Βίντεο: Παίζοντας βόλεϊ στην κορυφή των φιορδ!

Βίντεο: Παίζοντας βόλεϊ στην κορυφή των φιορδ!

Δείτε εκπληκτικές εικόνες από τον αγώνα επίδειξης μπιτς βόλεϊ που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία με αφορμή την επανέναρξη του World Tour, αλλά και ακόμη πιο εντυπωσιακές εικόνες με τη Νο 1 ομάδα του κόσμου στην άμμο να παίζει βόλεϊ πάνω σε βράχους ύψους 150 μέτρων

redbull2
Τα αρχιπέλαγος Λοφότεν είναι στη Βορειοδυτική Νορβηγία και με πληθυσμό περίπου 25.000 κατοίκους τα νησιά που ανήκουν σ' αυτό θεωρούνται μία από τις βορειότερες κατοικημένες περιοχές του κόσμου. Κι εκεί δόθηκε ένας ξεχωριστός αγώνας μπιτς βόλεϊ.

Τι σχέση έχει ένα σύμπλεγμα νησιών που είναι διάσημα για την τραχιά ακτογραμμή τους, τα φιορδ και το ψάρεμα με το μπιτς βόλεϊ; Θεωρητικά καμία, αλλά για όσους δεν γνωρίζουν η ομάδα που κατέχει το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη είναι από τη Νορβηγία κι αναφερόμαστε φυσικά στους Άντερς Μπέρντσεν Μολ/ Κρίστιαν Σάντλιε Σορουμ.

Με το World Tour να ξεκινά σιγά, σιγά μετά την πανδημία του κορωνοϊού η FIVB σε συνεργασία με την Red Bull αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν αγώνα επίδειξης, αλλά και οικολογικής αφύπνισης, επιλέγοντας τους Λετονούς Αλαξάντερ Σαμοΐλοβς, Γιάνις Σμέντινς ως αντίπαλο ζευγάρι των Νορβηγών.



Οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο νησί Αουστβαγκόγια που ανήκει στο αρχιπέλαγος Λοφότεν, αλλά πριν τη φιλική αναμέτρηση οι Μολ, Σόρουμ χάρισαν ίσως τις κορυφαίες εικόνες όσον αφορά το βόλεϊ (είτε στην σάλα, είτε στην άμμο).

Κλείσιμο
Οι δύο τους, με τη βοήθεια των ειδικών, βρέθηκαν πάνω στα «κέρατα του τράγου» (Svolvargeita στα Νορβηγικά), που στην πραγματικότητα είναι δύο βράχοι που μοιάζουν με κέρατα τράγου.

Κι εκεί δεμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό έπαιξαν βόλεϊ σε ένα απίστευτο, μοναδικό, συγκλονιστικό σκηνικό.

Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο αγώνας μπιτς βόλεϊ με φόντο τη θάλασσα του αρκτικού κύκλου, όπου οι Νορβηγοί αν και έπαιζαν εντός έδρας έχασαν με 2-0 (21-13, 21-17) από τους Λετονούς που δεν επηρεάστηκαν από το κρύο και τον αέρα.

Να σημειώσουμε ότι στο φιλέ υπήρχε το μήνυμα «640.000 τόνοι εξοπλισμοί ψαρέματος αφήνονται στους ωκεανούς παγιδεύοντας τη θαλάσσια ζωή. Μετατρέψτε ένα 'δίχτυ φάντασμα' μέσα από το Good Net Project» και το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένο ήταν ξεχωριστό.

Το Good Net Project είναι ένας οργανισμός που παλεύει για τη διάσωση της θαλάσσιας ζωής και το φιλέ που στήθηκε στο νησί Αουστβαγκόγια είχε φτιαχτεί από παρατημένα δίχτυα που είχαν περισυλλέξει οι άνθρωποι του οργανισμού από τις θάλασσες της περιοχής.


Πηγή:


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ζητά από τους φίλους του να στηρίξουν την κριτή που τον «απέκλεισε»

Δίκη για τη δολοφονία Μακρή: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας - Ζήτησε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων

Δένδιας: Η προκλητικότητα της Τουρκίας φτάνει στoν παραλογισμό - Έτοιμη η Ρωσία να συμβάλει σε διάλογο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης