Ολυμπιακός: Για 20η φορά στους ομίλους του Champions League - Οι επόμενοι αντίπαλοι

Ολυμπιακός: Για 20η φορά στους ομίλους του Champions League - Οι επόμενοι αντίπαλοι

Με το 0-0 στην Κύπρο ο Ολυμπιακός σφράγισε το εισιτήριο - Έγινε η 7η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στο Champions League - Μαρτίνς: Όλα ανοιχτά για μεταγραφές μέχρι τις 5 Οκτωβρίου

olybart
Πήρε… 20 με τόνο ο Ολυμπιακός!

Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και στη ρεβάνς με την Ομόνοια, φεύγοντας… ατσαλάκωτοι από την Κύπρο με το 0-0 και σε συνδυασμό με το 2-0 του Φαλήρου πέρασαν στους ομίλους του Champions League. Για εικοστή φορά στην ιστορία τους.

Ανώτεροι συνολικά και ποιοτικά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι», έχασαν αρκετές ευκαιρίες (κυρίως στο δεύτερο μέρος) για να φύγουν με τη νίκη από τη Λευκωσία, αλλά έπεσαν και πάλι πάνω στον εξαιρετικό Φαμπιάνο. Το πάλεψε ουσιαστικά μόνο στο α' μέρος το «τριφύλλι», ενώ πέταξε λευκή πετσέτα από τα μέσα του β' μέρους και μετά. Ανέπαφη και πάλι η εστία της ομάδας του Μαρτίνς.

Την Πέμπτη στις 19:00 η κλήρωση για τους ομίλους, με την ελληνική ομάδα να είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.



Κλείσιμο
Οι κόποι των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού ανταμείφθηκαν με την πρόκριση και στα αποδυτήρια ξέσπασαν πανηγυρισμοί.



Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε

Λίγη ώρα μετά την λήξη του αγώνα η ερυθρόλευκη ΠΑΕ έκανε μια πανηγυρική ανάρτηση στο twitter.

«Ο Θρύλος, για 20ή φορά στην ιστορία μας, στους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός είναι η 7η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ», αναφέρουν οι Πειραιώτες.



Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού
Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση στο σημερινό ματς με την Ομόνοια.

Εάν ο ΠΑΟΚ πάρει την πρόκριση τότε θα μπει στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας με την Λοκομοτίβ Μόσχας να παίρνει την... άνοδο στο γ' γκρουπ.

Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας και οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν ως εξής:

1ο γκρουπ:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 134.000
Λίβερπουλ (Αγγλία) 99.000
Γιουβέντους (Ιταλία) 117.000
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 136.000
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 113.000
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 64.000
Πόρτο (Πορτογαλία) 75.000
Σεβίλλη (Ισπανία) 102.000

2ο γκρουπ

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 128.000
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 127.000
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 116.000
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 100.000
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 85.000
Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία) 85.000

Τσέλσι (Αγγλία) 83.000
Άγιαξ (Ολλανδία) 69.500

3ο γκρουπ

Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) 55.000
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 53.500 ή Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 16.500
Λειψία (Γερμανία) 49.000
Ίντερ (Ιταλία) 44.000
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 43.000
Λάτσιο (Ιταλία) 41.000
Κράσνονταρ (Ρωσία) 35.500 ή ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.000
Αταλάντα (Ιταλία) 33.500

4ο γκρουπ

Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 33.000
Μαρσέιγ (Γαλλία) 31.000
Μπριζ (Βέλγιο) 28.500
Σλάβια Πράγας (Αυστρία) 27.500 ή Μίντιλαντ (Δανία) 14.500
Γκλάντμπαχ (Γερμανία) 26.000
Μπασάκσεχιρ (Τουρκία) 21.500
Ρεν (Γαλλία) 15.000
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 9.000

Μαρτίνς: Μέχρι τις 5 του μήνα είναι όλα ανοιχτά για τις μεταγραφές

Σίγουρος ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού, δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς, στη Συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με την Ομόνοια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς:

Η εμπειρία έπαιξε ρόλο στα δύο παιχνίδια για να έρθει η πρόκριση;
«Η εμπειρία είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Εμείς ήμασταν πιο έμπειροι από τον αντίπαλο μας. Η περσινή διαδρομή στα προκριματικά ήταν πιο δύσκολη. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, όμως έχουμε και πιο έμπειρους παίκτες παίξαμε με τον Χοσέ, τον Ραφίνια, τον Εμβιλά. Είμαστε ευχαριστημένοι με το σύνολο της ομάδας γιατί είμαστε σε δύσκολη διαδικασία. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις μας. Θέλουμε να προσφέρουμε χαρά στους φιλάθλους μας και συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε».

Σας αφήνει πίκρα το γεγονός ότι δημιουργήσατε πολλές ευκαιρίες και δεν καταφέρατε να κερδίσετε το παιχνίδι;
«Είμαστε σε μία φάση που στόχος μας ήταν η πρόκριση. Είμαι πολύ ικανοποιημένοι και από την εικόνα των παιχνιδιών. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες που θα μπορούσαν να έχουν γίνει γκολ. Το γεγονός ότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Έχουμε καινούρια παιδιά που είναι λίγο καιρό μαζί μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Πως εξηγείτε την αλλαγή της εικόνας της ομάδας στα δεύτερα ημίχρονα;
«Σήμερα πραγματικά φάνηκε όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια ότι η ομάδα μας ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Πάντως και στο πρώτο ημίχρονο διαχειριστήκαμε το παιχνίδι, αλλά υπήρχαν κάποιες τακτικές λεπτομέρειες».

Υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα στις μεταγραφές όπως του αριστερού μπακ και του εξτρέμ. Μπορείτε να μας δώσετε μία κατεύθυνση τι να περιμένουμε αυτές τις ημέρες στις μεταγραφές;
«Δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Μέχρι τις 5 του μήνα είναι όλα ανοιχτά. Ξέρω τι χρειάζεται για την ομάδα μας. Υπάρχει συντονισμός με τον πρόεδρο και θα γίνει ό,τι καλύτερο μέχρι την τελευταία ημέρα για την ομάδα μας».

Τον Χολέμπας τον είδαμε να παίζει σαν 25άρης μπορεί να τον δούμε και βασικό στη σεζόν; Επίσης ο Καμαρά μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο του Τσιμίκα;
«Ο Χολέμπας είναι ένας παίκτης που παίζει με πολλή ψυχή και έχει καταπληκτική φυσική κατάσταση. Δεν είναι παράξενο ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Φυσικά δεν είναι δυνατόν κάποιος παίκτης να ανταπεξέλθει βασικός σε όλα τα παιχνίδια, διότι θα έχουμε τρία ματς την εβδομάδα. Μπορούμε να στηριχτούμε πάνω του. Ο Καμαρά είναι ένα από τα διαμάντια της ομάδας, είναι ένας θησαυρός για εμάς. Μας έχει βοηθήσει σε όλα τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και μπορούμε να πούμε ότι είναι φτιαγμένος για τη διοργάνωση».

Ζεστό χρήμα στα ταμεία του συλλόγου

Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κέρδος, συν τους βαθμούς που πρόσθεσε στη συλλογή του, αλλά και στης Ελλάδας, ο Ολυμπιακός θα ωφεληθεί φυσικά και οικονομικά. Βάζοντας δεδομένα 32+ εκατ. ευρώ.

Με την πρόκριση θα εισπράξουν αυτομάτως 15.250.000 ευρώ, συν 15.512.000 ευρώ λόγω της θέσης τους στο δεκαετές ranking, αφού έχουν τη 19η βαθμολογία από τις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στους ομίλους. Αν απέκλεισε η Γάνδη την Ντιναμό Κιέβου θα έβαζε επιπλέον 1.108.000 ευρώ, αφού θα ανέβαινε στην 18η θέση.

Επιπλέον, θα βάλουν στα ταμεία τους 1.375.000 ευρώ από το market pool (το ποσό θα «κλειδώσει» στο τέλος της σεζόν) και σε αυτό θα προστεθεί 1.125.000 ευρώ αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από την Κράσνονταρ την Τετάρτη.

Οπότε, ο Ολυμπιακός δεδομένα έχει εξασφαλίσει 32.137.000 ευρώ και αν δεν συνεχίσει ο «δικέφαλος του Βορρά» η γενική σούμα θα βγάλει 33.262.000 ευρώ εισπράξεις, συν τα όποια έσοδα από την τελική φάση της διοργάνωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου – Αριστομένης Γιαννόπουλος: Το botox σκοτώνει… τον γάμο

Roland Garros, Μουνάρ - Τσιτσιπάς 2-3: Ολική επαναφορά και πρόκριση στον 2ο γύρο - Δείτε βίντεο

Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια: Η γυναίκα πίσω από τον ξαφνικό έρωτα του Μακρόν για την Λευκορωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης