Champions League: Ήττα-σοκ για Γιουνάιτεντ - Βήμα πρόκρισης η Λάτσιο - Δείτε τα γκολ

Champions League: Ήττα-σοκ για Γιουνάιτεντ - Βήμα πρόκρισης η Λάτσιο - Δείτε τα γκολ

Η Μπασάκσεχιρ πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στη διοργάνωσης με το 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στο άλλο ματς η Λάτσιο των πολλών προβλημάτων, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ζενίτ στην Ρωσία για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου του  Champions League

bashak
Για δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό παιχνίδι, η Λάτσιο έπαιξε με πολλές απουσίες λόγω κορωνοϊού, αλλά και πάλι κατάφερε να αποφύγει την ήττα στον έκτο όμιλο του Champions League, αυτή την φορά στην Αγία Πετρούπολη με αντίπαλο την Ζενίτ. Στο άλλο ματς οι «λατσιάλι» των πολλών απουσιών και κυρίως του αρχισκόρερ τους, Τσίρο Ιμόμπιλε, ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Ζενίτ και έφτασαν στους πέντε βαθμούς, αφήνοντας τους ρώσους στον έναν. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, αλλά ήταν φλύαροι με αποτέλεσμα να μην «κλειδώσουν» την νίκη και οι ιταλοί στο τελευταίο δεκάλεπτο να πάρουν τον βαθμό

6ος όμιλος

Ζενίτ – Λάτσιο 1-1: Αλύγιστη και στην Αγία Πετρούπολη



Σκληρή σαν ατσάλι! Μετά το 1-1 με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, η Λάτσιο έμεινε όρθια και στην Αγία Πετρούπολη με αντίπαλο την Ζενίτ (1-1), ξεπερνώντας τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε εκ νέου λόγω κορονοϊού.

Κλείσιμο
Κακό ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο και χωρίς ρυθμό, το οποίο δεν συνάδει με την εικόνα στις εξέδρες όπου, για άλλη μια φορά σε ρωσικό γήπεδο, η παρουσία του κόσμου ήταν μια παρηγοριά εν μέσω της πανδημίας.

Οι παίκτες του Σεργκέι Σέμακ, αφού ξεπέρασαν ένα πρώτο 20λεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν (ανεπιτυχώς) να απειλήσουν την εστία του Μιχαΐλ Κερζάκοβ, ανέβασαν στροφές και ευτύχησαν να προηγηθούν με ένα εξαιρετικό γκολ.

Βιάτσεσλαβ Καραβάεβ και Αρτέμ Τζιούμπα συνδυάστηκαν με κεφαλιές και ο αρχηγός της Ζενίτ σέρβιρε την μπάλα στον Αλεκσάντερ Ερόκιν ο οποίος, χωρίς να αφήσει να πέσει η μπάλα κάτω, «εκτέλεσε» τον Πέπε Ρέινα (32').

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σιμόνε Ιντσάγκι έριξε στο ματς Αντρέας Περέιρα και Φελίπε Καϊσέδο ψάχνοντας την ισοφάριση, με τον επιθετικό από το Εκουαδόρ να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά (75'), αφού νωρίτερα ο Αντρέι Μοστοβόι είχε αγγίξει το 2-0, με το πλασέ του να φεύγει ελάχιστα άουτ (62').

Ο Καϊσέδο, ο οποίος την Κυριακή (01/11) ολοκλήρωσε την απίθανη ανατροπή κόντρα στην Τορίνο για το πρωτάθλημα, έβαλε και πάλι την σφραγίδα του, αφού με εξαιρετικό πλασέ ύστερα από συρτή σέντρα του Φραντσέσκο Ατσέρμπι (82'), κράτησε όρθιους τους Λατσιάλι, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι μετά από τρία παιχνίδια (δύο ισοπαλίες – μια νίκη).

Η Ζενίτ, στην οποία ακυρώθηκε ορθά γκολ στις καθυστερήσεις του Μοστοβόι για οφσάιντ του Τζιούμπα, πήρε τον πρώτο της βαθμό, αλλά βεβαίως δεν είναι ευχαριστημένη, αφού παραμένει στην τελευταία θέση και βλέπει τους αντιπάλους της να απομακρύνονται.

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κερζάκοβ – Καραβάεβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Ντάγκλας Σάντος, Ζιρκόβ (79' Κρούγκοβοϊ) – Ερόκιν (61' Μοστοβόι), Μπάριος, Οζντόεβ (90'+1' Σουτόρμιν), Κουζιάεβ (90'+1' Βέντελ) – Τζιούμπα.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ρέινα – Πάτρικ, Χουντ, Ατσέρμπι – Μάρουσιτς, Άκπα Άκπρο, Παρόλο (52' Κατάλντι), Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Φαρές (59' Αντρέας Περέιρα) – Κορέα (85' Λουίς Φελίπε), Μουρίκι (59' Καϊσέδο).

8ος όμιλος

Μπασακσεχίρ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Σοκ και “φευγάτος” Σόλσκιερ



Ο Μαουρίτσο Ποτσετίνο περιμένει στη γωνία. Ισως πλέον και να έστριψε για την τελική ευθεία προς τον πάγκο του “Ολντ Τράφορντ”. Από εκεί δηλαδή που απομακρύνεται ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μία σοκαριστική ήττα στην Κωνσταντινούπολη. Η πρωτάρα Μπασακσεχίρ κατάφερε να τη νικήσει 2-1 και να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League και μάλιστα απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν είχαν καμία σχέση με την εκπληκτική εμφάνιση της προηγούμενης βδομάδας και την πεντάρα στη Λειψία. Αυτή τη φορά η άμυνά τους δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο. Ενδεικτική είναι η συμπεριφορά της στο 1-0. Οταν ο Μπα βρέθηκε να τρέχει μόνος του το μισό γήπεδο και να μην υπάρχει ένας παίκτης μπροστά του. Ο πρώην της Τσέλσι πλάσαρε εύστοχα για το τέταρτο τέρμα του σε εννέα παιχνίδια κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

Και στο 2-0 όμως πάλι λάθος έγινε στην άμυνα, ενώ ο Βίσκα που σκόραρε (40') ήταν και πάλι ανενόχλητος. Η κεφαλιά του Μαρσιάλ (43') έδωσε ελπίδα στους Αγγλους, που όμως δεν είχαν ιδέες και είδαν με άκομψο τρόπο να σταματάει στα 18 ματς (15 νίκες) το αήττητο εκτός έδρας σερί τους σε όλες τις διοργανώσεις. Το Νο1 θέμα τους όμως είναι το τι θα γίνει με τον προπονητή...

Μπασακσεχίρ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνόκ, Σκρτελ, Επουρεάνου, Ράφαελ, Μπομπό, Αλεξιτς, Βίσκα, Καχβετσί (90' Ποντσκ), Τουρούτς, Οζκάν, Μπα (79' Γκούλμπρατσεν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Χέντερσον, Μαγκουάιρ, Τουανζέμπε (46' ΜακΤόμινεϊ), Γουάν-Μπισάκα (76' Φοσού-Μενσά), Σο, Μάτις, Φαν ντε Μπέεκ (61' Πογκμπά), Μπρούνο Φερνάντες, Μάτα (61' Καβάνι), Μαρσιάλ, Ράσφορντ (76' Γκρίνγουντ).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ποδοσφαιριστές της Παρί εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ και συμπαίκτης τους το διασκέδαζε - Δείτε βίντεο

Στη Λαμία ο αγώνας Άρης-ΑΕΚ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέα δημοσιεύματα τον «στέλνουν» στο Μαϊάμι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης