Χιμένεθ: «Σημαντικός για την ΑΕΚ ο Τάνκοβιτς, δεν πρέπει να δεχόμαστε εύκολα γκολ»

Χιμένεθ: «Σημαντικός για την ΑΕΚ ο Τάνκοβιτς, δεν πρέπει να δεχόμαστε εύκολα γκολ»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε για τη συνεισφορά του Τάνκοβιτς στο επιθετικό κομμάτι και στην αναγκαιότητα να βοηθάει περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι, τονίζοντας πως η Ένωση θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στην άμυνα για να πάρει τη νίκη επί της ΑΕΛ

manolooo2
Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στη NOVA ενόψει της κυριακάτικης εκτός έδρας αναμέτρησης με την ΑΕΛ, τονίζοντας πως το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι δέχεται εύκολα γκολ και πως θα πρέπει να μην υπάρξει η παραμικρή έλλειψη συγκέντρωσης στην αναμέτρηση του Αλκαζάρ. Ο Σεβιγιάνος τεχνικός πρόσθεσε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα που δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις για να δουλέψει με τους παίκτες του και να δει τους τραυματίες σιγά – σιγά να επιστρέφουν στη διάθεσή του, όπως είχατε διαβάσει από χθες στο σχετικό ρεπορτάζ. Επίσης ο Χιμένεθ μίλησε και για τον Τάνκοβιτς, πλέκοντας το εγκώμιο του Σουηδού εξτρέμ για τη συνεισφορά του στην επίθεση, επισημαίνοντας όμως ότι περιμένει από αυτόν περισσότερη βοήθεια στο ανασταλτικό κομμάτι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c98hygec2t35-sf)


Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ στη NOVA:

Για το γεγονός ότι ακολουθεί μια βδομάδα που δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι μετά από δύο πολύ έντονους μήνες. Όλες οι ομάδες είχαν προβλήματα τραυματισμών. Εμείς μετά από ένα καλό σερί με θετικά αποτελέσματα δεν τα περάσαμε καλά γιατί υπήρχαν τραυματισμοί στην άμυνα και στο κέντρο. Η φετινή σεζόν είναι δύσκολη για όλον τον κόσμο. Φυσικά είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα έχω περισσότερο χρόνο. Θα δουλέψουμε παραπάνω, αλλά περιμένουμε να επιστρέψουν και οι παίκτες που είναι εκτός».

Για το αν στην καριέρα του είχε να αντιμετωπίσει ξανά τόσους συνεχόμενους αγώνες: «Όταν είναι υποχρεωτικό σε σχέση με την πανδημία δεν είχα ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι αλήθεια πως στα χρόνια που έπαιζα σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη και Εθνική, αλλά στη Σεβίλλη υπήρχαν δύο παίκτες για να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Ποτέ όμως το πρόγραμμα δεν ήταν τόσο έντονο. Το πολύ για ένα μήνα ήταν, αλλά το φετινό πρόγραμμα έχει τρελάνει όλον τον κόσμο. Οι μόνες ομάδες που δεν έχουν πρόβλημα είναι αυτές που έχουν δύο παίκτες υψηλού επιπέδου σε κάθε θέση σε περίπτωση που υπάρξουν τραυματισμοί. Πρέπει οι ομάδες να προχωρούν μπροστά. Προσπαθούν για το καλύτερο με βάση τα δεδομένα».

Για το τι τον προβληματίζει περισσότερο σε σχέση με τα τελευταία ματς της ΑΕΚ: «Έχουμε αρχίσει να παίζουμε καλύτερα, βγαίνουν κάποια θετικά πράγματα που ζητάω από τους παίκτες. Ωστόσο έχουμε το ίδιο πρόβλημα που βρήκα όταν ήρθα. Δεχόμαστε γκολ πολύ εύκολα. Στα πρώτα ματς που ήρθαμε καταφέραμε να κάνουμε μια άμυνα που δεν δεχόταν γκολ, όμως μετά υπήρχε έλλειψη παικτών και αρχίσαμε να δεχόμαστε γκολ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά, να δείξουμε ότι αξίζουμε ότι είμαστε στην ΑΕΚ, να σκοράρουμε γκολ και να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι».

Για την αίσθηση που του άφησαν τα 11 λεπτά με τον Βόλο και τα τέσσερα γκολ: «Μου θύμισε την ΑΕΚ που εγώ είμαι συνηθισμένος να βλέπω».

Για το ματς με την ΑΕΛ: «Δεν θα είναι εύκολο. Οι κλιματολογικές συνθήκες δεν θα βοηθήσουν για να υπάρχει θέαμα. Επίσης δεν ξέρουμε τι ομάδα θα κατεβάσει η ΑΕΛ γιατί έχουν κάνει πολλές μεταγραφές. Το καλύτερο από όλα είναι να μπούμε όπως πρέπει χωρίς δικαιολογίες».

Για το αν το απρόβλεπτο στοιχείο της ΑΕΛ αποτελεί πρόβλημα για την ΑΕΚ για να διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου: «Δεν γνωρίζουμε πολλούς παίκτες και τη μεθοδολογία αλλά πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι γιατί η παραμικρή έλλειψη συγκέντρωσης μπορεί να μας βλάψει».

Για την εικόνα που του έχει αφήσει ο Τάνκοβιτς και αυτά που έχει προσφέρει: «Φυσικά και βοηθάει επιθετικά πολύ την ομάδα. Είναι ένας παίκτης που βλέπει το γκολ. Όπως όλοι οι παίκτες, πρέπει να συμμετέχουν και στο επιθετικό και στο αμυντικό κομμάτι. Θα ήθελα να διατηρήσει τα επιθετικά στοιχεία και να βοηθάει και στην άμυνα. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας».

Για τους παίκτες που υπολογίζει με την ΑΕΛ λόγω και των τραυματισμών: «Σάκχοφ, Γαλανόπουλος και Σβάρνας είναι σίγουρα έξω. Έπειτα είναι τρεις παίκτες με προβλήματα. Αλλά αυτό που λέω είναι ότι ένας παίκτης όχι μόνο πρέπει να επιστρέψει αλλά να είναι και ανταγωνιστικός απέναντι στον αντίπαλο. Αυτά θα τα κρατήσω όμως για μένα».

Για την επιστροφή του Μπακάκη: «Είναι σημαντικό όταν επιστρέφει ένας παίκτης να τον έχει στη διάθεσή σου αλλά είναι σημαντικό να τον έχεις στο 100%. Υπάρχουν φορές που τους χρησιμοποιούμε αλλά δεν είναι στο 100%, όμως είναι σημαντικό που επιστρέφουν. Αυτό μπορεί να μας βλάψει. Δηλαδή όταν ένας παίκτης είναι επείγον να επιστρέψει, τότε μπορεί να μας βλάψει γιατί δεν είναι στο 100% για να τον χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σε καραντίνα ο Τάκης Θεοδωρικάκος - Βρέθηκε θετική η κόρη του στον κορωνοϊό

Μπράντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί κάντε στην άκρη: Αυτοί είναι οι καινούργιοι «κύριος και κυρία Σμιθ»

Γραφείο Σερίφη προτείνει: Καταδώστε τους... πρώην σας για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης