Premier League, Έβερτον-Λίβερπουλ 2-2: Έμειναν στην κορυφή τα «Ζαχαρωτά» - Δείτε τα γκολ

Premier League, Έβερτον-Λίβερπουλ 2-2: Έμειναν στην κορυφή τα «Ζαχαρωτά» - Δείτε τα γκολ

Η Λίβερπουλ πίεσε, η Εβερτον απάντησε δύο φορές (2-2) και παρέμεινε αήττητη χωρίς συγκάτοικο στην 1η θέση της Premier League - Βαρομετρικό χαμηλό για την άμυνα των Reds

derbyy
Ηταν ματσάρα. Κλασικό, παθιασμένο μεταξύ τους ντέρμπι. Με μία όμως σπάνια διαφορά. Την Εβερτον να είναι πιο ποιοτική από κάθε άλλη φορά εδώ και 10 χρόνια και με τη λήξη να βρίσκεται πάνω από τη Λίβερπουλ στη βαθμολογία. Για την ακρίβεια, με αυτό το 2-2 που κατάφεραν να πάρουν τα Ζαχαρωτά, παρέμειναν όχι απλά αήττητα (4 νίκες, 1 ισοπαλία), αλλά και μόνα στην κορυφή της Premier League, όπου πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημά τους.


Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν καλύτεροι και είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα. Προηγήθηκαν με το καλησπέρα και το πλασέ του Μανέ (3΄), αλλά ο Κιν με κεφαλιά ισοφάρισε σχετικά γρήγορα (19'). Από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Πίκφορντ που είχε δύο τεράστιες επεμβάσεις σε εκτέλεση φάουλ του Αρνολντ και κεφαλιά του Μάτιπ. Ωστόσο, ο Σαλάχ (72') με σούπερ βολέ για το 100ό γκολ του με τα Κόκκινα, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.  

Ο Ριτσάρλισον σημάδεψε το δοκάρι, καθώς η Εβερτον προσπαθούσε να βρει την ισοφάριση, κάτι που συνέβη τελικά με τον Κάλβερτ-Λιούιν (81'). Ο πιο φορμαρισμένος φορ στην Ευρώπη με κεφαλιά σκόραρε για έβδομη φορά στο πρωτάθλημα και 10η συνολικά φέτος.

Στο 90' αποβλήθηκε ο Ριτσάρλισον για πολύ άσχημο τάκλιν στον Τιάγκο και τρία λεπτά αργότερα ο Χέντερσον βρήκε δίχτυα. Μόνο που το γκολ ακυρώθηκε για ελάχιστα χιλιοστά οφσάιντ του Μανέ. Το φινάλε βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και τη Λίβερπουλ αήττητη για 23η φορά στο ντέρμπι. Τελευταία φορά που νίκησε η Εβερτον ήταν 17 Οκτωβρίου του 2010, αλλά τουλάχιστον μπορεί να κοιτάζει προς τα πάνω. Οσο για τους Reds, οφείλουν να δουν τι γίνεται με την άμυνά τους, καθώς έχουν δεχτεί 13 γκολ σε πέντε αγωνιστικές, ο χειρότερος απολογισμός τους από το 1937-'38.

 Εβερτον (Κάρλο Αντσελότι): Πίκφορντ, Κιν, Μίνα, Ντιν, Κόουλμαν (31' Γκόντφρεϊ), Ντουκουρέ (78' Ιβόμπι), Αλαν, Ανρε΄ς Γκόμες (72' Σίγκουρντσον).Χάμες Ροδρίγκες, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ-Λιούιν

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Μάτιπ, Φαν Ντάικ (11' Γκόμες), Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (78' Ζότα).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αντίλ Ραμί βγάζει στη φόρα τα άπλυτα της Πάμελα Άντερσον

Συγκλονίζει η μητέρα της 3χρονης από την Κορινθία: «Πάλεψα με τα ροτβάιλερ για να σώσω την κόρη μου»

Euroleague, Ολυμπιακός-Μακάμπι 85-82: Σπουδαία νίκη με buzzer beater του Χάρισον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης