενδεκάδας του Ολυμπιακού, όσο και στο σύστημα.

Με τον Μπα παρόντα, οι Πειραιώτες αναμένεται να παραταχθούν με 4-3-3: Ο Σα θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, οι Λαλά, Ρέαμπτσιουκ θα πάρουν θέση στα άκρα της άμυνας και ο Μπα θα συνθέσουν μαζί με τον Παπασταθόπουλο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ η τριάδα θα αποτελείται από τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά, ενώ μπροστά ο Φορτούνης που δείχνει να έχει προβάδισμα έναντι του Βαλμπουενά, με τον Μπρούμα θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο στον Ελ Αραμπί, ξεκινώντας από τα άκρα και συγκλίνοντας προς τα μέσα.

Αν δεν παίξει ο Μπα, τότε ο Μαρτίνς θα χρειαστεί να «γυρίσει» στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας τον Εμβιλά, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1, με τους Μπουχαλάκη-Καμαρά δίδυμο στον άξονα, τον Φορτούνη «δεκάρι» πίσω απ’ τον Ελ Αραμπί και τον Βαλμπουενά στο αριστερό άκρο.





Την 21μελή αποστολή του Ολυμπιακού για τον πρώτο αγώνα με την Άρσεναλ συγκροτούν οι: Οι Σα, Καραργύρης, Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Ντράγκερ, Μπα, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Μασούρας, Μπρούμα, Βαλμπουενά, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς, Χασάν και Ελ Αραμπί.




Ο μονόδρομος της Άρσεναλ και τα πλάνα του Αρτέτα

Η ευρωπαϊκή διάκριση είναι μονόδρομος για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, η οποία πέρασε από τη φάση των ομίλων με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά στο πρώτο νοκ-άουτ με την Μπενφίκα δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και πήρε την πρόκριση με 3-2, χάρη σε γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο επέλεξαν ως ουδέτερη έδρα οι Λονδρέζοι, δεδομένου ότι η πορτογαλική ομάδα δεν μπορούσε να ταξιδέψει στη Βρετανία, λόγω περιοριστικών μέτρων.





Στην Premier League οι «κανονιέρηδες» είναι στη 10η θέση και απέχουν 10 βαθμούς από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την Κυριακή φιλοξενούν την Τότεναμ στο Λονδρέζικο ντέρμπι.

«Προφανώς ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχθούμε και να ξεπεράσουμε αυτό που έγινε πέρσι. Ο τρόπος που συνέβη στο τέλος και με την χαμένη ευκαιρία του Ομπαμεγιάνγκ ήταν πραγματικά σκληρός για εμάς. Προφανώς δεν το έχουμε ξεχάσει και θέλουμε να αντιδράσουμε φέτος. Νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από πέρσι», δήλωσε ο 38χρονος Ισπανός τεχνικός των Άγγλων.

Ο Μίκελ Αρτέτα θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει αν μπορει να υπολογίζει στον Σμιθ Ρόου, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις.

Όλα δείχνουν πως θα παρατάξει την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1 στελεχωμένη από τους Λένο - Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Ντ. Λουίς, Τίρνεϊ – Παρτέι, Τσάκα (Θεμπάγιος) – Σάκα, Οντεγκααρντ, Πεπέ (Λακαζέτ) - Ομπαμεγιάνγκ





Προϊστορία

Σήμερα συμπληρώνεται ενας χρόνος και 12 ημέρες από τη μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού στο "Emirates". Σε μία από τις σπουδαιότερες επιτυχίες της ιστορίας τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν, χάρη σε γκολ του Ελ Αραμπί στο 120΄, να νικήσουν 2-1 την Άρσεναλ και να πάρουν την πρόκριση για τους «16» του Europa League, ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-0 του «Γ. Καραϊσκάκης»

Άρσεναλ - Ολυμπιακός (1-2) Highlights - UEFA Europa League - 27/2/2020 | COSMOTE SPORT HD


Ο Ολυμπιακός δεν είχε συναντήσει ποτέ την Άρσεναλ στα ευρωπαϊκά κύπελλα έως την περίοδο 2009-10, αλλά έκτοτε οι δυο τους έχουν γίνει... αχώριστο ζευγάρι, αφού κληρώνονται αντίπαλοι (είτε σε όμιλο, είτε σε νοκ-άουτ) για έκτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια!

Το απίστευτο αυτής υπόθεσης είναι ότι σε 10 παιχνίδια δεν έχει υπάρξει ποτέ ισοπαλία, ενώ οι δύο ομάδες μετράνε από 5 νίκες.

22/9/09 Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-0 (78’ Φαν Πέρσι, 86’ Αρσάβιν) – Όμιλοι Champions League
09/12/2009 Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-0 (47’ Λεονάρντο) - Όμιλοι Champions League
28/9/2011 Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-1 (8’ Τσαμπερλέιν, 20’ Σάντος – 27’ Φουστέρ) - Όμιλοι Champions League
6/12/2011 Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1 (16’ Τζεμπούρ, 36’ Φουστέρ, 89’ Μοδέστο – 57’ Μπεναγιούν) - Όμιλοι Champions League
3/10/2012 Άρσεναλ – Ολυμπιακός 3-1 (42’ Ζερβίνιο, 56’ Ποντόλσκι, 90’ Ράμσεϊ – 45’ Μήτρογλου) - Όμιλοι Champions League
4/12/2012 Ολυμπιακός – Άρσεναλ 2-1 (65’ Μανιάτης, 73’ Μήτρογλου – 38’ Ροζίτσκι) - Όμιλοι Champions League
29/9/2015 Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3 (35’ Γουόλκοτ, 65’ Σάντσες – 33’ Πάρντο, 40’ Οσπίνα (αυτ), 66’ Φιμπόγκασον) - Όμιλοι Champions League
9/12/2015 Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-3 (29’,49’,67’ Ζιρού) - Όμιλοι Champions League
20/2/2020 Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-1 (81’ Λακαζέτ) - Φάση των 32 του Europa League
27/2/2020 Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2 (113’ Ομπαμεγιάνγκ – 53’ Σισέ, 119’ Ελ Αραμπί) – Φάση των 32 του Europa League



Γερμανική «σφυρίχτρα» με κακές αναμνήσεις για τον Ολυμπιακό

Η UEFA όρισε διαιτητή της αναμέτρησης στο Φάληρο τον Γερμανό Ντάνιελ Σίμπερτ.

ΣΙΜΠΕΡΤ


Ο Σίμπερτ ήταν διαιτητής στο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πόρτο για τη φάση των ομίλων του Champions League, όπου οι Δράκοι επικράτησαν με σκορ 2-0. Ο 36χρονος ρέφερι διηύθυνε επίσης στο παρελθόν το ΑΕΚ-Τραμπζονσπόρ 1-3.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γιαν Σάιντελ, Ράφαελ Φόλτιν. Tέταρτος ο Κρίστιαν Ντίνγκερτ, στο VAR θα βρίσκεται ο Μάρκο Φριτς, ενώ AVAR θα είναι ο Σάσα Στέγκεμαν.


Ειδήσεις σήμερα: 

ΕΠΟ: Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο Ζαγοράκης

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Τα «ερυθρόλευκα» κανόνια θέλουν να γράψουν ιστορία!

Μήνυμα Μαρινάκη για τα 96 χρόνια του «δαφνοστεφανωμένου»: Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης