Champions League: Στους «16» η Αταλάντα - Πρωτιά για Παρί και Λίβερπουλ - Δείτε τα γκολ

Champions League: Στους «16» η Αταλάντα - Πρωτιά για Παρί και Λίβερπουλ - Δείτε τα γκολ

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ιστορία της στους 16 του Champions League  η Αταλάντα -  Στο Europa League ο Άγιαξ - Η Παρί Σεν Ζερμέν τελικά επικράτησε 5-1 της Μπασακσεχίρ και προκρίθηκε ως πρώτη από τον όγδοο όμιλο

netherland_ajax
Η Αταλάντα νίκησε 1-0 τον Άγιαξ στον Άμστερνταμ και προκρίθηκε στους 16 του Champions League. Πρώτη στον 4ο όμιλο η Λίβερπουλ, 1-1 με τη Μίντιλαντ.

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων η Παρί Σεν Ζερμέν, επικρατώντας 5-1 της Μπασακσεχίρ.

Άγιαξ – Αταλάντα 0-1: Σφραγίδα πρόκρισης με διπλό στο Άμστερνταμ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7oj0xe29nax-sf)


Δεύτερη (διαδοχική και συνολικά) συμμετοχή στο Champions League, ισάριθμη πρόκριση στους «16» για την Αταλάντα, η οποία απέδειξε ότι ξέρει να παίζει και συντηρητικά, παίρνοντας τη νίκη στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ (1-0) και το εισιτήριο για τα νοκ άουτ, ως δεύτερη του τέταρτου ομίλου πίσω από την Λίβερπουλ.

Κλειστό, όπως αναμενόταν, το ματς, με την συνήθως φουλ επιθετική Αταλάντα να κάνει μόλις ένα σουτ σε όλο το πρώτο ημίχρονο (!), έστω και αν σε αυτή την φάση άγγιξε το γκολ, με τον Μάρτιν ντε Ρουν, από πολύ καλή θέση, να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ (20').

Ο Αίαντας, ο οποίος επίσης προφύλαξε αρκετά τα νώτα του, απάντησε λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, με κεφαλιά του 18χρονου, πρωτοεμφανιζόμενου στο Champions League Μπράιαν Μπρόμπεϊ, στην οποία ο Πιερλουίτζι Γκολίνι δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα (45'+3').

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο ανοιχτό, με τον Άγιαξ να παίρνει ρίσκα και την Αταλάντα να πλησιάζει με περισσότερες προϋποθέσεις στην εστία του Αντρέ Ονανά. Η προσπάθεια των γηπεδούχων δέχθηκε σημαντικότατο πλήγμα με την αποβολή του Ράιαν Γκράβενμπερχ (79'), με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα στον Γκόμες, σε διεκδίκηση.

Έξι λεπτά αργότερα ο Λουίς Μουριέλ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία, έφυγε στην κόντρα, ξεπέρασε τον Ονανά και σε κενή εστία πέτυχε το γκολ που σφράγισε την πρόκριση της απίθανης ομάδας του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, στέλνοντας τον Άγιαξ στους «32» του Europa League.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά – Μαζραουΐ, Σουρς, Μαρτίνες (90'+2' λ. τρ. Τίμπερ / 90'+6' λ. τρ. Άλβαρες), Ταλιαφίκο (64' Χούντελααρ) – Κλάασεν, Λάμπιαντ (64' Εκέλενκαμπ), Γκράβενμπερχ – Άντονι, Μπρόμπεϊ (46' Πρόμες), Τάντιτς.

Αταλάντα (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι – Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι – Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόσενς (79' Παλομίνο) – Πεσίνα – Γκόμες, Σαπάτα (79' Μουριέλ).

Μίντιλαντ - Λίβερπουλ 1-1: Ο ιστορικός Σαλάχ επισκίασε την απώλεια

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7oj0xeljem1-sf)


Με βάση την εξασφαλισμένη πρόκριση-πρωτιά, το ματς με τη Μίντιλαντ ήταν η ιδανική ευκαιρία για τον Γιούργκεν Κλοπ να κάνει το επιβεβλημένο rotation και να δώσει ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ανάμεσα στα «δεύτερα» της Λίβερπουλ, ο Μο Σαλάχ ήταν ένας από τους στυλοβάτες που ξεκίνησαν βασικοί και δεν του πήρε ούτε ένα λεπτό για να καθορίσει την αναμέτρηση. Όχι ως προς το αποτέλεσμα, το οποίο θα θυμάται πολύ περισσότερο η ομάδα από τη Δανία (1-1), αλλά ως προς την ιστορική του σημασία. Με το 22ο γκολ του στην Ευρώπη, το οποίο ήρθε μόλις στα 55’’, ο Αιγύπτιος σταρ έγινε τόσο ο κορυφαίος σκόρερ των Reds στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον Στίβεν Τζέραρντ, αλλά και ο ταχύτερος στην ιστορία τους στο Champions League.

Η παρουσία του Κώστα Τσιμίκα στο βασικό σχήμα για 2η φορά μετά το ματς με την Αταλάντα κύλησε θετικά σε γενικές γραμμές, με τον Έλληνα μπακ να αποδίδει σταθερά στα αμυντικά καθήκοντα, αλλά και κάπως φιλόδοξα στο επιθετικό τρίτο. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 61’, όταν και μετά από έγκαιρη παρέμβαση στον Κάμπα, χτύπησε στο πόδι κι αποχώρησε τραυματίας, με το μέγεθος του προβλήματος ακόμη να μην είναι ξεκάθαρο.

Στιγμές αργότερα, ο Σολτς ευστόχησε σε αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, Ντρέιερ και Μιναμίνο είχαν ακυρωθέν γκολ για αμφότερες στη συνέχεια και οι πρωταθλητές Αγγλίας ολοκλήρωσαν τον όμιλο με ακόμη έναν βαθμό στο σακούλι τους.

Στα αξιοσημείωτα, ο 18χρονος Μπίλι Κουμετιό, ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης της Λίβερπουλ στην ιστορία του Champions League.

Μίντιλαντ (Μπράιαν Πρίσκε): Χάνσεν, Κουλς, Σβιατσένκο, Σολτς, Παουλίνιο, Καχούστε, Ονιέκα (63’ Ίσακσεν), Ντρέιερ, (76’ Σίστο) Εβάντερ (90’ Μάντσεν), Καμπά (90’ Πφάιφερ), Μάμπιλ (63’ Άντερσον)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γουίλιαμς, Φαμπίνιο (46’ Κουμετιό), Τσιμίκας (61’ Ρόμπερτσον), Κλάρκσον, Κεϊτά (62’ Χέντερσον), Μιναμίνο, Σαλάχ, Ζότα (87’ Μανέ), Οριγκί (71’ Φιρμίνο)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Άγιαξ – Αταλάντα 0-1
Μίντιλαντ – Λίβερπουλ 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 13 (10-3)
2. ΑΤΑΛΑΝΤΑ 11 (10-8)
----------------------------------
3. Άγιαξ 7 (7-7)
----------------------------------
4. Μίντιλαντ 2 (4-13)


Παρί – Μπασακσεχίρ 5-1: Η 1η θέση άργησε μία μέρα...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7oifn5r8y9t-sf)


Η Παρί έπρεπε να περιμένει μία μέρα. Ηταν όμως δεδομένο ότι η 1η θέση στον 8ο όμιλο θα γινόταν δική της. Το βράδυ της Τρίτης συνέβη κάτι τρομερά αρνητικό για το παιχνίδι, αλλά και για την υστεροφημία της UEFA, με τον τέταρτο διαιτητή να αποκαλεί “νέγρο” τον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιερ Ουεμπό και το παιχνίδι να αναβάλλεται για την Τετάρτη και να ξεκινάει από το 18'. Με την έναρξή του όμως, τρία λεπτά αργότερα, οι Παριζιάνοι άρχισαν να σκοράρουν και σταμάτησαν στο 5-1, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στους ισχυρούς της κλήρωσης των “16” του Champions League.

Ο Νεϊμάρ, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά βράδια του στον θεσμό, σημείωσε ένα χορταστικό χατ τρικ με υπέροχα τελειώματα. Ο Βραζιλιάνος άρχισε να μετράει στο 21', ξεκινώντας με ποδιά και τρομερό curler στο απέναντι παράθυρο. Το 2-0 (37') ήταν πιο απλό σε εκτέλεση, όχι όμως και το τρίτο δικό του (50'), όπου έκανε επέλαση, έπαιξε το 1-2 με τον Ντι Μαρία και το έστειλε συστημένο από το ημικύκλιο.

Ενδιάμεσα (42'), ο Μπαπέ από την άσπρη βούλα έγινε ο νεότερος (21 ετών, 355 ημερών) στον θεσμό που φτάνει τα 20 γκολ, ενώ πρόσθεσε ακόμα ένα στο 62'. Ο Τοπάλ (57') είχε μειώσει σε 4-1 για τους αδιάφορους Τούρκους που τερμάτισαν τελευταίοι.

Παρί (Τόμας Τούχελ): Κέιλορ Νάβας, Μαρκίνιος (67' Κέρερ), Ντανίλο, Κιμπεμπέ (90' Ντιαλό), Φλορέντσι (80' Πεμπελέ), Μπάκερ, Βεράτι (80' Γκουέγ), Ραφίνια (46' Ντι Μαρία), Παρέδες, Νεϊμάρ, Μπαπέ

Μπασακσεχίρ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνόκ, Καλντιρίμ (68' Μπολινγκολί-Μπομπό), Ράφαελ (68' Τζουλιάνο), Ποντσκ, Τοπάλ, Τεκντεμίρ (89' Τσαντλί), Τουρούτς, Οζκάν, Καχβετσί, Γκούλμπραντσεν (80' Κάπλαν), Κριβελί (68' Μπα).

Αποτελέσματα
Παρί – Μπασακσεχίρ 5-1
Λειψία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

Τελική βαθμολογία
1. Παρί 12 (13-6)
2. Λειψία 12 (11-12)
3. Μαν. Γιουνάιτεντ 9 (15-10)
4. Μπασακσεχίρ 3 (7-18)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Champions League: Έρευνα της UEFA για ρατσιστική επίθεση στο Παρί-Μπασακσεχίρ

Τζον Μπαρνς: «Δεν είναι ρατσιστικό να πεις κάποιον μαύρο»

Σεμπάστιαν Κολτσέσκου: Ο ψυχολογικά ασταθής Ρουμάνος διαιτητής και το μοιραίο για την καριέρα του «negrou»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης