Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 ανθρώπους που σημάδεψαν το 2020

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 ανθρώπους που σημάδεψαν το 2020

Σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ - Τι γράφει για τον Αντετοκούνμπο ο μεγάλος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

giannis-antetokoynmpo
Στη λίστα των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων για το 2020 συμπεριέλαβε το περιοδικό TIME τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ βρίσκεται δίπλα σε παγκόσμιους ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Σι Τζινπίνγκ και ο πρίγκηπας Χάρι. Πρωταγωνιστές που ανέδειξε η πανδημία, όπως ο καθηγητής Άντονι Φάουτσι και νοσηλευτές στη Νέα Υόρκη, αλλά και ακτιβιστές καλλιτέχνες όπως η Τζένιφερ Χάντσον.

Όπως γράφει για τον Greek Freak ο μεγάλος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ «κάθε γενιά βρίσκει έναν αθλητή που ενσωματώνει όλες τις αξίες που ελπίζαμε να έχουμε: αφοσίωση, συγκέντρωση, εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες και μεγαλείο μπροστά στην πίεση».

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος ανακηρύχθηκε MVP του NBA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαθέτει όλα αυτά και παραπάνω. Το να τον βλέπει κανείς να αγωνίζεται, βλέπει και το αδύνατο που γίνεται δυνατό. Υπάρχει μια μυστικιστική ιδιότητα που διεγείρει την καρδιά των οπαδών όταν βλεπουν αυτόν τον άνθρωπο να περπατάει στο παρκέ. Οι πραγματικοί ήρωες των σπορ κάνουν τα κόκαλά μας να διεγείρονται» γράφει ο Τζαμπάρ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης θα ξεπεράσει τα ρεκόρ του ΝΒΑ που έχει ήδη πετύχει. Αλλά ένας ήρωας του αθλητισμού είναι κάτι περισσότερο από τα ρεκόρ. Ο Γιάννης έχει αποτελέσει παράδειγμα για την υποστήριξη όσων πιστεύει. Αφού οδήγησε την ομάδα του στα πλέι οφ, ο ίδιος και η ομάδα του διαμαρτυρηθηκαν για τον θάνατο από πυρά αστυνομικών του Τζέικομπ Μπλέικ αρνούμενοι να κατέβουν στο γήπεδο και ξεσηκώνοντας ένα κύμα σε ολόκληρο το ΝΒΑ με αναβολές αγώνων».

«Κάποτε ρώτησα τον Γιάννη τι σημαίνει το όνομά του και μου απάντησε "το στέμμα έφτασε". Ασφαλώς και έχει γίνει αυτό» καταλήγει ο Καρίμ Αμπντουλ Τζαμπάρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακούστε τι λέει καθηγητής πνευμονολογίας στο protothema.gr για την ακτινογραφία-σοκ 38χρονου με κορωνοϊό

Μεξικό: Η εξωτική βίλα του Εσκομπάρ που μεταμορφώθηκε σε πεντάστερο boutique hotel

Ο Ράιαν Ρέινολντς θέλει να αγοράσει τη Ρέξαμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης