Τις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» επιθεώρησε χθες Πέμπτη ο Γιώργος Μαυρωτάς. Ο ΓΓΑ και Συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ ήθελε να δει από κοντά τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Ιστιοπλοϊας κι αν φυσικά τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Η παρουσία του Γ. Μαυρωτά στο «Athens International Sailing Center» συνέπεσε με την επανέναρξη της προετοιμασίας των Παναγιώτη Καμπουρίδη – Στέλιου Νούτσου (φωτ.), μέλη της προολυμπιακής ομάδας των 49er, οι οποίοι ξεκίνησαν προπονήσεις στη θάλασσα μετά από σχεδόν δύο μήνες.
Ο ΓΓΑ παρακολούθησε από κοντά την προετοιμασία της προπόνησης τους, από την θερμομέτρηση μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια του υγειονομικού πρωτοκόλλου και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του. Σχολίασε, μάλιστα, θετικά το γεγονός ότι το Διεθνές Κέντρο είναι μεγάλο και διαθέτει 4 γλίστρες, έτσι ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς υιοθέτησε πλήρως τις εισηγήσεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και δήλωσε ότι οι συνθήκες προπόνησης είναι ιδανικές για κάθε ιστιοπλόο.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.