Ανιψιός Μαραντόνα: «Ο θείος μου δεν ήθελε να ζήσει άλλο»

Ανιψιός Μαραντόνα: «Ο θείος μου δεν ήθελε να ζήσει άλλο»

Την ώρα που η εισαγγελική έρευνα για τυχόν ιατρική αμέλεια που οδήγησε στο θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο ανιψιός του Αργεντινού άσου σε τηλεοπτική σου συνέντευξη μίλησε για το πως έζησε τις τελευταίες ώρες του

Esposito2
Τα ΜΜΕ στην Αργεντινή και σήμερα συνεχίζουν τις αποκαλύψεις που αφορούν τυχόν ευθύνες του νευροχειρούργου Λεοπόλδο Λούκε και της ψυχιάτρουτ Αγουστίνα Κοσάτσοφ για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά την ίδια ώρα ο Τζόνι Εσπόσιτο ανιψιού του «Πίμπο Ντ' Όρο» δίνει μια άλλη διάσταση στην όλη υπόθεση.

Ο Εσπόσιτο, γιος της Μαρία Ρόσα Μαραντόνα (μία εκ των αδερφών του Ντιέγκο) ήταν ο αγαπημένος του ανιψιός και έμενε μαζί του στο σπίτι που είχε νοικάσει από τη στιγμή που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Στις 24 Νοεμβρίου ήταν καλά στην υγεία του, αλλά δεν ήθελε να ζήσει άλλο! Δεν επέτρεπε στον εαυτό του να τον βοηθήσουν. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί πλέον αυτός που πάλευε από μικρός δεν είχε πλέον το κουράγιο για μία ακόμη μάχη. Ίσως γιατί πλέον δεν μπορούσε να κλωτσήσει τη μπάλα», είπε ο Εσπόσιτο στην εκπομπή Vino para Vos του τηλεοπτικού σταθμού KZO.

VINO PARA VOS | MANO A MANO CON JOHNNY, EL SOBRINO DE DIEGO MARADONA


Κλείσιμο
Αυτή η εκτίμηση έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη δήλωση που είχε κάνει ο Γκιγιέρμο Κόπολα, ατζέντης του Μαραντόνα την εξαετία 1985-1991 κι ο οποίος σε συνέντευξη του είχε τονίσει πως «Ο Ντιέγκο... παραιτήθηκε», αλλά και η γυναίκα που του μαγείρευε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, Ρομίνα Μιλάγκρος Ροντρίγκεζ η οποία είπε ως «είχε κουραστεί και μου είχε πει... αρκετά ως εδώ».

Συνεχίζοντας ο ανιψιός του Μαραντόνα αποκάλυψε ότι την παραμονή του θανάτου του «κάναμε ότι συνηθίζαμε να κάνουμε κάθε μέρα. Είδαμε τηλεόραση κυρίως ποδοσφαιρικούς αγώνες, αστειευτήκαμε και τίποτα άλλο. Ένιωθα ότι δεν είχε όρεξη για τίποτα περισσότερο. Ούτε για την καθιερωμένη ολιγόλεπτη βόλτα έξω στην αυλή».

Ο Εσπόσιτο πολλές φορές διέκοψε την εξιστόρηση των γεγονότων καθώς βούρκωνε ωστόσο όπως είπε λίγο αργότερα: «προσπάθησα να του μιλήσω και να τον... τισγκλήσω να ανέβει λίγο, αλλά τότε μου απάντησε: Έχω ζήσει ήδη 60 χρόνια, έχω στερηθεί πολλά πράγματα και δεν θέλω να συνεχίσω έτσι'. Δεν κατάλαβα ότι το εννοούσε κυριολεκτικά κι αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία βραδιά της ζωής του, τότε θα κοιμόμουν δίπλα του».

«Στις 23:00 τον καληνύχτισα και ανέβηκα στο δωμάτιο μου. Ο Ντιέγκο έμενε στο ισόγειο για να μην κουράζετε ανεβοκατεβαίνοντας τα σκαλιά. Πριν φύγω ήταν εκεί ο γιατρός που του πήρε το σφυγμό κι όλα ήταν καλά. Είχαμε φάει, ήταν ξεκούραστος... Όταν ξύπνησα, λίγο αργότερα είδα τους γιατρούς να μπαίνουν στο δωμάτιο του και κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν μπήκα στο δωμάτιο του ήταν ήδη νεκρός».

Από κει και πέρα μίλησε για τον χαρακτήρα του θείου του, τονίζοντας ότι αν και απολάμβανε την αγάπη του κόσμου, τους τελευταίους μήνες του είχε εκμυστηρευθεί ότι ήθελε να ζήσει έστω για λίγο ως Ντιέγκο κι όχι υπό το βάρος του Μαραντόνα, θέλοντας να μπορεί να βγει μία βόλτα χωρίς να τον αναγνωρίζουν, ενώ επιβεβαίωσε ότι του είχε κοστίσει υπερβολικά ο θάνατος των γονιών του τους οποίους αγαπούσε παθολογικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μέριλιν Μάνσον: Εκτός από την Έβαν Ρέιτσελ Γουντ τον κατηγορούν ακόμα 4 γυναίκες για άγρια κακοποίηση!

Έβρος: Νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του άτυχου πυροσβέστη

Ακόμη και τα παιδιά μπορεί να έχουν συμπτώματα κορωνοϊού για πολύ καιρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης