Επίσημα στο ΟΑΚΑ το Final 8 του BCL

Επίσημα στο ΟΑΚΑ το Final 8 του BCL

Η FIBA ανακοίνωσε την ανάθεση του Final 8 του BCL στο ΟΑΚΑ

bcl_aek
Είναι πλέον επίσημο! Το Final 8 του Basketball Champions League θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ, από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα γίνει γνωστό αν και με πόσο κόσμο θα διεξαχθεί η τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο CEO της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την Αθήνα ως τη διοργανώτρια πόλη του Final 8, από τις 30/09 έως τις 04/10. Μια επιλογή η οποία δεν ήταν και δεν είναι η ιδανική για να ολοκληρωθεί μαι σεζόν, αλλά ήταν η καλύτερη από άλλες εναλλακτικές. Είμαστε χαρούμενοι, γιατί πήραμε τη σωστή απόφαση, η οποία είχε τη στόχευση της ολοκλήρωσης της σεζόν και την απονομή του τροπαίου. Μπορεί να μην έχουμε την ίδια βαρύτητα με το ΝΒΑ ή την UEFA, αλλά έκαναν το παν για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Δεν είναι εύκολη η υλοποίηση, άρα τα συγχαρητήρια είναι δεδομένα.

Επιλέξαμε την Αθήνα για δύο λόγους: πρώτον, η άριστη συνεργασία που έχουμε με την ελληνική Κυβέρνηση για την δυνατότητα εισόδου κι εξόδου όλων των αθλητικών αποστολών. Άπαξ κι έχουμε τις 8 ομάδες εδώ, μπορούμε να έχουμε το Final 8. Βέβαια, ερχόμαστε σε ένα περιβάλλον που τους τελευταίους μήνες έχει επιδείξει καλή αντιμετώπιση όσον αφορά την πανδημία. Ο δεύτερος λόγος είναι η εμπειρία που διαθέτει τόσο η ΚΑΕ ΑΕΚ, όσο και το ΟΑΚΑ, που μας δημιουργεί μια ασφάλεια και μας επιτρέπει να μην κάνουμε συνεχή ταξίδια για το γήπεδο. Είναι μια εγκατάσταση, που θυμόμαστε το Final 4 που διοργανώθηκε εκεί το 2018. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της διοίκησης και της περιφέρειας. Μας επιτρέπεται να προβληθεί η χώρα μας, μιλάω και ως Έλληνας, και η δύσκολη αποστολή που έχουμε να φέρουμε εις πέρας. Να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελόπουλο και την ΚΑΕ ΑΕΚ. Είμαστε συνδιοργανωτές και είμαστε στο ιδανικό περιβάλλον, για να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, εν μέσω πανδημίας. Μας δίνεται η ευκαιρία να επανεκκινήσουμε την αθλητική δραστηριότητα και να δει ο κόσμος μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου».


Υπενθυμίζεται πως στα προημιτελικά του Final 8 θα συναντηθούν ΑΕΚ-Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μπούργος, Τουρκ Τέλεκομ με Ντιζόν ή Νίζνι και Σαραγόσα με Τενερίφη ή Οστάνδη.



Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εθνική Ελλάδας: Αυτές οι νέες φανέλες

Λιονέλ Μέσι: «Δύσκολα θα μείνει στην Μπαρτσελόνα» αποκάλυψε ο πατέρας του

Τελικός Κυπέλλου: Νέο όχι της Αστυνομίας στη Ριζούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης