Champions League, Ντόρτμουντ-Σεβίλλη 2-2: Στους «8» οι Βεστφαλοί με σούπερ Χάαλαντ - Δείτε τα γκολ

Champions League, Ντόρτμουντ-Σεβίλλη 2-2: Στους «8» οι Βεστφαλοί με σούπερ Χάαλαντ - Δείτε τα γκολ

Με ακόμα δύο γκολ του Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ τα... χρειάστηκε στο φινάλε με την μαχητική Σεβίλλη (2-2) αλλά, με συνολικό σκορ 5-4, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League

haalandddd
Μια ομάδα μόνος του και... βάλε! Ο επιθετικός – φαινόμενο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ που σημειώνει 2+ γκολ σε τέσσερα σερί ματς του Champions League και οδήγησε τους Βεστφαλούς σε ισοπαλία – θρίλερ 2-2 με την Σεβίλλη, η οποία όμως έδωσε στην ομάδα του Έντι Τέρζιτς την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, με συνολικό σκορ 5-4.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9t64qucndtd-sf)


Οι Σεβιλιάνοι, μετά την ήττα τους με 3-2 στο πρώτο ματς, μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα, ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο «κόλπο» της πρόκρισης, χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Λούκας Οκάμπος.

Η ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγι, όμως, στερούνταν τελικής προσπάθειες και, παρ' ότι είχε την κατοχή της μπάλας και την διάθεση, δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Μάρβιν Χιτς στο πρώτο 45λεπτο.

Οι Βεστφαλοί, από την άλλη, επιτέθηκαν ελάχιστα, αλλά ο Χάαλαντ δεν χρειάζεται παρά... μισή ευκαιρία. Λάθος του Χεσούς Νάβας, αντεπίθεση, γύρισμα του Μάρκο Ρόις και «εκτέλεση» του Μπόνο από τον Νορβηγό (35').

Κλείσιμο
Στο δεύτερο μέρος, η Ντόρτμουντ ξεκίνησε όπως σταμάτησε. Ο Χάαλαντ σκόραρε εκ νέου, αλλά ο Τσουνέιτ Τσακίρ ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Νορβηγού στον Ντιέγκο Κάρλος, για να δείξει πέναλτι (!) του Κουντέ στον επιθετικό – θηρίο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μπόνο.

Η φάση, όμως, δεν είχε τελειώσει εκεί, αφού ο Τούρκος υπέδειξε (ορθά) επανάληψη επειδή ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης δεν είχε τουλάχιστον το ένα του πόδι πάνω στην γραμμή, όταν σούταρε ο Χάαλαντ. Ο Νορβηγός, ο οποίος προκλήθηκε από τον Μπόνο και αντάλλαξε μαζί του... γλυκόλογα και χάδια, το επανέλαβε, σκόραρε (54') και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει στα είκοσι γκολ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, αλλά η Σεβίλλη δεν τα παράτησε ποτέ. Μείωσε με πέναλτι – γκολ του Γιουσέφ Εν – Νεσίρι (69'), ο οποίος ισοφάρισε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ήταν πλέον αργά. Είπαμε, το Champions League δεν ταιριάζει στην Σεβίλλη, σε αντίθεση με το Europa...

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς – Μορέι (90'+5' Μενιέ), Τσαν, Χούμελς, Σουλτς (89' Ζαγκαντού) – Νταχούντ, Ντιλέινι, Μπέλινγκχαμ – Αζάρ (67' Πάσλακ), Ρόις – Χάαλαντ.

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγι): Μπόνο – Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια – Χορδάν (60' Πάπου Γκόμες), Φερνάντο (86' Ράκιτιτς), Όσκαρ (79' Όλιβερ Τόρες) – Σούσο (86' Μουνίρ), Εν – Νεσίρι, Οκάμπος (60' Ντε Γιονγκ).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

«Καυτές» αποκαλύψεις από τη σύζυγο του Εζεκιέλ Γκαράι: Η ερωτική μας ζωή δεν είναι θερμή όπως παλιά


La Liga: Ανατροπή... Ευρώπης στο 88' για την Μπέτις, 3-2 την Αλαβές (βίντεο)

Σάλος με πανό των οπαδών της Παρί Σεν Ζερμέν που αποκαλούν «πόρνη» την Σακίρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης