Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα του «φεύγω» από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα του «φεύγω» από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού από χθες το μεσημέρι προσπαθεί να καταλάβει τις συνέπειες των δηλώσεων της άμεσης αποχώρησης από την ΚΑΕ και πιθανής αποχώρησης κι από την προεδρία του Ερασιτέχνη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου - Κάποιοι επιμένουν ότι μπλοφάρει, ωστόσο το αντίο του μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ

GIANAKOPOULOS--ARTHROU
Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε ελάχιστα λεπτά… Πριν καν ολοκληρωθεί η 75λεπτη παρουσία του στην κατάμεστη αίθουσα «Παύλος Γιαννακόπουλος», πέρα από τα ελληνικά και τα ξένα ΜΜΕ φιλοξενούσαν άρθρα με τίτλους «Αποχωρεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος», «Πωλείται ο ΠΑΟ 25 εκατ. ευρώ».

Μια έμμεση δικαίωση των όσων είχε πει ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη για το πόσο ισχυρό brand name διαθέτει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός κι ας μην έχει πάει εδώ και μια 8ετία σε ένα φάιναλ φορ.

Κι αν οι πρώτες αντιδράσεις στο άκουσμα της ατάκας «εγώ τελείωσα οριστικά από τον Παναθηναϊκό» ήταν γεμάτες αμηχανία, όσο περνούσε η ώρα αυτή μετατρέπονταν σε… αγωνία για την επόμενη μέρα του συλλόγου, που έχοντας πέσει εδώ και χρόνια σε ποδοσφαιρική ανυποληψία, είχε ως αποκούμπι χαράς το τμήμα μπάσκετ.

Μια σκληρή παρτίδα πόκερ

Με την συνέντευξη Τύπου να ξεκινά με νούμερα που ζαλίζουν (450 εκατ. ευρώ έχει διαθέσει η οικογένεια σε περίπου 5 δεκαετίες για τις ανάγκες του συλλόγου) και να συνεχίζεται με τα αντίο σε ΚΑΕ, καταγγελίες προς Euroleague, αλλά και ΠΑΕ και Δήμο Αθηναίων για την Παναθηναϊκή Πολιτεία στο Βοτανικό (η περίφημη διπλή ανάπλαση) η εικόνα που δημιουργήθηκε στους περισσότερους είναι ότι πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να έχει τον ίδιο καθοριστικό ρόλο στην ομάδα μπάσκετ, αλλά ο Ερασιτέχνης είναι μια άλλη ιστορία. Πολύ πιο μεγάλη και πιο… βαθιά. Στην οποία όμως έριξε χθες την πρώτη προειδοποιητική βολή και περιμένει να δει αν θα υπάρξει εξίσου επιθετική απάντηση ή αν η κίνηση του θα αλλάξει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί (κατασκευή μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου και καμία εμπορική χρήση για τον ΠΑΟ).

Την απάντηση θα την έχουμε σύντομα, αλλά χθες η μόνη επιθετική ενέργεια προήλθε από τους οπαδούς του ΠΑΟ που… εισέβαλλαν στο προφίλ του Δημάρχου Αθηναίου στο Instagram κι ο λόγος δεν ήταν προφανώς το σχέδιο του «Μεγάλου Περιπάτου».

Επιστρέφοντας στα της συνέντευξης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η αποχώρηση του από ΚΑΕ και πιθανότατα από τον Ερασιτέχνη οφείλεται στην καθυστέρηση αρχικά και στην αλλαγή πλεύσης στη συνέχεια του πρότζεκτ Βοτανικός.

«Πέρυσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες το πρότζεκτ Βοτανικός και αν δεν είχε ανταπόκριση το κάλεσμα μου για έναν αδιαίρετο, αυτάρκη, αυτοχρηματοδοτούμενο και αυτοδύναμο Παναθηναϊκό, την 1η Ιουλίου θα παραδιδόταν το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε άνθρωπο εμπιστοσύνης και δεν θα ασχολούμουν ξανά με την ομάδα. Είχα πει μάλιστα να το γράψετε στην πέτρα», ήταν τα λόγια του που συνοδεύτηκαν με την αποκάλυψη ότι η ΚΑΕ κοστολογείται 25 εκατ. ευρώ και πλέον την ευθύνη της έχουν οι κ.κ. Μάνος Παπαδόπουλος, Τάκης Τριαντόπουλος.

Λίγο νωρίτερα πάντως είχε θέσει έναν άλλο χρονικό ορίζοντα, λέγοντας ότι περιμένει μέσα στις επόμενες 20 ημέρες (οπότε και θα γίνουν οι εκλογές στον Ερασιτέχνη) από την Κυβέρνηση και το Δήμο να επανέλθουν στο σχέδιο που είχαν συμφωνήσει για την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό.

Κλείσιμο
«Αν υπάρχει η διάθεση από την Πολιτεία και τον Δήμο δεν θα μείνω ασυγκίνητος. Είμαι Παναθηναϊκός στρατιώτης και θα είμαι ο πρώτος στο τραπέζι» απάντησε χαρακτηριστικά και επανέλαβε σχεδόν το ίδιο λίγο αργότερα: «Σας ανέφερα γιατί ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τον σύλλογο. Ο ένας λόγος είναι γιατί δεν προχώρησε ο Βοτανικός. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί όπως είπα και πέρυσι έχω κουραστεί να είμαι ο μοναδικός που βάζει χρήματα. Περίμενα να έχουν μαζευτεί τα χρήματα του PAO Alive. Στην ευτυχή περίπτωση που βγει η Πολιτεία και ανακοινώσει πως θα προχωρήσει η παναθηναϊκή πολιτεία, ο αδιαίρετος Παναθηναϊκός κάτω από κοινή στέγη δεν θα με αφήσει ασυγκίνητο. Θα είμαι ο πρώτος που θα κάτσει στο τραπέζι της συζήτησης. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι για πάντα».

Τώρα πλέον σ’ αυτή την παρτίδα πόκερ είναι η σειρά των άλλων παικτών να ανοίξουν τα δικά τους χαρτιά για να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε και κυρίως τι μπορεί να περιμένουμε από δω και πέρα…

Ειδήσεις σήμερα:

Συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ: Τα μυστικά της - Τι σηματοδοτεί

Αγωνία για τα «ορφανά» κρούσματα λόγω συνωστισμού

Κράξιμο για τη Θεσσαλονικιά «παρουσιάστρια» μετά το επεισόδιο με τον Χαρδαλιά: Κάποιος να τη μαζέψει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης