H UEFA τιμώρησε την Γουλβς για το Financial Fair Play!

H UEFA τιμώρησε την Γουλβς για το Financial Fair Play!

Το FFP είναι... αδίστακτο και η UEFA ανακοίνωσε «συμφωνία» με οκτώ διαφορετικούς συλλόγους για το συμμάζεμα των οικονομικών. «Χάδι» για Γουλβς, πιο σκληρή με Μπασακσεχίρ και Λιλ.

wolves_2
Προφανώς η UEFA θα είναι κάπως πιο... ελαστική σε ότι έχει να κάνει με το FFP. Ο κορονοϊός «ισοπέδωσε» την παγκόσμια οικονομία, οπότε δεν γινόταν να μην επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Ωστόσο το να είναι ελαστική δεν σημαίνει πως οι ομάδες μπορούν να κάνουν ατασθαλίες. Το ερευνητικό επιτελείο για το Financial Fair Play θα συνεχίζει τους ελέγχους και ειδικά στις ομάδες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο το προηγούμενο διάστημα επειδή... ξέφυγαν στους ισολογισμούς τους.

Την Παρασκευή λοιπόν 7 Αυγούστου η UEFA ανακοίνωσε τρεις νέες συμφωνίες με συλλόγους που παραδέχθηκαν τα... λάθη τους στο FFP. Και μέσα σε αυτές είναι η ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό την προηγούμενη Πέμπτη. Φυσικά και αναφερόμαστε στην Γουλβς η οποία ήρθε σε συμφωνία με την UEFA ώστε να φέρει ίσα βάρκα ίσα νερά τον ισολογισμό της. Για να γίνει αυτό η Γουλβς συμφώνησε να εμφανίσει + 30 εκατομμύρια ευρώ στον ισολογισμό στο τέλος του 2020 και φυσικά να διατηρήσει θετικό ισολογισμό και το 2021/22.

Ετσι οι κυρώσεις ήταν μικρές για την Γουλβς. Εως ελάχιστες. Πρόστιμο 600.000 ευρώ, από το οποίο μόλις 200.000 ευρώ θα είναι άμεσα καταβλητέο. Η δεύτερη «τιμωρία» αφορά την ευρωπαϊκή της λίστα η οποία θα πρέπει να έχει μόνο 23 παίκτες αντί για 25 που επιτρέπεται. Αυτή η τιμωρία αφορά την σεζόν 2020/21 στην οποία η Γουλβς θα συμμετάσχει ΜΟΝΟ εάν κατακτήσει το Europa League. Η συγκεκριμένη τιμωρία θα ισχύει και για το 2021/22, εάν δεν συμμορφωθεί η Γουλβς.

Αυστηρότερες ποινές για Λιλ και Μπασακσεχίρ

Μπορεί για την Γουλβς οι ποινές να ήταν ουσιαστικά χάδι, αλλά για την Λιλ και την Μπασακσεχίρ ο συμβιβασμός «πόνεσε».

Η Λιλ πρέπει να εμφανίσει +20 εκατομμύρια στον ισολογισμό του 2021 και +10 εκατομμύρια σε αυτόν του 2022 και τις σεζόν 2023/24 να μην έχει αρνητικό! Φυσικά η Λιλ δέχθηκε την συμφωνία και έφαγε και πρόστιμο 9 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία τα 3 θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα. Επίσης θα μπορεί να δηλώσει 22 και 23 παίκτες στην λίστα Α στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντί για 25 για τις επόμενες δύο σεζόν. Αυτό θα ισχύει και για το 2022/23 και για το 2023/24 εάν δεν έχει συμμορφωθεί. Ομως οι τιμωρίες δεν τελειώνουν εκει. Η Λιλ θα μπορεί να δηλώσει στην ευρωπαϊκή της λίστα μεταγραφές ΜΟΝΟ ΕΑΝ έχει θετικό ισολογισμό σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν συμφωνήσει με την UEFA.

Οσο για την πρωταθλήτρια Τουρκίας; Θα πρέπει να εμφανίσει + 10 εκατομμύρια στον ισολογισμό του 2020 και μη αρνητικό ισολογισμό για το 2021 και το 2022. Το πρόστιμο που θα πληρώσει ανέρχεται στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ από το οποίο οι 300.000 θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα. Οπως και με τη Λιλ θα ισχύει ο περιορισμός των παικτών στην ευρωπαϊκή λίστα όπως επίσης σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφές.

Γαλατασαράι, Κλουζ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Κλουζ και Καϊράτ

Κλείσιμο
Επίσης η UEFA ανακοίνωσε πως η Γαλατασαράι, η Καϊράτ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ πέτυχαν τους στόχους που τους είχε θέσει η UEFA, θα παραμείνουν όμως σε αυστηρή επιτήρηση για την σεζόν 2020/21. Η Κλουζ επίσης πέτυχε τον στόχο της και βγήκε από το... μικροσκόπιο. Οσο για την Πόρτο; Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας πέτυχαν μέρος των στόχων που είχαν με αποτέλεσμα να έχουν περιορισμό σε ότι έχει να κάνει με τους παίκτες που θα δηλώσει στην λίστα Α αλλά και για τις μεταγραφές για την σεζόν 2020/21.

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης