Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 2-2: Θρίλερ στο φινάλε - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 2-2: Θρίλερ στο φινάλε - Δείτε τα γκολ

Τρομερό ματς στους Ζωσιμάδες για την 13η αγωνιστική της Super Leaague 1 - Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 23', ο Αστέρας απάντησε γρήγορα (34') κι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 53' - Η ομάδα της Τρίπολης άγγιξε τη νίκη με το γκολ του Φερνάντεθ στο 84', ωστόσο στο 86' ο Κρισμάν έφερε και πάλι το ματς στα ίσια...

5209685
Ματς με πολλές συγκινήσεις και όμορφο θέαμα ήταν το σημερινό των «Ζωσιμάδων», όπου ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Αστέρα Τρίπολης, αν και η πιο ακριβής διατύπωση είναι ίσως πως μπορεί να αισθάνεται πως κέρδισε έναν αγώνα που δεν είχε νικητή! Και αυτό γιατί δεν ηττήθηκε παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο και στο 84' βρέθηκε πίσω στο σκορ! Για αυτό άλλωστε στο φινάλε έβλεπε κάποιος χαμογελαστά πρόσωπα στους γηπεδούχους και σκυθρωπά, κάπως, στους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Οικονομόπουλο, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κάστρο, Ντομίνγκεθ στον άξονα, τους Νάουμετς, Ελευθεριάδη στα άκρα και τους Παμλίδη, Κριζμάν επιθετικό δίδυμο.

Οι φιλοξενούμενοι με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Καστάνο, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας στον άξονα, τους Σίτο, Κρέσπι στα άκρα και τον Ριέρα πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες.


ΠΙΟ ΟΡΕΞΑΤΟΣ Ο ΠΑΣ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ
Κλείσιμο
Σέντρα στο ματς και από τα πρώτα λεπτά πήραμε το... μήνυμα πως θα δούμε ένα όμορφο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έδειξαν ένα «κλικ» πιο ορεξάτοι, κρατούσαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, είχαν δραστήριο τον Ελευθεριάδη και 1-2 φορές έφτασαν με αξιώσεις στο καρέ των φιλοξενουμένων. Οι οποίοι όμως ήταν εκείνοι που απώλεσαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 17' βγήκαν στο τρανζίσιον, ο Σίτο «έκοψε» την κατάλληλη στιγμή για τον Ριέρα που «εκτέλεσε» με τη μία, όμως η μπάλα κόντραρε, άλλαξε ελάχιστα πορεία και αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Κρατήστε το δεδομένο πως οι Αρκάδες ανέβασαν τότε σε αντεπίθεση 5 παίκτες μέσα και γύρω από τα καρέ του ΠΑΣ, γιατί θα μας... χρησιμεύσει λίγο αργότερα.

Ο «ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» ΑΠΛΩΣΕ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔ ΤΟΥ ΚΑΙ 1-0
Ωστοσο ο «Αγιαξ της Ηπείρου» πατούσε καλύτερα και στο 20' «φλέρταρε» με το γκολ ύστερα από ενέργεια του κορυφαίου του Ελευθεριάδη, που μπήκε στα αντίπαλα καρέ, «έψαξε» τον Κρίζμαν που άφησε την μπάλα να περάσει και τελικά κατέληξε λίγο έξω από την εστία του Παπαδόπουλου. Τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 23', όταν και άπλωσαν ωραία το παιχνίδι τους με buld up από το δικό τους μισό, στην ανάπτυξη «συμμετείχαν» κατά σειρά οι Σιόντης, Ελευθεριάδης, Κριζμάν, Πίρσμαν, ο τελευταίος με παράλληλη βρήκε τον Παμλίδη στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7yl4fyxo09d-sf)


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΘΕΤΗ ΤΟΥ ΡΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 1-1
Ομως η «απάντηση» των Αρκάδων ήταν άμεση και ήρθε στο 33'. Ο Μπαράλες πήρε την πρώτη μπάλα με το κεφάλι υπό πίεση, αποδεικνύοντας ξανά πως είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην κατηγορία με την μπάλα στον αέρα, και βρήκε τον Ριέρα έξω από τα αντίπαλα καρέ. Ο Ισπανός με γρήγορη σκέψη και εξαιρετική εκτέλεση έπαιξε κάθετα για τον Μουνάφο που είχε «ακολουθήσει» τη φάση (όπως και στο 17' έτσι και τότε οι Αρκάδες ανέβασαν άμεσα παίκτες) και με προβολή πρόλαβε τον Χουτεσιώτη και «έγραψε» το 1-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7yl9i7t0pbd-sf)


Μέχρι την ανάπαυλα οι δύο ομάδες, κυρίως ο ΠΑΣ, θέλησαν να φανούν «επικίνδυνες» σε στατικές φάσεις ή σέντρες, όμως δεν έκαναν «καθαρή» ευκαιρία και η λήξη του πρώτου ημιχρόνου τις βρήκε ισόπαλες.


Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥ ΣΙΟΝΤΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Η έναρξη του δεύτερου μισού βρήκε τον ΠΑΣ διατεθειμένο να δώσει ύψος στην ενδεκάδα του, αλλά και να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Ετσι με την είσοδο του Λεό αντί του Νάουμετς, διατήρησε μεν το 4-4-2, αλλά ο πρώτος πέρασε φορ και ο Παμλίδης στα άκρα. Οτι όμως και αν είχαν κατά νου οι δύο προπονητές, «ανατράπηκε» στο 53'. Τότε αποβλήθηκε ο Σιόντης με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα επί του Σίτο και οι Αρκάδες απέκτησαν αριθμητική υπεροχή. Πλέον οι φιλοξενούμενοι πήραν τα «ηνία» της αναμέτρησης και μέτρα στο γήπεδο, απέναντι όμως σε μία ομάδα που το «έψαχνε».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ym0fysc2hd-sf)


Ο ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟ «ΦΟΒΗΘΗΚΕ» ΚΑΙ 4-3-2, ΟΜΩΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΗΝΙΑ
Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» αμέσως «γύρισε» σε 4-4-1 και από το 63' σε 4-3-2 χωρίς ακραίους, καθώς αντικαταστάθηκαν οι Ελευθεριάδης, Παμλίδης. Με την είσοδο του Παντελάκη ο Κάργας πέρασε στο «6», οι γηπεδούχοι «φόρτωσαν» τον άξονά τους, ενώ μπροστά έμειναν οι Λεό (κυρίως) και Κριζμάν, αναζητώντας προφανώς την κόντρα επίθεση.

Την ίδια στιγμή το ματς παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό των γηπεδούχων, καθώς ο Αστέρας πήρε σε πολύ μεγάλο βαθμό την κατοχή. Επαιζε κυρίως από τα άκρα αλλά μέχρι το 74' απείλησε ουσιαστικά μόνο μία φορά και αυτή από τον άξονα, σε ωραία ατομική ενέργεια αλλά κακό τελείωμα του Ριέρα στο 65'. Μάλιστα και ο ΠΑΣ είχε τις δικές του «στιγμές», όπως με το σουτ του Λάσου.


ΩΡΑΙΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΙΣ ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ
Τότε έγινε ακόμη πιο επιθετικός, αφού ο Λουίς Φερνάντεθ που πέρασε στο γήπεδο πίσω από τον Μπαράλες είναι περισσότερο φορ παρά δημιουργικός μέσος. Παράλληλα «φρέσκαρε» και τα άκρα του με τον Τιλίκα και έτσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οπου οι φιλοξενούμενοι για ένα διάστημα 3-4 λεπτών έγιναν πάρα πολύ πιεστικοί και για πρώτη φορά μετά την αποβολή του Σιόντη τους «βγήκαν» οι συνδυασμοί από τα άκρα. Ο Μπαράλες στο 82' απώλεσε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν και αστόχησε από κοντά ύστερα από «γύρισμα» του Κώτσιρα και τελικά βρήκαν δίχτυα στο 84' με τον Λουίς Φερνάντεθ. Ο οποίος κινήθηκε έξυπνα στον χώρο, πάτησε στα αντίπαλα καρέ και σκόραρε με πολύ όμορφο/δυνατό τελείωμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ymqicvszoh-sf)


Ο ΚΡΙΖΜΑΝ «ΤΡΥΠΩΣΕ» ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ 2-2
Πλέον όλα έδειχναν πως η «μπίλια» θα... κάτσει στον Αστέρα, αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν ακόμη «πει» την τελευταία τους λέξη. Μόλις 2 λεπτά μετά (86') έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης, όταν η άμυνα των φιλοξενουμένων δεν απομάκρυνε σε στατική μπάλα του Σάλιακα και ο Κρίζμαν που είχε «τρυπώσει» στην περιοχή, «έγραψε» με κοντινό, δυνατό σουτ το μετέπειτα τελικό 2-2. Μέχρι το φινάλε ο ΠΑΣ έβαλε στο λεξιλόγιό του τον όρο «διαχείριση», έπαιξε 4-4-1 καθώς ο Λεό βοηθούσε πια στο ανασταλτικό σκέλος και το σκορ δεν άλλαξε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ymvk8q5ksx-sf)


MVP: Το ματς ήταν πολύ όμορφο και υπήρξαν πάρα πολλοί παίκτες που διακρίθηκαν. Αλλά για τους λάτρεις της μπάλας «μένει» η κάθετη του Ριέρα στον Μουνάφο, στη φάση που σκόραρε ο Αργεντινός. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ενήργησε εξαιρετικά και για αυτό «ξεχώρισε» ένα κλικ. Παράλληλα είχε δοκάρι και ακόμη μία καλή στιγμή στο 65' που «έφτιαξε» ο ίδιος, αλλά αυτή η... κάθετή του...

Στο ύψος του: Ολος ο ΠΑΣ ήταν καλός. Για να μην χάσεις ματς που παίζεις ένα ημίχρονο σχεδόν με παίκτη παραπάνω, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Ξεχώρισαν ένα «κλικ» οι Ελευθεριάδης, Χουτεσιώτης, Παμλίδης, αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν παίκτη που να υστέρησε. Από τον Αστέρα πάρα πολλές βοήθειες έδωσε ερχόμενος από τον πάγκο ο Λουίς Φερνάντεθ που μάλιστα σκόραρε, ενώ οι Μουνάφο, Βαλιέντε έβγαλαν ενέργεια στον άξονα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κρέσπι. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν βοήθησε τον Αστέρα και δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ, ούτε όταν οι Αρκάδες έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, Μόνο μία φορά απείλησε ουσιαστικά, όταν στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου αστόχησε εξ΄ επαφής, σε μία φάση πάντως που έδειχνε να είναι εκτεθειμένος.

Η «γκάφα»: Κακά τα ψέματα την έκανε η άμυνα του Αστέρα στη φάση του 86΄, όπου ισοφάρισε ο Κριζμάν. Οπως λέγεται συχνά δεν «δάγκωσε» την μπάλα και την άφησε «ζωντανή» μέσα στην περιοχή του.

Το «στραγάλι»: Ο Ευαγγέλου απέβαλε σε ροή αγώνα με απευθείας κόκκινη τον Σιόντη για μαρκάρισμα επί του Σίτο και το VAR «συμφώνησε».

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΠΑΣ πήρε έναν «παλικαρίσιο» βαθμό, κόντρα σε μία ομάδα που δεν τον «έπνιξε» όταν είχε αριθμητικό πλεονέκτημα. Με εξαίρεση ένα μικρό χρονικό διάστημα από το 80' μέχρι το 85', οι Αρκάδες είχαν μεν παίκτη παραπάνω, αλλά αυτό μετουσιώνονταν σε μία «φλύαρη» υπεροχή. Οπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, ήταν θετικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους και αρνητικό για τους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι «έχασαν» 2 πολύτιμους βαθμούς στη «μάχη» των play off.


Ειδήσεις σήμερα:


Μεγάλη μονομαχία Τζόσουα - Φιούρι: Έρχεται αρχές καλοκαιριού, άγνωστη η χώρα διεξαγωγής

Τα... έχωσε στον Σουάρες ο Ντιέγκο Κόστα: «Τώρα ο μα...κας τα βάζει δύο-δύο» (βίντεο)

Αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς ο Λιούις Χάμιλτον, δεύτερος ο Χέντερσον της Λίβερπουλ

Melodie Penalver: Ο τελευταίος... «πειρασμός» του Νεϊμάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης