Premier League, Έβερτον - Γουέστ Μπρομ 5-2: Σούπερ Χάμες, ιστορικό ξεκίνημα

Premier League, Έβερτον - Γουέστ Μπρομ 5-2: Σούπερ Χάμες, ιστορικό ξεκίνημα

Ένα ματς το οποίο τα είχε όλα - Γκολ, θέαμα, νεύρα, ένταση αποβολές και τελικά νικήτρια την Έβερτον με 5-2 -  Χατ-Τρικ ο Κάλβερτν-Λιούιν, γκολ και ασίστ ο Χάμες Ροντρίγκες

everton_match
Στο Λονδίνο με τη νίκη επί της Τότεναμ έστειλε μήνυμα στους ανταγωνιστές και στη 2η στροφή φρόντισε να δείξει τις φετινές δυνατότητες. Η Εβερτον του Κάρλος Αντσελότι διέλυσε με 5-2 τη Γουέστ Μπρομ εντός έδρας και σημείωσε για πρώτη φορά την τελευταία οκταετία δυο σερί νίκες στο ξεκίνημα της Premier League. O Χάμες ήταν απολαυστικός με γκολ και ασίστ, ενώ ο Κάλβερτ Λιούιν με το χατ τρικ έγινε ο νεαρότερος Αγγλος (23 έτη & 187ημέρες) του συλλόγου που πετυχαίνει κάτι ανάλογο. Ματσάρα στο Γκούντισον Παρκ, με επτά γκολ και δυο αποβολές, του Γκιμπς, αλλά και του κόουτς των φιλοξενούμενων, Σλάβεν Μπίλιτς. Η Μπρομ το πάλεψε μέχρι την αποβολή, ωστόσο υπέστη τη δεύτερη της ήττα στη σεζόν.



Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, τα «ζαχαρωτά» είχαν την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Παρ’ όλα αυτά η Γουεστ Μπρομ, στο 10’ «σόκαρε» του γηπεδούχους, καθώς κατάφερε με ένα πανέμορφο τέρμα του Ντιαγκανά να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν στην αντεπίθεση με τον ταχύτατο Ντιανγκανά ο οποίος με μία κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, κουβάλησε την μπάλα, έφτασε εκτός μεγάλης περιοχής και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, με την προσπάθεια του να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.

Υπενθυμίζεται πως ο 22χρονος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Γουέστ Χαμ. Ηταν από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου με 30 παιχνίδια και 8 γκολ στη Τσάμπιονσιπ και η Γουέστ Μπρομ θέλει να επιταχύνει τις διαδικασίες, για να αποκτήσει τον νεαρό, διεθνή με την U21 της Αγγλίας μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς ο χρόνος πιέζει με τη σεζόν να ξεκινάει σε λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο.

Στη συνέχεια του ματς και συγκεκριμένα στο 18’ λίγο έλειψε η Γουέστ Μπρομ να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο ματς! Ο Κάλουμ Ρόμπινσον δοκίμασε την τύχη του από μακριά αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «Baggies» έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Τζέικ Λίβερμορ έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Πίκφορντ του είπε «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση και στη συνέχεια η μπάλα «έγλυψε» το δοκάρι.

Κλείσιμο
Το συγκρότημα του Κάρλος Αντσελότι, μετά από απανωτές ευκαιρίες της Γουέστ Μπρομ κατάφερε και έφερε τούμπα το ματς. Στο 31’ ισοφάρισε με τον Κάλβερτ-Λιούιν. Το γκολ του δεν μέτρησε αμέσως αλλά μετά από χρήση VAR o Μάικ Ντιν, καταχώρησε το γκολ για τα «ζαχαρωτά».

Λίγο πριν το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με το νέο μεταγραφικό τους απόκτημα, Χάμες Ροντρίγκες. Μετά από πάσα του Ριτσάρλισον , ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, έπιασε ένα δυνατό σουτ από την άκρη της περιοχής και έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Τζονστόουν.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι υπέρ της Εβερτον (2-1) αλλά και με δύο αποβολές για την Γουέστ Μπρομ. Στις καθυστερήσεις ο Γκιμπς αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από ένα χτύπημα στο πρόσωπο στον Χάμες κι εν συνεχεία ο Μαικ Ντιν απέβαλε και τον Σλάβεν Μπίλιτς για διαμαρτυρία προς το πρόσωπο του.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι «Baggies» των δέκα παικτών και χωρίς προπονητή στον πάγκο, μετά τις αποβολές, έφεραν και πάλι το ματς στα ίσα.

Ο Ματέους Περέιρα, με ένα ωραίο σουτ-πύραυλο από μακρινό φάουλ νίκησε τον Πίκφορντ, στέλνοντας την μπάλα στην πάνω δεξιά γωνία της εστίας του Αγγλου πορτιέρε.

Παρά το γκολ που δέχθηκε νωρίς νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο, η Έβερτον πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Ο Ριτσάρλισον μετά από εκτέλεση φάουλ πήρε την κεφαλιά, ο Τζόνστοουν αρχικά είπε «όχι» αλλά στην επαναφορά ο αμυντικός Κιν με προβολή έσπρωξε την μπάλα στο πλεκτό για το 3-2.

Στο 62’ η Εβερτον άρχισε το πάρτι με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κάλβερτ-Λιούιν. Ο Ριτσάρλισον έδωσε στον 23χρονο Αγγλο επιθετικό για σκοράρει σε κενή εστία για το 4-2 και έξι λεπτά αργότερα πέτυχε το τρίτο του τέρμα στον αγώνα. Μετά από κόρνερ πήρε την κεφαλιά στην μικρή περιοχή και έγραψε το τελικό 5-2.

Εβερτον: Πίκφορντ, Κιν, Μινα, Κόουλμαν, Ντίνιε, Αλαν, Γκόμες, Ντουκουρέ (65’ Σίγκουρντσον, Χάμες Ροντρίγκες (78’ Μόιζε Κιν), Κάλβερτ-Λιούιν (71’ Ιβόμπι), Ριτσάρλισον

Γουέστ Μπρομ: Τζονστόουν, Μπάρλεϊ, Ατζάγι, Ντάρα Ο'σι, Γκιμπς, Φούρλονγκ, Λίβερμορ, Περέιρα (65’ Φίλιπς), Σόγερς (75’ Φιλντ), Ντιαγκανά (71’ Εντουαρτς), Ρόμπινσον

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

ΕΠΟ: Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές

Κακοκαιρία «Ιανός»: Γιατί ο «Ιανός» χτύπησε άγρια τη Θεσσαλία - Σε τροχιά προς Κρήτη τώρα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Συγκλονιστικό βίντεο με διάσωση ηλικιωμένου στα Φάρσαλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης