Γουλβς - Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία των πρωταθλητών!

Γουλβς - Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία των πρωταθλητών!

Η δράση στο Europa League και στο Champions League επέστρεψε και η προσπάθεια του Ολυμπιακού απέναντι στη Γουλβς αναμένεται καθηλωτική!

Olympiakos_kentriki
Καυτό καλοκαίρι γεμάτο ποδόσφαιρο! Το παιχνίδι πιο αληθινό από ποτέ στην bwin! |21+

Έκλεισε τη χρονιά θριαμβευτής. Ο Ολυμπιακός του Πέντρο Μαρτίνς κατέκτησε το πρωτάθλημα με 91 βαθμούς, 18 περισσότερους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας όλη τη χρονιά μόλις μια ήττα, αυτή στα play off από τον «δικέφαλο του βορρά». Παρουσίασε ένα σύνολο πολύ ανταγωνιστικό, ανέδειξε πρωταγωνιστές και δεν είναι τυχαίο πως στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τόσο ο πρώτος σκόρερ, όσο και οι πρώτοι σε ασίστ και συνολικές πάσες φορούσαν «ερυθρόλευκα». Ο Γιούσεφ Ελ Αραμπί με 17 γκολ ηγήθηκε της κούρσας των τερμάτων, ο Ματιέ Βαλμπουενά μοίρασε 11 ασίστ, ενώ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με τις 290 συνολικά πάσες ήταν... μετρονόμος στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ελ Αραμπί, που δεν βρήκε δίχτυα στα πέντε τελευταία παιχνίδια, έχει χτίσει μια ιδιαίτερη παράδοση στην Αγγλία, καθώς είχε σκοράρει τόσο απέναντι στην Τότεναμ τον Νοέμβριο, όσο και απέναντι στην Άρσεναλ τον Φεβρουάριο. Αμφότερα, μάλιστα, τα γκολ του Μαροκινού, έβαλαν τέλος σε ένα μίνι σερί αφλογιστίας που είχε στους προηγούμενους αγώνες του.

Build a Bet στο Γουλβς - Ολυμπιακός. Ένας ολόκληρος αγώνας σε ένα στοίχημα! |21+

Με το πέσιμο της καρό σημαίας στη Super League και με την αναβολή του τελικού Κυπέλλου, στον οποίο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, για τα τέλη Αυγούστου, όλο το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην Ευρώπη. Το κίνητρο είναι μεγάλο και οι παίκτες του Μαρτίνς δείχνουν αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Να τα παίξουν όλα για όλα στον «τελικό» με τη Γουλβς στην Αγγλία, που θα κρίνει την πρόκριση στους «8» κι από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι όλες οι προκρίσεις θα κριθούν σε μονά παιχνίδια σε ουδέτερη έδρα στη Γερμανία, να εξαντλήσει όλες του τις πιθανότητες για την ευρωπαϊκή διάκριση! Ο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σα, τον βασικό του τερματοφύλακα, ο οποίος έχει κρατήσει τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία του σε ευρωπαϊκό ματς, καθώς και τον Ρούμπεν Σεμέντο. Ο Πορτογάλος στόπερ ξεχώρισε στην γραμμή άμυνας και μάλιστα φέτος έχει σημειώσει και τέσσερα ευρωπαϊκά γκολ. Είναι χαρακτηριστικό της αμυντικής λειτουργίας των πρωταθλητών Ελλάδας το ότι στα τέσσερα τελευταία ματς τους στην Ευρώπη δεν έχουν δεχθεί πάνω από ένα γκολ. Παρά τις απουσίες και το γεγονός ότι μέχρι την αναμέτρηση με την Γουλβς μεσολάβησαν 17 μέρες αγωνιστικής απραξίας, οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν στο αποτέλεσμα που θα σφραγίσει τη συνέχεια της ευρωπαϊκής περιπέτειας.



Οι «Λύκοι» θέλουν Champions League μέσω… Europa!

Απέναντί τους η Γουλβς του Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Οι «Λύκοι» τερμάτισαν στην έβδομη θέση της Premier League, δείχνοντας κατά διαστήματα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Η φετινή σεζόν μοιάζει με... Μαραθώνιο, καθώς η Γουλβς ήταν η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το προηγούμενο καλοκαίρι, στα προκριματικά του Europa League. Η ήττα από την Τσέλσι, με την οποία έκλεισε τη σεζόν στην Αγγλία, ήταν η 57η φετινή της αναμέτρηση! Αν και δεν νίκησε τους «Μπλε», οι 59 πόντοι που συγκέντρωσε είναι οι περισσότεροι που έχει φτάσει ποτέ στην Premier League. Παρότι, όμως, οι «Γουόντερερς» ξεπέρασαν την περσινή τους συγκομιδή, οι πιθανότητες να ταξιδέψουν και του χρόνου στην Ευρώπη έχουν περιοριστεί πολύ.

Στην bwin σε περιμένει κορυφαία στοιχηματική εμπειρία! |21+

Η νίκη της Άρσεναλ στον τελικό Κυπέλλου με την Τσέλσι ουσιαστικά τους «έκλεισε» την πόρτα της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς, καθώς ο μόνος τρόπος πλέον για να το πετύχουν είναι να κατακτήσουν το φετινό Europa League. Αν τα καταφέρουν, κερδίζουν αυτόματα μια θέση στους ομίλους του Champions League. Στο πρώτο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης» κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν την ισοπαλία με 1-1, γεγονός που τους δίνει ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως από το ματς εκείνο έχει περάσει αρκετός καιρός κι απέναντί τους έχουν μια ομάδα που εντυπωσίασε στο φινάλε.

O πρώην «ερυθρόλευκος» Ντάνιελ Ποντένσε άνοιξε λογαριασμό στο προτελευταίο ματς της Premier League με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας και έγινε ο 12ος φετινός σκόρερ της Γουλβς, γεγονός που αποδεικνύει τον πλουραλισμό στην επίθεση και τις πολλές λύσεις που έχει στη φαρέτρα του ο Νούνο. Ραούλ Χιμένεθ (17 γκολ) και Αντάμα Τραορέ (9 ασίστ) αποτελούν τις αιχμές του δόρατος, ο Ρούμπεν Νέβες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσαίας γραμμής ενώ ο τερματοφύλακας Ρούι Πατρίσιο κράτησε 13 φορές την εστία του ανέπαφη στην Premier League. Μόνο ο Έντερσον της Σίτι και ο Πόουπ της Μπέρνλι κατάφεραν να μην δεχθούν γκολ σε περισσότερα ματς. Η Γουλβς, όπως και ο Ολυμπιακός, τα πήγε πολύ καλά στην επανέναρξη μετά την καραντίνα, δείχνοντας ότι δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τη διακοπή.



Καυτό καλοκαίρι (και) με Champions League!

Κλείσιμο
Φυσικά, δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Μαζί με το Europa ξεκινά και το Champions League και οι μάχες αναμένονται σπουδαίες, κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο για όλον, σχεδόν, τον Αύγουστο! Η αυλαία της φάσης των «16» ανοίγει την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, με τα παιχνίδια Γιουβέντους - Λιόν και Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «λιονέ» είχαν νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς, ενώ οι «Πολίτες» είχαν επικρατήσει 2-1 μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Το Σάββατο (08/08), η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Τσέλσι (3-0 υπέρ των Βαυαρών το πρώτο ματς) και η Μπαρτσελόνα τη Νάπολι, στη ρεβάνς του 1-1 της Ιταλίας.

Champions League με υψηλές αποδόσεις και εκατοντάδες ειδικά στην bwin. |21+

Τη Δευτέρα (10/08) και την Τρίτη (11/08) τα φώτα επιστρέφουν στο Europa League με τη διεξαγωγή των προημιτελικών, ενώ η αντίστοιχη φάση για το Champions League θα διαδραματιστεί τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Στις 16 & 17 Αυγούστου είναι προγραμματισμένα τα ημιτελικά του Europa League και στις 18 & 19 τα αντίστοιχα του Champions League. Ο μεγάλος τελικός του Europa League θα πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου στο γήπεδο της Κολωνίας και ο αντίστοιχος του Champions League στις 23 Αυγούστου στο στάδιο της Μπενφίκα, στη Λισαβόνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης