Αυγενάκης: «Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ του να επιστρέψει ο κόσμος στις κερκίδες»

Αυγενάκης: «Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ του να επιστρέψει ο κόσμος στις κερκίδες»

Το θέμα παρουσίας του κόσμου στο ΟΑΚΑ συζητήθηκε στην Συνέντευξη Τύπου του Basketball Champions League και της ΑΕΚ

aygenakis
Το Final 8 του Basketball Champions League θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ κι ένα θέμα που απασχολεί, είναι αυτό της παρουσίας του κόσμου στο γήπεδο.

Στην Συνέντευξη Τύπου που έγινε, ο CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνός, είπε σχετικά: «Γνωρίζουμε τις 6 ομάδες. Οι 2 εναπομείναντες αγώνες θα διεξαχθούν στις 16 Σεπτεμβρίου, στην Τενερίφη και στην Ντιζόν. Οι αρμόδιοι είναι εδώ, καθότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που βλέπουμε την επιστροφή των φιλάθλων, αυτή καθορίζεται από τις κυβερνητικές αποφάσεις. Από την πλευρά μας, παρακολουθούμε τι γίνεται στην Ευρώπη και βλέπουμε σιγά σιγά την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, με διαφορετικό τρόπο. Από την πλευρά μας καταγράφουμε πως γίνεται αυτό. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και επικοινωνία με την ΚΑΕ ΑΕΚ και όλους τους φορείς. Αν υπάρξει έγκριση για κόσμο, θα δούμε τι χρειάζεται από την πλευρά μας και πως μπορούμε να τα υλοποιήσουμε».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πρόσθεσε: «Δεν έχω μάθει να κρύβομαι και να μην παίρνω ευθύνες. Πήραμε πρωτοβουλίες από το πρώτο κύμα του ιού. Γίνεται μια συζήτηση, στην οποία είμαστε ξεκάθαρα υπέρ να επιστρέψει ο κόσμος στις κερκίδες, αλλά οργανωμένα και με σχέδιο, το οποίο θα έχει κανόνες και κυρώσεις. Όλη την προηγούμενη περίοδο, ό,τι κάναμε το κάναμε με συνεννόηση και σεβασμό, με τον κύριο Χαρδαλιά. Εκτός από τον ΕΟΔΥ συστήσαμε και την Ειδική Επιτροπή της ΓΓΑ και ό,τι καταφέραμε, το καταφέραμε με απόλυτο συντονισμό. Να μην το ματιάσουμε, όλα έχουν πάει καλά στον αθλητισμό. Πρέπει να λειτουργήσουμε πιο θαρραλέα».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρίνισε ότι: «Εκτός από τις προθέσεις και τις διαθέσεις υπάρχουν και δεδομένα. Δεν θα γίνει καμία έκπτωση στα θέματα δημόσιας υγείας. Κάθε μέρα αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όσο πλησιάζει η διοργάνωση, θα τα αξιολογούμε και θα δούμε επιμέρους πρωτόκολλα, για να γίνουν οι αγώνες παρουσίας κάποιων λίγων φιλάθλων. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Όσο πλησιάζουμε στη διοργάνωση, θα δούμε. Θέλουμε σιγά σιγά να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα με ασφάλεια, για να μην γίνει πισωγύρισμα και να γίνονται τα αθλητικά γεγονότα παρουσία φιλάθλων».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εθνική Ελλάδας: Αυτές οι νέες φανέλες

Λιονέλ Μέσι: «Δύσκολα θα μείνει στην Μπαρτσελόνα» αποκάλυψε ο πατέρας του

Τελικός Κυπέλλου: Νέο όχι της Αστυνομίας στη Ριζούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης