Γράμμα-έκκληση της χήρας του Κασόγκι στους οπαδούς της Νιούκαστλ να μπλοκάρουν την πώληση

Γράμμα-έκκληση της χήρας του Κασόγκι στους οπαδούς της Νιούκαστλ να μπλοκάρουν την πώληση

Με ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς, η Χατίς Τσενγκίζ καταβάλλει κάθε δύναμη για να σαμποτάρει την αγορά της Νιούκαστλ από τον Σαουδάραβα Πρίγκηπα, ο οποίος φέρεται να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του άνδρα της, Τζαμάλ Κασόγκι

newcastle
«Είμαι η Χατίζ Τσενγκίζ, η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018, σε πραγματικά φρικτές συνθήκες την ώρα που τον περίμενα απέξω να γυρίσει σε μένα. Σχεδιάζαμε να παντρευτούμε μόλις λίγες μέρες αργότερα».

Με αυτή την εισαγωγή, η Χατίς Τσενγκίζ αρχίζει την σπαρακτική της έκκλησή προς τους φιλάθλους της Νιουκάστλ, ζητώντας τους να μπλοκάρουν την πώλησή της, ένα επικείμενο deal που θα βγάλει φαινομενικά την ομάδα από την μετριότητα μετά από δεκαετίες!

Μετά το αίτημα που απηύθυνε και στην Premier League αλλά χωρίς αντίκρισμα, η χήρα του Τζαμάλ Κασόγκι, του Σαουδάραβα δημοσιογράφου που ο φόνος του ταρακούνησε την παγκόσμια κοινότητα, επανήλθε. Αυτή τη φορά προσπαθεί να επηρεάσει το κοινό των Μάγκπαϊζ, ώστε να μην περιέλθει η ομάδα στον έλεγχο της Σαουδαραβικής οικογένειας του Θρόνου.

Στην ανοιχτή επιστολή της, η Τσενγκίζ προσπαθεί με κάθε επίκληση στα εγκλήματα του Πρίγκηπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το κονσόρτιουμ αγοραστών στις Καρακάξες, να συσπειρώσει τους φιλάθλους και να τους κάνει να αναρωτηθούν αν αυτός είναι ο δρόμος που αξίζει να πάρει η ομάδα για να χτίσει την προοπτική της.

Διαβάστε όσα αναφέρει μεταξύ άλλων στο γράμμα της:

«Σας γράφω σε μια καθοριστική στιγμή για το διάσημο ποδοσφαιρικό σωματείο σας. Ο Πρίγκηπας του Θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο απόλυτος κυβερνήτης της Σαουδικής Αραβίας, σκοπεύει να αναλάβει την ομάδα σας προσφέροντας μεγάλο ποσό χρημάτων. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς δελεάζεστε από την προσφορά του για να σας βγάλει από την δύσκολη θέση που βρίσκεται ο σύλλογος για πολλά χρόνια.

Αλλά ο Πρίγκηπας κατηγορείται ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Τζαμάλ. Όλες οι διαπιστευμένες έρευνες έδειξαν ότι είναι υπεύθυνος για αυτό. Δεν έχει περάσει από δίκη στη χώρα του γιατί την ελέγχει με κάθε δύναμη.

Η έκκλησή μου σε εσάς είναι να σκεφτείτε το αν η αποδοχή της προσφοράς του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είναι ο σωστός τρόπος διαφυγής από την απόγνωσή σας για την ομάδα και την πόλη. Πώς γίνεται να είναι όταν ο σύλλογος θα ελέγχεται από κάποιον που πρέπει να δικαστεί για φόνο, όπως θα περιμέναμε όλοι για κάποιον που σκότωσε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο φόνος του Τζαμάλ είναι μία από τις πολλές φρικαλεότητες που διέταξε ο Πρίγκιπας και ο εσωτερικός του κύκλος. Έχει γραφτεί ευρέως πως έχουν φυλακίσει και βασανίσει αρκετούς αντιπάλους και διαδηλωτές για τα δικαιώματα της γυναίκας, έχουν σκοτώσει άπειρους πολίτες στον πόλεμο της Υεμένης, ενώ έχουν διώξει ακόμη και μέλη της οικογένειας του Θρόνου.

Αυτός είναι πραγματικά και σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλετε να γίνει η ομάδα σας.

Οι κανόνες της Premier League δεν επιτρέπουν στον Πρίγκηπα να κατέχει και να ελέγχει τον σύλλογο. Πρέπει όλοι να διαβεβαιώσουμε ότι τόσο υψηλά στάνταρ δεν γίνεται να καταπατώνται.

Τώρα είναι η στιγμή να υψώσουμε όλοι ανάστημα. Αυτή δεν είναι η προοπτική σωτηρίας της ομάδας σας, αλλά αντίθετα το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους εμάς τους ευπρεπείς ανθρώπους».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επίσημο: Η Serie A όρισε επανέναρξη στις 13 Ιουνίου

Πλατινί: «Ο Ινφαντίνο πρέπει να παραιτηθεί»

La Liga: Αντίθετη η ισπανική ομοσπονδία για την διεξαγωγή αναμετρήσεων κάθε μέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης