Bundesliga: Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την επιστροφή στα γήπεδα!

Bundesliga: Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την επιστροφή στα γήπεδα!

Το πρωτάθλημα Γερμανίας είναι το πρώτο από τα «μεγάλα» που ανοίγει τον χορό της επιστροφής κι υπόσχεται γκολ, ανατροπές και δράση πιο αληθινή από ποτέ!

963x541


 Bwin Leaderboard με απίστευτα έπαθλα* για όλους τους παίκτες! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις 

Επιτέλους, επιστροφή! Το ποδόσφαιρο σηκώνει ρολά κι επίσημα, με την Bundesliga να είναι πανέτοιμη για να υποδεχθεί ξανά αγώνες κεκλεισμένων, φυσικά, των θυρών. Το γερμανικό ποδόσφαιρο ήταν από τα πρώτα που χάραξε λεπτομερές πλάνο επιστροφής ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν ο κορονοϊός θα έμπαινε επιτέλους σε κατάσταση ύφεσης. Αυστηρά πρωτόκολλα, τεστ στους παίκτες και φυσικά άδεια γήπεδα συνθέτουν το σκηνικό της επιστροφής, η οποία αναμένεται να αποτελέσει και μπούσουλα για τις υπόλοιπες μεγάλες λίγκες, που σταδιακά προετοιμάζονται κι εκείνες για επάνοδο.

Η Bundesliga ξεκινά λοιπόν και πάλι το Σάββατο (17/05) με ένα μεγάλο ντέρμπι κι αρκετές ακόμα «μάχες» που θα κρίνουν την έκβαση του τίτλου, αλλά και των υπόλοιπων θέσεων που κρίνουν την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και τον υποβιβασμό. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αφεθείτε ξανά στη μαγεία της «ασπρόμαυρης θεάς»!

Bundesliga με μεγάλες αποδόσεις και 2000+ ειδικά στοιχήματα! | 21+


 




Η μεγαλύτερη διαφορά της Μπάγερν

Κλείσιμο
Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε την «γκέλα» της Λειψίας για να πάρει διαφορά 4 βαθμών στην κορυφή για πρώτη φορά στη σεζόν. Οι Βαυαροί ξεκινούν ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, ανανέωσαν το συμβόλαιο του τεχνικού Φλικ μέχρι το 2023, όμως θυμούνται ότι η Ουνιόν, την οποία αντιμετωπίζουν στην πρώτη αγωνιστική της επανέναρξης, τους… έβγαλε το λάδι στο ματς του πρώτου γύρου, φτάνοντας στη νίκη με 2-1 με δύο πέναλτι.

Ο Λεβαντόφσκι μπορεί να γίνει ο κορυφαίος όλων

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συνεχίζει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με αμείωτο ρυθμό στα γήπεδα της Bundesliga και έχει ήδη 25 γκολ. Ο Πολωνός επιθετικός έχει 9 αγωνιστικές μπροστά του για να ισοφαρίσει και να ξεπεράσει το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, ο οποίος τη σεζόν 1971-72 είχε ολοκληρώσει τη σεζόν με 40.

Η Ντόρτμουντ πρέπει να «διορθωθεί» στα ντέρμπι

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Γερμανίας δεν είναι εκείνο ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και στην Μπάγερν, αλλά εκείνο της Μπορούσια με την Σάλκε. Κι η τελευταία έχει χάσει μόλις 1 από τα 8 τελευταία Revierderby! Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Λουσιέν Φαβρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της, η Ντόρτμουντ έχει χάσει μόλις μία φορά εντός έδρας κι αυτή από τους «βασιλικούς μπλε». Ναι μεν οι γηπεδούχοι θα παίξουν χωρίς τον τραυματία Ρόις, όμως τώρα είναι η ευκαιρία τους να σπάσουν την κακή παράδοση, καθώς η Σάλκε δεν έχει πετύχει ούτε ένα τέρμα εκτός έδρας στο 2020, κάτι που είχε να συμβεί από το 2001.
Ζήσε ξανά τη δράση στο Στοίχημα! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* |21+

Σάντσο, ο άνθρωπος των γκολ

Μπορεί ο Λεβαντόφσκι να είναι ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga και ο Μίλερ ο πρώτος στις ασίστ, όμως αν συνδυάσουμε αυτές τις δύο στατιστικές κατηγορίες, τότε ο Σάντσο είναι ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος. Ο νεαρός Άγγλος κάνει εκπληκτική σεζόν και έχει άμεση συμμετοχή σε 29 γκολ της Ντόρτμουντ (14 τέρματα, 15 ασίστ), περισσότερα από κάθε άλλον! Αν οι Βεστφαλοί θέλουν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή, τότε πρέπει να ξεκινήσουν από τον Σάντσο.

Ζήσε ξανά τη δράση στο Στοίχημα! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις



«Φωτιά» η Λειψία

Ο Τίμο Βέρνερ φέρεται να εξετάζει τις προτάσεις που έχει για την επόμενη σεζόν, όμως προς το παρόν εκείνος και οι συμπαίκτες του προσφέρουν γκολ και θέαμα στο γήπεδό τους. Η Λειψία, λοιπόν, έχει σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της φέτος, αλλά αυτό δεν είναι το πιο εντυπωσιακό της φετινό επίτευγμα. Την παράσταση κλέβει ο μέσος όρος των τερμάτων της σε αυτά τα ματς, καθώς φτάνει τα 2,7! Αν θέλει να μείνει στην κούρσα του τίτλου, τότε θα πρέπει να βάλει τέλος και στην κακή παράδοση που έχει απέναντι στην Φράιμπουργκ, την οποία έχει κερδίσει μόλις σε 1 από τα 4 τελευταία μεταξύ τους ματς (αυτό που έδωσε στην Λειψία).

Τα γκολ της Γκλάντμπαχ

Η επανέναρξη της Bundesliga βρίσκει την Γκλάντμπαχ να έχει δύσκολη έξοδο στην Φρανκφούρτη. Τα «πουλάρια» έχουν ήδη μαζέψει 49 βαθμούς, επίδοση που είναι η τρίτη κορυφαία στην ιστορία του συλλόγου, όμως έχουν αρχίσει να προβληματίζουν αμυντικά. Η ομάδα του Ρόζε ναι μεν σκοράρει για 7 συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά απ’ την άλλη έχει δεχθεί γκολ στα 8 τελευταία.

Ντόρτμουντ - Σάλκε: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Πέφτουν βροχή τα γκολ!

Αν υπάρχουν δύο ομάδες εκτός της κορυφής που προσφέρουν θέαμα, αυτές είναι η Κολωνία και η Μάιντς και μάλλον το μεταξύ τους ματς είναι από αυτά που θα πρέπει να προσέξουμε στην επανέναρξη. Οι γηπεδούχοι σκοράρουν κατά μέσο όρο 2,5 γκολ στα 11 τελευταία τους παιχνίδια, επίδοση που είναι η κορυφαία μετά το 1994!

Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, παίζουν τόσο «ανοιχτά», που έχουμε δει συνολικά 51 γκολ στα 12 εκτός έδρας παιχνίδια τους φέτος, με 4,3 τέρματα να σημειώνονται κατά μέσο όρο! Αυτό το ζευγάρι, μάλιστα, είναι η… χαρά του γηπεδούχου, καθώς η Μάιντς δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Κολωνία για την Bundesliga, ενώ από τις 17 φορές που έχουν αγωνιστεί στο πλαίσιο της πρώτης κατηγορίας, σημειώθηκε μόλις ένα «διπλό» (η Κολωνία κέρδισε με 3-2 το 2016).

Αρνητικά ρεκόρ εντός έδρας η Βέρντερ

Η Βέρντερ Βρέμης ήταν μία από τις δύο ομάδες που ήθελαν το πρωτάθλημα να ξεκινήσει μία εβδομάδα αργότερα, καθώς στην περιοχή της οι περιορισμοί κράτησαν περισσότερο και δεν μπορούσε να προπονηθεί. Οι «πράσινοι», λοιπόν, κινδυνεύουν για τα καλά με υποβιβασμό και στην έδρα τους ήδη μετρούν δύο αρνητικά ρεκόρ: έχουν χάσει και τα 6 τελευταία, ενώ δεν έχουν σκοράρει στα 5 τελευταία… Η Λεβερκούζεν από την άλλη κάνει εξαιρετική σεζόν και στο 2020 έχει μαζέψει 19 βαθμούς σε 8 ματς, επίδοση που είναι η κορυφαία στην ιστορία του συλλόγου (το είχε κάνει ξανά τη σεζόν 1999-2000).

Στην bwin σε περιμένει κορυφαία στοιχηματική εμπειρία! |21+

Καταρρέει στο δεύτερο ημίχρονο η Άουγκσμπουργκ

Ο Χάικο Χέρλιχ θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Άουγκσμπουργκ κι έχει πολλά να διορθώσει. Το πρώτο είναι τα σημάδια κατάρρευσης που δείχνει η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Βαυαροί έχουν δεχθεί 18 γκολ μετά το 45’ στα παιχνίδια τους στο 2020, τη στιγμή που η Βόλφσμπουργκ στο ίδιο διάστημα έχει δεχθεί 17 σε ολόκληρη τη σεζόν μέχρι τώρα! Οι γηπεδούχοι έχουν κάνει αρνητικό ρεκόρ συλλόγου με μόλις 4 βαθμούς στον δεύτερο γύρο, ενώ οι Λύκοι τρέχουν το δεύτερο καλύτερο αήττητο σερί στην Bundesliga με 6 ματς (η Μπάγερν έχει 11).

Εντυπωσιάζει εκτός έδρας η Χέρτα

Ο Μπρούνο Λαμπαντία ανέλαβε να σώσει τη Χέρτα και να την οδηγήσει στην επόμενη μέρα, καθώς τα χρήματα από μόνα τους δεν φέρνουν την επιτυχία. Ο έμπειρος τεχνικός θα πατήσει αρχικά πάνω στις εξαιρετικές επιδόσεις της ομάδας του μακριά από το Βερολίνο. Η Χέρτα δεν έχει χάσει κανένα από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς της κι αν δεν ηττηθεί από την Χόφενχαϊμ, θα κάνει την καλύτερη επίδοση μετά τη σεζόν 2004-05. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, τρέχοντας αήττητο σερί 8 αγώνων με τους Βερολινέζους. Θα τα καταφέρουν οι φιλοξενούμενοι;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης